Koliko je zaista brz Ferrari LaFerrari?

Iako je prošlo više od dve godine od premijere Ferrarijevog top modela, italijanski proizvođač dugo je odolevao specijalizovanim novinarima koji su želeli da ispitaju granice njegovih mogućnosti. Najzad, ekipi Motor Trenda omogućeno je da na Ferrarijevoj test stazi Fiorano proveri koliko je ovaj automobil zaista brz.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

09:42

Default images

LaFerrari se tom prilikom pokazao u najboljem svetlu, pa je na testu ubrzanja iz stanja mirovanja do 96 km/h (0-60 milja na sat) postigao izvanredan rezultat od 2,4 s.

Naslednik modela Enzo iskoristio je svojih 963 ks na najbolji način - rastojanje od četvrt milje (402 m) prešao je u roku od 9,7 s, a na cilju je dostigao brzinu od 239 km/h, čime je nadmašio jednog od glavnih konkurenata, McLaren P1.

Sa druge strane, LaFerrari je od 0 do 241 km/h (0-150 milja na sat) ubrzao za tačno 10 sekundi, što je opet nešto slabiji rezultat u poređenju sa McLarenovim hiperautomobilom.

Pogledajte kompletan test LaFerrarija na Fioranu. Za volanom se nalazio Karlos Lago:



Pročitajte još:

Čukanje najskupljih: Bugatti Veyron udario u LaFerrari

Koliko košta LaFerrari kod preprodavca

U njegovoj garaži su LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: