Ukradenim Teslom S izazvao haos u Los Anđelesu

Bežeći od policijske patrole, vozač koji je ukrao automobil iz prodajnog salona kompanije Tesla Motors u Los Anđelesu izazvao je tešku saobraćajnu nesreću nakon čega se Tesla S prepolovio i zapalio.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 08.07.2014.

12:30

Default images

Mediji u Los Anđelesu navode da je lopov tokom policijske potere pri brzini od oko 160 km/h izgubio kontrolu nad vozilom, zakačio jedan automobil, nakon čega je udario u stub semafora. Automobil se od siline udarca prepolovio.

Prednji deo vozila zatim se sudario se sa Hondom Civic i zapalio, dok se zadnji deo "zakucao" u obližnju zgradu.
U saobraćajnoj nesreći oštećeno je još nekoliko vozila, povređeno je šest osoba, od kojih su se tri nalazile u Hondi, a vozač ukradenog automobila je preživeo i nalazi se kritičnom stanju.

Spasioci su morali da odseku Hondin krov, da bi izvukli povređene iz automobila, a očevici kažu da je pravo čudo da je toliko ljudi preživelo udes.

Pogledajte snimak koji je na mestu nesreće načinila TV stanica CBS:



U kompaniji Tesla Motors koja je sarađivala u istrazi sa lokalnom policijom izjavili su da žele da pregledaju ostatke vozila što je pre moguće.

"Mali broj primeraka Modela S učestvovao je u teškim udesima, a saobraćajna nesreća ovakvih razmera i sa ovakvim epilogom do sada nije zabeležena", rekao je portparol kompanije, Simon Sproule.

"Zbog toga želimo da saznamo što više detalja i da dobro proučimo ostatke vozilo", dodao je Sproule.

Nekoliko saobraćajnih nesreća u kojima je učestvovao Tesla Model S izazvalo je veliku medijsku pažnju krajem 2013. jer su se se na automobilima posle udesa zapalile baterije.

Kompanija je nakon toga sprovela istragu i poboljšala zaštitu odeljka u kome se nalaze baterije, kako bi se sprečilo da se prilikom sudara automobil zapali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: