Greenpeace ponovo proziva VW

Greenpeace ne ostavlja Volkswagen na miru. Nakon kampanje iz 2011, kada je parodiranjem filmskog serijala “Star Wars” optužio nemačkog automobilskog giganta za uništavanje prirodnih potencijala planete, međunarodno udruženje ekoloških aktivista ovog puta ustremilo se na novi Golf sedme generacije.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

14:55

Default images

I u najnovijem slučaju, inspiracija je došla od likova Lukasovih “Ratova zvezda”. Video organizacije Greenpeace prikazuje novinarku koja se sprema da razgovara sa zvaničnikom Volkswagena o “novom i zelenijem”, specijalnom “Džedaj” izdanju Golfa VII.

Prema scenariju priče, ovaj automobil upravo je dobio nagradu “Green star” za doprinos smanjenju zagađenja životne okoline. Izmišljeni Golf u benzinskoj varijanti troši svega 1 litar goriva na 100 km, dok potrošnja hibridne dizel verzije iznosi 0,89 l/100 km. Emisija ugljen-dioksida Golfa VII “Džedaj” za 75 % je niža od emisije prosečnog automobila.

Na kraju videa novinarka ulazi u prostoriju za intervju, gde je dočekuje zvaničnik Volkswagena - u liku ozloglašenog negativca, Darta Vejdera (Darth Vader).

Pogledajte najnoviji video Greenpeace vs. Volkswagen:



Ostaje da vidimo kako će Volkswagen ovog puta odgovoriti na bačenu rukavicu od strane Greenpeace-a.

Da podsetimo, na prethodnu kampanju poznate ekološke organizacije, nemački proizvođač odgovorio je ozbiljnim demantijem, ali i šaljivom kontrareklamom.

Golf sedme generacije biće predstavljen 4. septembra u Nacionalnoj galeriji moderne umetnosti u Berlinu.

Pogledajte reklamu kojom je počelo prepucavanje Volkswagena i organizacije Greenpeace.

Saznajte zašto je Greenpeace protiv Volkswagena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: