Snimak avio-nesreće iz automobila

U subotu 29. decembra avion Tupoljev 204, ruske niskobudžetne kompanije "Red Wings", koji je leteo iz češkog grada Pardubice za Moskvu, prilikom sletanja izleteo je sa piste, nakon čega je probio zaštitnu ogradu i završio na autoputu Kijesko šose (kijevski autoput). Ova avionska nesreća snimljena je iz jednog automobila koji se kretao autoputem i koji se u trenutku kada je došlo do tragedije nalazio svega par desetina metara udaljen od aviona.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2012.

15:11

Default images

Automobil se kretao kranjom levom saobraćajnom trakom i praktično se našao na putanji aviona koji je, nakon izletanja sa piste, počeo da se raspada u neposrednoj blizini autoputa.

Delovi aviona rasuli su se po kolovozu, a jedan od točkova koji je otpao sa stajnog trapa letelice udario je u vozilo koje se kretalo neposredno ispred automobila iz kojeg je načinjen ovaj snimak.

Krhotine od raspadnutog avionskog trupa udarile su zatim i u automobil koji se zaneo pre nego što je vozač uspeo da povrati kontrolu i zaustavi vozilo:



Ova stravična avionska nesreća odnela je pet života, dok su najmanje tri osobe prebačene sa teškim povredama u moskovsku bolnicu i nalaze se u kritičnom stanju, javljaju ruski mediji.

Putnici iz vozila koja su se kretala autoputem u trenutku udesa imali su veliku sreću s obzirom da su u automobile udarili manji delovi aviona tako da su, sudeći bar na osnovu video snimka, najverovatnije prošli bez ozbiljnijih povreda.

Pročitajte više o ovoj avionskoj nesreći u Info rubrici našeg sajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: