Mercedesov pik-ap za kampere

Mercedes je u saradanji sa specijalizovanom kompanijama Tischer i VanEssa, ponudio kupcima željnim avanture na točkovima modifikacije koje X klasu pretvaraju u upotrebljivo kampersko vozilo.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

13:12

Mercedesov pik-ap za kampere

Tischer, koji ima dosta iskustva u ovoj oblasti s obzirom da je slične konverzije izvršio na pik-ap modelima kao što su Volkswagen Amarok, Nissan Navara, Toyota Hilux, Isuzu D-Max, Ford Ranger i Dodge Ram, predstavio je modifikaciju sa karoserijskom nadgradnjom u vidu kamp kućice unutrašnje visine oko 2 m.

Unutra ima dovoljno mesta za kombinovanu čajnu kuhinju sa šporetom na plin i malu trpezariju u kojoj mogu da obeduju tri osobe.
U delu koji se nalazi iznad kabine pik-apa smešten je krevet za dve osobe. Po potrebi, treća osoba može da spava u kuhinji/trpezariji, tako što se sedišta transformišu u ležaj. Vozilo je opremljeno i toaletom i tušem.
Za drugu konverziju pobrinula se firma VanEssa, koja je u tovarni deo X klase spakovala pravu malu kuhinju na rasklapanje. Nadgradnja ima masu od oko 250 kg.

Mercedes će izložiti modifikovane primerke svog pik-apa na specijalizovanom sajmu kamperske opreme u Štutgartu koji se održava polovinom januara.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: