Kada treba propustiti drugo vozilo?

U situacijama kada je saobraćaj usporen, a vozila se kreću u dve ili više kolona, nije lako prestrojiti se iz jednu u drugu saobraćajnu traku.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

13:23

Default images

Nervoza kod vozača, izazvana gužvom, utiče i na stepen tolerancije prema drugima, pa se u takvim slučajevima retko i nerado odlučuju da propuste ispred sebe vozilo koje se prestrojava iz susedne trake.

Ljudi se tada snalaze na razne načine. Jedni pokušavaju da neverbalnom komunikacijom ubede ostale vozače da ih propuste, drugi se jednostavno “uguraju” svojim vozilom na silu.

Sudeći na osnovu sledećeg video snimka, ima i onih koji su spremni da kao argument ubeđivanja potegnu i pištolj:



Da odgovor na pitanje iz naslova ne bi glasio: “Kada vam upere pištolj u lice”, potrebno je smanjiti tenzije u saobraćaju, reagovati smireno i povećati međusobnu toleranciju.

Ako bi svaki vozač u koloni propustio po jedno vozilo ispred sebe, stvorio bi se red u haosu i bilo bi manje ovakvih i sličnih incidenata.

Pogledajte kako se snalaze neki vozači kad im zagrade auto na parkingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: