Opel će vam ofarbati auto u unikatnu boju za 5.900 €

Novi program individualizacije omogućava kupcima Insignije da dobiju naručeno vozilo u jedinstvenoj nijansi boje koju lično izaberu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2018.

10:16

Opel će vam ofarbati auto u unikatnu boju za 5.900 €

Usluga fabričkog farbanja novog automobila u unikatnu boju uglavnom je rezervisana za kupce skupocenih automobila premijum marki.

Međutim, Opel je u okviru Exclusive programa individualizacije ponudio budućim vlasnicima modela Insignia da njihovo vozilo ofarba u nijansu koju žele.
Kako kažu u ovom proizvođaču, kupac, na primer, može poželeti da se boja spoljašnjosti novog automobila "slaže" sa nijansom njegove prikolice za transport konja.

Usluga farbanja Insignije u jedinstvenu boju za sada je dostupna u Nemačkoj, po ceni od 5.900 evra, i u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde košta 5.300 funti.
Sve što klijent treba da uradi je da obezbedi uzorak željene boje, u formi fotografije ili fizičkog uzorka, a najjednostavnije je ako može da dostavi fabrici šifru unikatne nijanse, koja se zatim direktno unosi u kompjuter kako bi se dobila potrebna mešavina farbe.

Nakon što se na karoseriju nanese osnovna farba, auto se privremeno sklanja sa fabričke trake, kako bi se ofarbao u vanserijsku završnu boju.
Ipak, pre nego što se pristupi završnom farbanju automobila, kupcu se šalje umanjeni model vozila dužine 15 cm, obojen u naručenu nijansu.

Tek ako je klijent zadovoljan bojom uzorka, započinje farbanje pravog vozila. Za farbanje čitave karoserije koristi se 9 kg specijalne mešavine farbe.
Pored ove usluge, novi program individualizacije Opel Exclusive nudi i mogućnost farbanja modela Insignia Grand Sport, Sports Tourer i Country Tourer u neku od 15 specijalnih, već definisanih boja (Dynamic Orange, Tornado Blue, Panther Black, Light Champagne...) namenjenih samo za ova tri modela.

Za ovaj vid personalizacije kupac u Nemačkoj treba da izdvoji 2.500 evra.

Na raspolaganju su takođe specijalne završne obrade sa efektima prelamanja svetlosti na karoseriji, mađu kojima je "pearl" finiš.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: