"FIAT sa 4 vrata? Takvo nešto ne postoji"

Kako Amerikancima, koji inače preferiraju velike automobile, prodati model čiji je proizvođač u toj zemlji sinonim za mali auto? FIAT je snimio reklamu za model 500L u kojoj pokušava da razbije predrasude američkih kupaca, a u tu svrhu angažovao je poznato lice, repera Pi Didija (P. Diddy).

Automobili

Izvor: B92

Subota, 15.02.2014.

16:50

Default images

"FIAT sa 4 vrata?! To mora da je fatamorgana, jer FIAT proizvodi samo male automobile", tvrdi jedan od dvojice likova koji u reklami lutaju pustinjom umirući od žeđi, kad iznenada naiđu na oazu i ugledaju model 500L:



U pitanju je aluzija na mali FIAT 500, koji je u SAD stigao pre modela 500L. Do pojave FIAT-a 500L taj je automobil bio jedini model italijanskog proizvođača na američkom tržištu pa su vozači marku FIAT identifikovali upravo sa modelom 500.

Inače, Amerikanci zbog različitog načina brojanja vrata na automobilu računaju da ih FIAT 500L ima 4, iako mi znamo da ovaj model ima 5 vrata.

Poruka poslata kupcima je jednostavna - verujte više svojim očima nego predrasudama. Ipak, reklo bi se da je FIAT-u ponestalo inspiracije jer su prethodne reklame za 500L bile znatno provokativnije i zabavnije.

Pogledajte neke od njih koje su emitovane 2013. godine:





Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: