Bentley: Otkaz fabričkom svešteniku

Bentley je samo nekoliko dana pred Božić otpustio fabričkog sveštenika. U toj kompaniji kažu da su se na ovaj korak odlučili kako ubuduće ne bi vređali religijska osećanja svojih radnika koji nisu hrišćanske veroispovesti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.12.2012.

14:05

Default images

Velečasni Frensis Kuk (Francis Cook), koga je Bentley angažovao da jednom nedeljno obilazi pogon tog proizvođača u mestu Kru u Engleskoj kako bi izašao u susret potrebama hrišćanskih vernika zaposlenih u fabrici, ostao je nakon deset godina bez posla.

"Kako su mi saopštili razlog za ovakvu odluku je to što u fabrici radi previše zaposlenih koji su različitih veroispovesti, pa zbog toga ne žele imaju samo jednog, hrišćanskog sveštenika", rekao je Kuk za britanski dnevnik "The Mirror".

"Međutim, do sada nikad nije bilo pritužbi na moj rad, bilo da one dolaze od hrišćanskih ili nehrišćanskih vernika među radnicima", dodao je on.
Bentley je u izjavi povodom odluke o otpuštanju sveštenika saopštio da su u njihovoj fabrici zaposleni radnici koji pripadaju mnogim religijama.

"Želimo da očuvamo dobru atmosferu u kompaniji i imidž kolektiva u kojem u harmoničnim odnosima rade ljudi iz više različitih konfesija, a nismo u mogućnosti da svima njima obezbedimo usluge sveštenih lica", objašnjavaju u Bentley-ju.

Međutim, ova odluka rukovodstva kompanije razgnevila je radnike hrišćanske veroispovesti koji su pokrenuli peticiju da se sveštenik ponovo vrati na posao.

"Svi smo veoma ljuti zbog toga", rekao je jedan od radnika. "Uraditi tako nešto svešteniku neposredno pred Božić zaista je šokantno."

Sveštenik Kuk izjavio je da on sam nije ljut, ali da mu je odluka kompanije teško pala i da je uznemiren zbog radnika koji su imali veru u njega i sa kojima je bio u veoma dobrim odnosima.

Pročitajte o najbržem Bentley-jevom kabrioletu.

Pročitajte o budućem Bentley SUV modelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: