Divljao na putu, izazvao udes – dobio 11 meseci zatvora

Britanac koji je u “slalom” vožnji na autoputu udario svojim Mercedesom u jedan MINI osuđen je na zatvorsku kaznu, a ostaće i bez dozvole u naredne dve i po godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2018.

08:38

Divljao na putu, izazvao udes – dobio 11 meseci zatvora
Screenshot YouTube

Koliko ste puta na autoputu ili saobraćajnicama sa više voznih traka bili svedoci bahatog ponašanja vozača koji pri velikoj brzini naglo menjaju trake, pretičući čas sa leve, čas sa desne strane, pri čemu “seku” druga vozila?

Na sreću, mnoge ovake vratolomije prođu bez incidenta i udesa, a bahati vozači bez zaslužene kazne. Ipak, ponekad se desi da precene svoje vozačke sposobnosti i manevarske mogućnosti svojih automobile i izazovu saobraćajku.

Jedan takav udes dogodio se u leto 2017. u Velikoj Britaniji, a sudski epilog usledio je ovih dana.

U presudi se navodi da je Piter Gudfelou (36) vozio beli Mercedes C klase Coupe brzinom od čak 200 km/h, krivudajući iz trake u traku kako bi prestigao druga vozila ispred sebe.

U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad automobilom i udario u MINI koji se nalazio u krajnoj levoj traci u kojoj se obično kreću kamioni i najsporija vozila (s obzirom da se u Britaniji vozi levom stranom, kod nas bi to bila krajnja desna).

MINI je zatim udario u zaštitnu ogradu na desnoj strani autoputa, a žena koja je sedela za upravljačem, na sreću, prošla je samo sa lakšim povredama.

Pogledajte video snimak ovog udesa: Gudfelou je osim zatvorske kazne u trajanju od 11 meseci, zbog ugrožavanja bezbednosti i života drugih učesnika u saobraćaju, ostao i bez vozačke dozvole u narednih 29 meseci, a ženi koja je vozila MINI moraće da plati 140 funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: