Da li je G klasi potreban moderniji dizajn?

Postoje modeli automobila čiji dizajn decenijama odoleva vremenu. Obično je reč o specifičnim vozilima za posebne namene, poput Land Rovera Defender ili Mercedesa G klase.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.04.2014.

14:18

Default images

Bazični izgled ovih modela nije se bitnije menjao od njihovog nastanka, a njihova kockasta forma bila je u drugom planu, zahvaljujući osnovnoj funkciji terenskih vozila.

Vremenom su ovi terenci dobili kultni status, pa su ljudi počeli da ih kupuju kao "lajfstajl" automobile. Da bi ugodili potrebama bogatije klijentele koja ih kupuje zbog imidža, proizvođači su Defender i G klasu opremili raznim luksuznim dodacima, snažnijim motorima...

Ipak, tokom svih ovih decenija, nepromenljivost dizajna spoljašnjosti bila je svetinja.
Izvor: Mercedes-fans.de/Christian Schult
Land Rover je, međutim, odlučio da zbog pada potražnje nešto mora da promeni i rešio je da klasični Defender zameni novim modelom modernijeg izgleda.

Mercedes sa svojom G klasom za sada odoleva pritiscima tržišta, tako da uz minimalne stilske izmene eksterijera i najnovija generacija nosi prepoznatljiv pečat vozila koje je nastalo pre više od tri decenije.

Međutim, pojedini fanovi Mercedesa i zaljubljenici u G klasu maštaju o modernijoj, urbanijoj verziji koja bi ipak zadržala neke retro elemente originalnog modela.
Izvor: Mercedes-fans.de/Christian Schult
Među njima je i Christian Schulte, koji je za sajt Mercedes-Fans na osnovu spekulacija o novom Mercedesovom modelu sa urbanijom oznakom, City G, napravio kompjuterske rendere mogućeg izgleda ovog vozila.

Inspiraciju je pronašao u konceptu Mercedes Ener-G-Force iz 2012.

Prema njegovom viđenju, Mercedes City G, iako nešto manjih dimenzija od aktuelne G klase, zadržao bi prepoznatljive detalje i formu ovog vozila, uz savremeniji dizajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: