Duel dva imenjaka: GT R vs GT-R (VIDEO)

Mercedes protiv Nissana, "Nemac" protiv "Japanca". Ko je brži?

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

09:13

Duel dva imenjaka: GT R vs GT-R (VIDEO)
Screenshot YouTube

Iako imaju slične oznake, Mercecdes-AMG GT R i Nissan GT-R su dva veoma različita sportska automobila.

Nemački model je supersportski dvosed sa zadnjim pogonom i 4.0 twin-turbo V8 motorom koji isporučuje 585 konjskih snaga i 700 Nm, dok je "Japanac" četvorosed sa pogonom na sva 4 točka, opremljen 3.8 twin-turbo V6 agregatom sa 570 "konja" i 630 Nm.

Dva sportska automobila drastično se razlikuju i po ceni, s obzirom da je Mercedes gotovo dvostruko skuplji o Nissana.

Britanski CarWow iskoristio je sličnost u oznakama ovih automobila kao povod za mali uporedni test, kako bi saznao koji je od dva modela brži u "drag" trci na 400 metara – iz mesta, ali i sa letećim startom, i koji bolje koči.

Mercedes je svakako u prednosti kada je reč o specifikacijama na papiru ali, može li tu nadmoć da potvrdi na pisti?

Pogledajte video: Iako je Mercedes trijumfovao u obe discipline na 400 metara, Nissan se dobro držao u klasičnoj drag trci "iz mesta", a odlično se pokazao i na testu kočenja.

Nadmetanje bi svakako bilo neizvesnije da je umesto standardnog Nissana GT-R za test odabran GT-R Nismo, koji isporučuje dodatnih 30 konjskih snaga i 20 Nm više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: