Šef Lotusa bez dozvole, jurio 50 km/h preko ograničenja

Umesto na jednu godinu, Jean-Marc Gales ostao je bez vozačke dozvole samo na 30 dana jer mu je sudija uvažio žalbu da bi oduzimanje dozvole na duži rok ugrozilo njegovu sposobnost da obavlja posao za koji je angažovan.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

09:57

Šef Lotusa bez dozvole, jurio 50 km/h preko ograničenja

Jean-Marc Gales, koji je na čelo britanskog proizvođača sportskih automobila došao 2014, vozio je u blizini sedišta kompanije jedan od Lotusovih modela brzinom od 164 km/h, na delu puta gde je ograničenje 112 km/h.

Kako piše Telegraf, Gales je uhvaćen u prekršaju dok je isprobavao novi model Lotusa. Nije navedeno o kom automobilu je reč, ali pretpostavlja se da je u pitanju nedavno predstavljena Evora GT410 Sport.

Osim što je vozio znatno brže nego što je dozvoljeno, prvom čoveku Lotusa nije išlo u prilog ni to što je 2014. na istoj deonici takođe prekoračio ograničenje. Tada mu je izmerena brzina od 154 km/h i dobio je kaznene poene.

Nakon ponovljenog prekršaja, Gales se suočio sa novim kaznenim poenima i oduzimanjem dozvole na čak godinu dana. Tada je na scenu stupio njegov advokat koji je od sudije zatražio blažu kaznu uz obrazloženje da bi Gales tokom dugog perioda bez vozačke dozvole bio onemogućen da vozi (i procenjuje) nove modele koje proizvodi kompanija na čijem je čelu.

Sudija je uvažio ovaj argument, pa je šef Lotusa ostao bez dozvole samo na 30 dana, uz upozorenje da “ako želi da vozi tako brzo, drugi put pronađe mesto gde je to dozvoljeno”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: