Prešao milion kilometara Škodom Fabijom

Nemac Peter Kirchhoff pokazao je da Škoda proizvodi pouzdane i izdržljive automobile. On je uspeo da za 13 godina svojom Fabijom dizel iz 2000. godine pređe ni manje ni više nego milion kilometara.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 04.07.2013.

10:21

Default images

Jubilarnu kilometražu Kirchhoff je obeležio tako što je dovezao i parkirao svoj automobil ispred Škodinog muzeja u gradu Mlada Boleslav u Češkoj. Nemac je isplanirao put tako da kilometar sat u tom trenutku pokaže broj 999.999.

Kirchhoff je svoju Škodu Fabiju sa 1.9 litarskim TDI motorom od 74 kW/101 ks kupio 3. jula 2000. godine sa svega 11 pređenih kilometara.
Peter Kirchhoff sa svojom Fabijom ispred Škodinog muzeja
Fabia je do jula 2007. prešla prvih 500.000 km, sa još uvek originalnom izduvnom cevi. Njen vlasnik je izjavio da je automobil redovno održavan u lokalnom Škodinom servisu i da za 13 godina nikada nije imao problema na tehničkom pregledu.

"Automobil je i dalje u originalnom stanju, a kada to kažem mislim pre svega na motor, menjač i kvačilo koji su još uvek fabrički. Ovoliku kilometražu postigao sam pre svega zahvaljujući redovnom održavanju", rekao je Peter Kirchhoff.
Kirchhoffa su ispred muzeja doèekali predstavnici Škode i mnogobrojni èlanovi fan kluba ovog brenda
Kirchhoff je priznao da ga je njegova Fabija ipak jednom izneverila i to sa 305.000 pređenih kilometara kada ga je ostavila na putu zbog problema sa elektrikom.

Nemac planira da nastavi da vozi svoju Škodu sve dok češka kompanija na tržište ne izbaci treću generaciju Fabije, kada će automobil pokloniti Škodinom muzeju.

Da li ste vi sa vašom Škodom ostvarili neku značajnu kilometražu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: