Peščani izazov za najluksuzniji terenac VIDEO

Rolls-Royce Cullinan ne samo što pretenduje na titulu najluksuznijeg SUV vozila na svetu, već mora da se dokaže i kao sposoban terenski automobil.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

10:52

Peščani izazov za najluksuzniji terenac VIDEO
Screenshot YouTube

Prvi SUV britanskog proizvođača u završnim je fazama testiranja, uoči premijere zakazane za leto 2018.

S obzirom da je Arabijsko poluostrvo jedno od najvažnijih tržišta za Rolls-Royce Cullinan, ne čudi da se neki od najzahtevnijih testova terenske vožnje obavljaju upravo u pustinji u blizini Dubaija.

Na video snimku koji je nastao u saradnji sa produkcijom National Geographic, Rolls-Royce otkriva kako se njegov SUV snalazi na jednom od najtežih terena za vožnju – po peščanim dinama: Pre zvanične premijere, Rolls-Royce će objaviit još nekoliko sličnih videa, među kojima je i snimak vožnje u zimskim uslovima na krajnjem severu Evrope.

Kada stigne u prodajne salone, Cullinan će glavnog konkurenta imati u SUV modelu Bentley Bentayga.

Prvi Rolls-Royce "terenac" koristiće za pogon 6.75 litarski twin turbo V12 iz novog Phantoma, koji isporučuje 571 ks (420 kW i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva 4 točka putem osmostepenog automatika.
Ime Cullinan pozajmljeno je od najvećeg ikada pronađenog sirovog dijamanta koji ima draguljarski kvalitet. Ovaj dijamant je otkriven u Južnoj Africi 1905. godine i ima 3.106,75 karata (621,35 g).

SUV je razvijen sa ciljem da "pogura" godišnju prodaju Rolls-Royce automobila preko broja 5.000, što je za četvrtinu više od najboljeg prodajnog rezultata kompanije ostvarenog 2016, kada je širom sveta isporučeno 4.011 vozila sa statuom Duha ekstaze na vrhu maske hladnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: