Nezadovoljni vlasnici Porschea 911 GT3 traže nadoknadu

Grupa vlasnika Porschea 911 GT3 iz Velike Britanije zatražila je od nemačke kompanije novčanu kompenzaciju za period u kome zbog zamene neispravnih motora neće moći da voze svoje automobile. Oni su osnovali grupu GT3 Worldwide Action zahtevajući od Porschea da svakom od njih isplati po 175 evra dnevno sve dok stari motori ne budu zamenjeni novim.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

12:35

Default images

Prema njihovim rečima, obračunski period trajao bi od 18. marta, kada je Porsche preporučio svim vlasnicima modela 911 GT3 da ne voze svoje automobile zbog incidenata u kojma su izgorela dva vozila.

Britanci smatraju da imaju pravo na novčanu nadoknadu, s obzirom da će vlasnici iz Nemačke biti obeštećeni tako što će im biti isplaćena upravo navedena suma od 175 evra po danu. Osim toga, kako tvrde u grupi, Porsche se obavezao da svakom kupcu u SAD plati po 2.000 dolara (1.450 evra) mesečno za period tokom kojeg ne bude mogao da koristi svoj GT3.

Britanski Telegraf potvrdio je da je nemački proizvođač jednom vlasniku iz Dubaija na ime kompenzacije isplatio sumu od 12.000 dolara (8.700 evra).
Osnivač grupe vlasnika modela 911 GT3 iz Britanije, Sunil Mehra, izjavio je kako Porsche do sada ni jednom od oko 100 kupca u toj zemlji nije ponudio novčanu nadoknadu.

Mediji prenose da su među vlasnicima automobila čiji će motori biti zamenjeni i voditelj emisije Top Gear, Ričard Hamond, kao i kompanija McLaren, koja je nabavila jedan primerak u svrhu razvoja svog budućeg modela P13.

Podsećamo, nakon što su u februaru zabeležena dva slučaja požara na motoru, Porsche je naložio istragu i utvrdio da je zbog neispravnosti potrebno u potpunosti zemeniti pogonske jedinice u svih 785 proizvedenih automobila.

Uprkos probelmu sa motorom, Porsche 911 GT3 proglašen je sredinom aprila od strane međunarodnog žirija za najbolji sportski automobil godine u svetu.

Saznajte više o modelu Porsche 911 GT3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: