Mercedes 300SL: 40 godina u garaži!

Jedan od najpoželjnijih i najvrednijih klasičnih automobila, Mercedes 300SL Gullwing iz 1955., pronađen je nakon četiri decenije u jednoj garaži u gradu Santa Monika u Kaliforniji.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 07.10.2011.

12:03

Default images

Da ste bili u svojim dvadesetim početkom 1970-ih i da su vam roditelji poklonili ovakav automobil kada ste diplomirali, sigurno biste svaki slobodan trenutak provodili za njegovim upravljačem.

Upravo to je radio i Tom Wellmer davne 1971. sve do trenutka dok se na njegovom Mercedesu nije pokvario menjač. Umesto da ga odšlepa do servisa, Tom ga je parkirao u svoju garažu, gde je ostao zaboravljen sledećih 40 godina.
Mercedes 300SL i Mercedes SLS AMG
Inače, reč je o vozilu koje je poslužilo kao inspiracija za savremeni Mercedes SLS AMG.

Potpuno je neverovatno da je jedan ovakav automobil ležao odbačen u prašini toliko dugo, naročito kada je otkriveno da nije u pitanju “običan” 300SL Gullwing, već jedan od samo 29 sportskih primeraka ovog modela.

Verzija koja je pronađena u garaži imala je karoseriju od lagane legure, prozore od pleksiglasa, spušteno vešanje, veće kočnice, bregastu osovinu visokih performansi i drugačije točkove u odnosu na serijski model.

Prema informaciji sa tržišta, restaurirani klasik poput ovog Mercedesa dotiže cenu od 2,5 miliona dolara.

Pročitajte najavu za novi Mercedes SLS AMG od 650 KS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: