Protest za spas Nirburgringa

U subotu se na Nirburgringu okupilo oko 1.500 fanova ove staze, sa zajedničkim ciljem - protestanti su od nemačke vlade zahtevali da ne prodaje čuvenu pistu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2013.

14:35

Default images

"Legende nisu na prodaju", "Sačuvajte je, ne prodajte je", samo su neki od transparenata koje su demonstranti istakli na subotnjem okupljanju. Skup su putem Facebooka organizovali vozači trka, Sabine Schmitz, poznata pod nadimkom "Kraljica Nirburgringa" i Christian Menzel.

Nemačka vlada, koja je preuzela brigu o Nirburgringu nakon što je krajem jula 2012. kompanija odgovorna za legendarni objekat proglašena nesolventnom, u potrazi je za novim vlasnikom staze već više od godinu dana.
Detalj sa subotnjeg protesta; Foto: Facebook
Iako su se u javnosti kao mogući kupci pominjali prvi čovek Formule 1, Bernie Ecclestone, i nemački auto-klub, ADAC, prodaja nije realizovana, a sudbina staze uprkos njenoj velikoj popularnosti i dalje je neizvesna.

Osim što se koristi za mnoga takmičenja, Nirburgring je omiljena staza vozača amatera, s obzirom da je često otvorena za javnost.

Takođe, to je pista na kojoj proizvođači automobila testiraju svoje nove modele pre njihove serijske proizvodnje, ali i staza na kojoj se različiti konkurentski modeli sportskih automobila nadmeću koji od njih će ostvariti bolji rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: