Lancia koja košta pola miliona dolara

Lancia je tokom 70-tih napravila samo 492 primerka sportskog modela Stratos, a automobil sa rednim brojem 44 nedavno je prodat za neverovatnih 475.000 dolara.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.12.2017.

16:45

Lancia koja košta pola miliona dolara
Foto: Bring A Trailer

Nekada uspešna italijanska automobilska marka trenutno u ponudi ima samo jedan model, Ypsilon, pa je dalja sudbina brenda dovedena u pitanje.

Lancia, međutim, pamti mnogo bolje dane, a jedan od zlatnih perioda kompanije bile su 70-te godine 20. veka, odakle potiče sportski model Stratos HF Stradale koji je ostvario zapažene rezultate u reli takmičenjima.
Foto: Bring A Trailer
Nedavno je jedan primerak ovog modela iz 1974. godine prodat na onlajn aukciji preko sajta Bring A Trailer za čak 475.000 dolara.

Automobil je vožen samo sedam godina, tokom kojih je promenio dva vlasnika i prešao oko 70.000 km, a poslednjih 35 godina stajao je u garaži.
Foto: Bring A Trailer
Ipak, nije bio zapušten kao Porsche 912 o kome smo takođe danas pisali na našem sajtu.

Redovno je održavan, a tokom 2017. je i restauriran, što je uz činjenicu da se radi o veoma retkom automobilu, doprinelo da postigne visoku cenu na aukciji.
Foto: Bring A Trailer
Foto: Bring A Trailer
Foto: Bring A Trailer
Foto: Bring A Trailer

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: