U Belgiji potpuno izgoreo Jaguar F-Type

Ova deformisana, rastopljena olupina, na kojoj se još jedino razaznaju točkovi automobila, je sve što je ostalo od novog Jaguarovog sportskog modela.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.08.2013.

15:51

Default images

Jedan od osam primeraka modela F-Type Roadster koliko ih je do sada isporučeno kupcima u Belgiji, iznenada se zapalio i potpuno izgoreo u mestu Herentals u toj zemlji.

Kako piše sajt nieuwsblad.be, vozač Jaguara uočio je "problem na vozilu", nakon čega je zaustavio automobil pored puta i izašao iz njega. Čim je napustio vozilo, Jaguar je zahvatila vatra, da bi automobil potpuno izgoreo pre nego što su stigli vatrogasci.

Vozač je na sreću prošao bez povreda.
Jaguar F-Type Roadster
Predstavnica Jaguara, Isabelle Michiels, izjavila je da se "ovako nešto nikada nije dogodilo" i da su u tom proizvođaču zatečeni. Ona je dodala da će kompanija poslati stručnjake iz Velike Britanije da ispitaju incident i otkriju šta je dovelo do požara na automobilu.

Jaguar F-Type Roadster jedan je od najnovijih i tehnološki najsavremenijih modela kompanije. To je ujedno i najznačajniji tržišni adut proizvođača, s obzirom da je planirano da čini 15 do 20 odsto godišnje produkcije koja iznosi 60.000 vozila.

Pročitajte više o modelu Jaguar F-Type Roadster.

Pročitajte o najnovijem incidentu u kojem je izgoreo jedan Lamborghini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: