Najskuplji parking na svetu?

U prenaseljenom Singapuru teško je naći slobodno parking mesto. Pogotovo ako vozite egzotičan, skupoceni automobil, koji ne možete tek tako ostaviti bilo gde na ulici.

Izvor:

S obzirom da praktično ne postoji problem koji se ne može prevazići uz pomoć novca, za one sa dubljim džepom rešenje je u sistemu “Sky Garage Apartments”.

Reč je o luksuznim apartmanima koji se nalaze u “Hamilton Scott” neboderu i koji osim smeštaja za vlasnike, obezbeđuju i parking za njihove četvorotočkaše. Kuriozitet je da se parking mesto ne nalazi u garaži, kao što je to uobičajeno, već u dnevnoj sobi vlasnika automobila.

Vozač samo treba da uparkira svoje vozilo u specijalni lift, koji se aktivira pomoću biometrijskog sistema koji prepoznaje otisak vlasnikovog palca. Ostatak posla završava automatski sistem koji automobil panoramskim liftom dovozi direktno u vlasnikov apartman.

Pogledajte kako funkcioniše “Sky Garage Apartments” sistem:Verovatno se pitate koliko ovakvo zadovoljstvo košta. Pa, cene se kreću od 7,5 miliona dolara (oko 6 miliona evra) za “skromniju” varijantu sa dva parking mesta, pa do 24 miliona dolara (oko 19 miliona evra) za penthaus apartman na vrhu zgrade, sa četiri parking mesta.

Pročitajte o parking mestu od milion dolara.

Razno

Jedan jedini na svetu - Porshce 911

U Dubaiju je ovih dana snimljen jedinstveni model – PORSHCE 911. Ako se i dalje pitate šta je to toliko posebno na automobilu čija je silueta decenijama dobro poznata svakom ljubitelju četvorotočkaša, pročitajte njegovo ime još jedanput.

Razno utorak 26.05. 09:05 Komentara: 13

Kod nas kradu akumulatore, u SAD baterije iz hibrida

Često čujemo od komšija, ili pročitamo na internetu da nas je zadesio jos jedan talas krađe akumulatora iz automobila. U SAD, ovaj stil je podignut na novi nivo. Lopovi su počeli da kradu baterije iz hibridnih automobila, pre svega iz Toyote Prius.

Razno ponedeljak 25.05. 09:51 Komentara: 6

Koliko je zaista brz Ferrari LaFerrari?

Iako je prošlo više od dve godine od premijere Ferrarijevog top modela, italijanski proizvođač dugo je odolevao specijalizovanim novinarima koji su želeli da ispitaju granice njegovih mogućnosti. Najzad, ekipi Motor Trenda omogućeno je da na Ferrarijevoj test stazi Fiorano proveri koliko je ovaj automobil zaista brz.

Razno petak 22.05. 09:42 Komentara: 26
strana 1 od 194 idi na stranu