Ukradeni Jaguar pronađen posle 46 godina

Vlasnik Jaguara E-Type, 82-godišnji advokat u penziji Ajvan Šnajder, nije mogao da veruje svojim ušima - automobil koji mu je ukraden 1968. u Njujorku, pronađen je nedavno u Kaliforniji.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

07:14

Default images

Kako prenose američki mediji, ukradeni Jaguar E-Type nalazio se u kontejneru na teretnom brodu na putu za Holandiju.

Carinici iz Los Anđelesa su tokom rutinske provere dokumentacije za izvoz automobila, kada je teretnjak već napustio luku u Long Biču, otkrili da je reč o ukradenom vozilu. Prevoznik je tada organizovao povratak automobila u SAD i Jaguar je vraćen svom pravom vlasniku.

"To je pravo čudo. Imao sam 36 godina, a sada 82", izjavio je Ajvan Šnajder kada su ga kalifornijski carinici obavestili da su pronašli njegovo vozilo.
(Foto: YouTube screenshot)
"Bio je to moj prvi pravi i najdraži automobil", kazao je Šnajder koji danas živi na Floridi.

"Kupio sam ga novog. Bio je star manje od godinu dana kada su mi ga ukrali. Ponekad bih se budio u četiri ili pet ujutru subotom i nedeljom kako bih mogao da ga vozim na autoputu", ispričao je bivši advokat.

Kada je kupljen 1967. godine, njegov Jaguar E-Type kabriolet koštao je 5.000 dolara. Procenjuje se da danas, uprkos ogrebotinama i zarđalim delovima, vredi oko 24.000 dolara, a dobro očuvani primerci mogu da dostignu cenu i do 100.000 dolara.

Izvor: B92, Tanjug

Pročitajte o ukradenom automobilu koji je vlasnik pronašao nakon 42 godine.

Pročitajte o Korveti koja je vraćena svom vlasniku posle 33 godine.

Pročitajte zašto je Jaguar odlučio da ponovo proizvodi model star 50 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: