Skriveno blago: Porsche skupljao prašinu decenijama

Najnovije "otkriće iz ambara" je klasični Porsche 356B Super 90 Coupe iz 1962.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

11:08

Skriveno blago: Porsche skupljao prašinu decenijama
Foto: Gullwing Motor Car

Posle svih ovih godina čovek bi pomislio da su već pronađeni svi zaboravljeni automobilski biseri iz privatnih garaža i šupa širom sveta, ali i dalje stižu vesti o otkrivenim zapuštenim oldtajmerima.

Klasični Porsche 356B Super 90 Coupe iz 1962. koji je pronađen u SAD prvobitno je pripadao jednom svešteniku koji se, zajedno sa svojim automobilom, doselio u tu zemlju iz Nemačke.
Foto: Gullwing Motor Car
Porsche je u Americi prodat kupcu koji ga je držao nerestauriranog u garaži decenijama.

Sada je došlo vreme da dobije novog vlasnika koji će mu vratiti sjaj.
Foto: Gullwing Motor Car
Kako se navodi u oglasu kompanije Gullwing Motor Cars, automobil je prešao svega 71.000 km i, mada zapušten, i dalje je u originalnom stanju što se tiče delova i opreme.

Fabrički je ofarban u srebrnu boju, dok je enterijer tamno crven.
Foto: Gullwing Motor Car
Pogoni ga 1.6 litarski četvorocilindarski motor sa 89 ks, a prema fabričkim podacima ovaj Porsche težak manje od tone mogao je kao nov da ubrza od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) za 10 sekundi.
Foto: Gullwing Motor Car
Automobili kao što je ovaj sve se teže pronalaze u originalnom stanju, pa bez obzira na njegovu zapuštenost, 356B Super 90 Coupe predstavlja idealan projekat za nekoga ko se bavi restaurisanjem klasičnih vozila.

Trenutno se prodaje po ceni od 56.500 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: