Mister Bin dao "za ruke" milion €

Popravka McLarena F1 koga je u avgustu 2011. godine slupao popularni britanski komičar Rowan Atkinson, koštala je osiguravajuću kuću 910.000 funti (oko 1.040.000 evra). U toj kompaniji procenili su da je jeftinije popraviti vozilo, nego nadoknaditi štetu kupovinom novog, koje na tržištu dostiže cenu od oko 3,5 miliona funti.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.02.2013.

14:02

Default images

Britanski glumac, koji se proslavio ulogom Mister Bina u istoimenoj seriji, oštetio je svoj McLaren F1 nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u saobraćajni znak pored puta.

Prema pisanju britanskog Telegrafa, Atkinson je u nesreći zadobio povredu ramena, a automobil je pretrpeo značajna oštećenja.

Tehničarima iz McLarena trebalo je četiri sedmice da analiziraju štetu na vozilu i procene koliko bi koštala njegova popravka. Kada su u osiguravajućoj kompaniji shvatili kolika je trenutna cena McLarena F1 na tržištu, odlučili su se za jeftiniju varijantu - za popravku automobila čiji su troškovi na kraju iznosili 910.000 funti i koja je trajala više od godinu dana.

Atkinson je svoj McLaren F1 kupio 1997. za 650.000 funti, ali je cena ovog modela u poslednjih 15 godina porasla pet puta. Nakon što je automobil popravljen i vraćen svom vlasniku, popularni glumac izjavio je da se oseća "kao da je ponovo obukao svoj omiljeni džemper".

Rowan Atkinson, koji je poznat kao veliki ljubitelj brzih automobila, učestvovao je 2011. godine u emisiji Top Gear, u rubrici u kojoj gostuju ličnosti iz javnog života. Atkinson je tada postigao najbolje vreme na stazi, u konkurenciji poznatih ličnosti, prešavši krug u Kiji Cee'd za 1 minut i 42,2 sekunde.

Pročitajte više o udesu u kojem je Rowan Atkinson slupao McLaren F1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: