Drama na benzinskoj pumpi: Izgoreo Lambo od 300.000 $

Iako je poslednjih godina bilo više slučajeva samozapaljivanja Lamborghinija, ovog puta za požar je kriv neko drugi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

10:17

Drama na benzinskoj pumpi: Izgoreo Lambo od 300.000 $
Screenshot YouTube

Lamborghini Huracan Performante zapalio se na jednoj benzinskoj pumpi u SAD, dok je njegov vlasnik plaćao gorivo.

Prolaznicima koji su primetili da je na vozilu iznenada izbio požar moglo je izgledati da je došlo do samozapaljivanja – što ne bi bilo neobično za jedan Lambo, jer su takvi slučajevi već zabeleženi širom sveta. Međutim, video koji je snimio jedan ljubitelj supersportskih automobila otkriva pravu istinu.

Naime, vlasnik mini-vana koji se sipao gorivo pored parkiranog Huracana zaboravio je da izvadi crevo iz rezervoara svog vozila kada je krenuo sa pumpe. Crevo se otkinulo od aparata i poprskalo benzinom zadnji deo Lamborghinija, gde se nalazi motor koji je već bio zagrejan od vožnje, nakon čega je buknuo požar.

Vatrogasci koji su ubrzo stigli ugasili su vatru i sprečili veću tragediju, ali je za plavi Lamborghini bilo prekasno – automobil je potpuno izgoreo. U požaru, srećom, niko nije povređen.

(Na prvom snimku sa Instagrama vidi se automobil koji je već u plamenu, a pritiskom na strelicu sa desne strane možete videti drugi snimak koji otkriva kako se Lamborghini zapalio):
Inače, dva Lamborghinija koja su se zatekla na pumpi u trenutku incidenta učestvovali su u “Goldrush” reliju.

Ova revijalna vožnja kroz Ameriku startovala je u Bostonu 22. juna, a cilj je bio u Las Vegasu, proteklog vikenda.

Model Huracan Performante debitovao je na sajmu automobila u Ženevi 2017. Automobil za pogon koristi 5.2 litarski V10 motor sa 631 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do stotke mu je potrebno svega 2,9 s.

Početna cena ovog modela u SAD je 274.390 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: