"Teslin automobil mi je spasao život"

Vozač električnog automobila tvrdi da je svojim Teslom Model 3 udario u parkirano vozilo brzinom od blizu 100 km/h i da je prošao samo sa lakšim povredama.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2018.

14:29

Iako zbog kašnjenja u proizvodnji na putevima još nema mnogo primeraka Teslinog Modela 3, već su zabeleženi udesi u kojima je učestvovao ovaj tip automobila.

Jedan od njih je dokumentovan fotografijama na društvenim mrežama, a prema tvrdnji vozača saobraćajka u kojoj je njegov auto pretrpeo totalnu štetu dogodila se pri brzini od 60 milja na sat (96 km/h). On je istovremeno odao priznanje Modelu 3, ustvrdivši da mu je taj automobil spasao život.

"Svi koji su videli kako izgleda auto posle nezgode – od osoblja vozila hitne pomoći, do vozača kamiona koji je odšlepao Model 3 nakon udesa - kazali su mi da je posle takve nesreće vozač retko u stanju da napusti automobil na sopstvenim nogama."

On je u nezgodi pretrpeo samo lakšu povredu desnog stopala, dok je suvozač imao nešto manje sreće, s obzirom da je prilikom udesa udario rukom u ekran multimedijalnog sistema/instrument table, razbio ga i zadobio posekotine poruci.
Iako je pohvalio Model 3 i najavio da je već naručio drugi primerak, vozač je imao par zamerki na račun automobila.

Jedna se odnosila upravo na stakleni ekran koji je pukao i povredio suvozača, a druga na to što posle udesa nije mogao da otvori kasetu ispred suvozača, kako bi izvadio dokumenta u vezi sa osiguranjem vozila.

Kada je saznao za udes i sve detalje, prvi čovek Tesle, Ilon Mask, obećao je da će na osnovu iskustva i sugestija vozača ispraviti pomenute nedostatke.

Mask je naveo da će se softverski putem omogućiti automatsko otvaranje kasete kada se automobil zaustavi nakon eventualne nezgode, kao i da će razmotriti mogućnost da se preko staklenog ekrana multimedijalnog sistema postavi tanka, providna plastična maska koja bi sprečila da se staklo rasprsne i povredi putnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: