Kako se Kinezi bore protiv zagađenja vazduha?

Kineski proizvođač električnih automobila, Kandi, pokrenuo je program iznajmljivanja i deljenja vozila kao deo strategije masovne upotrebe automobila na električni pogon, kako bi se u budućnosti smanjilo zagađenje vazduha u velikim gradovima te zemlje.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2013.

14:19

Default images

U saradnji sa kompanijom Geely, Kandi je stanovnicima kineskog grada Hangžu ponudio da za 3,40 dolara po satu iznajme mali električni automobil, sličan evropskom modelu Smart.

Kada program bude sproveden do kraja, planirano je da korisnicima na području ovog grada bude na raspolaganju 750 punktova sa 5 do 10 hiljada malih električnih dvoseda.

Pogledajte kako je zamišljen kineski program deljenja električnih automobila:



Kinezi planiraju da do 2020. na ulicama gradova te zemlje bude više od 2 miliona električnih vozila, što će kako se veruje doprineti smanjenju zagađenja vazduha u velikim kineskim gradovima.

Saznajte kako u Evropi funkcionišu programi za iznajmljivanje i deljenje električnih automobila.

Pročitajte o Fordovom programu električnih automobila i planovima za budućnost saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: