Kupci bi mogli da "pomognu" u proizvodnji Tesla vozila

Direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, kaže da razmatra mogućnosti da u okviru proširene ture obilaska fabrike omogući klijentima da "pomognu" tako što će i sami ugraditi poneki deo u automobil.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

09:35

Kupci bi mogli da

Zlobnici bi rekli da bi Masku dobro došla prava pomoć u nastojanju da ubrza proizvodnju Modela 3, kako bi što pre isporučio vozila kupcima koji su ih naručili još pre dve godine.

Ipak, u ovom slučaju u pitanju je marketinški potez koji treba da učvrsti vezu između proizvođača automobila i lojalnih kupaca koji se prijave za turu obilaska fabrike u kojoj se izrađuju Tesla automobili.

Mask je ideju da kupcima tokom obilaska proizvodnog pogona omogući da ugrade neki deo u vozilo - i tako steknu jedinstveno iskustvo - podelio na Twitteru, nakon što je od kluba vlasnika Modela 3 dobio pohvalu da je i sam spreman da "uprlja ruke" i prihvati se posla na fabričkoj traci.

"Kupci bi na taj način bolje razumeli kako nastaje automobil. Takva stvar bila bi veoma zabavna za mene u vreme kad sam bio dete, pa čak i sada", objasnio je Mask. Ture obilaska fabrike postale su poslednjih godina vrlo popularne među proizvođačima automobila širom sveta. Mogućnost da budući kupac i vlasnik automobila vidi uživo kako nastaje njegovo vozilo, za mnoge predstvalja uzbudljivo iskustvo.

Među kompanijama koje su otišle najdalje u ovoj praksi je Chevrolet koji je klijentima omogućio da učestvuju u proizvodnji motora za sportski model Corvette

Budući vlasnici modela Corvette Z06 i ZR1 plaćaju 5.000 dolara kompaniji da bi im priuštila iskustvo sklapanja V8 pogonske jedinice za svoje automobile, pod nadzorom iskusnih tehničara kojima je to posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: