Prodaje se papin Lamborghini, kao nov! (FOTO)

Jedinstveni Huracan, koji je papa Franja dobio na poklon od Lamborghinija krajem 2017, biće ponuđen na prodaju 12. maja na dobrotvornoj aukciji u Monaku.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2018.

10:24

Prodaje se papin Lamborghini, kao nov! (FOTO)

Prošlogodišnja vest da je italijanski proizvođač supersportskih automobila poklonio skupoceni Lamborghini papi Franji, koji je širom sveta poznat po tome da koristi izuzetno skromne i jeftine automobile, predstavljala je u prvi mah izneneđenje.

Stvari su postale jasnije kada je objavljeno da papa uopšte neće koristiti svoj Huracan, već je plan otpočetka bio da ga proda a novac da pokloni u dobrotvorne svrhe.
Papin Lambo je Huracan sa zadnjim pogonom, a nastao je u odeljenju za personalizaciju italijanskog proizvođača i ne treba posebno naglašavati da je u pitanju jedinstveno vozilo.

Automobil je ofarban u belo, sa zlatno-žutim detaljima u čast državnih simbola Vatikana, a papa je prilikom primopredaje blagoslovio ovaj specijalni Lamborghini i potpisao se na vozilo.
Unutrašnjost je izvedena u kombinaciji crnih i belih detalja, sa obiljem kože.

Što se tiče motora, on je ostao nepromenjen u odnosu na regularni Huracan sa zadnjim pogonom – agregat proizvodi 580 ks i 540 Nm.

Procenjuje se da će 12. maja u Monaku automobil dostići cenu između 250.000 i 350.000 evra.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: