Umesto zgodnih devojaka - deca na startu F1 trka

Zvaničnici Formule 1 najavili su da će se umesto tradicionalnih promoterki - koje su se pojavljivale uoči trka na startnim pozicijama između bolida - nalaziti deca.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2018.

09:04

Umesto zgodnih devojaka - deca na startu F1 trka
Screenshot YouTube

Rukovodstvo Formule 1 već je najavilo mnoge promene u ovom takmičenju, a posle predstavljanja novog logoa odlučili su se za još jednu inovaciju o kojoj će se u javnosti dosta govoriti.

Naime, samo nekoliko dana pošto su ozvaničili najave o ukidaju čuvenih "devojaka sa starta" ("grid girls"), stigla je vest da će atraktivne promoterke na toj poziciji zameniti deca ("grid kids").

Kako su saopštili iz F1, deca koja će se pojavljivati na stazi uoči početka trke biće izabrana od strane lokalnih auto-moto klubova na osnovu određenih kriterijuma, kao što su uspešni rezultati u auto-moto sportu u mlađim kategorijama, ili putem lutrije.

Deca će stajati pored vozača i bolida na startnim pozicijama pred početak svake trke.

"To će biti izvanredan trenutak za ove mlade ljude – zamislite samo da stojite pored svojih heroja, dok gledate kako se vozači koji su elita u auto-moto sportu pripremaju za početak trke. Biti tamo uz njih, to je za ovu decu nekoliko dragocenih minuta u životu", objašnjava direktor Formule 1, Šon Bračis.

"Učešće u F1 vikendu na ovaj način biće za njih i njihove porodice jedno nezaboravno iskustvo. Biće to i inspiracija da nastave da voze i treniraju, kako bi, možda, jednog dana oni bili na mestu tih vozača u bolidima i time ispunili svoj san", dodaje Bračis.

"Grid kids" će učestvovati u programu uoči svake F1 trke, ali i u takmičenju Formule 2 i na GP3 trkama, gde to bude bilo izvodljivo.

"Formula 1 je vrhunac moto sporta i san svakog mladića koji se takmiči u juniorskoj konkurenciji", obrazložio je odluku čelnika F1 predsednik FIA Žan Tod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: