Jedan Aston Martin Vulcan konačno može na ulicu

Britanska kompanija RML Group uspela je da posle 18 meseci rada modifikuje jedan Aston Martin Vulcan i učini ga legalnim za drumski saobraćaj.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.12.2017.

10:22

Jedan Aston Martin Vulcan konačno može na ulicu
Foto: Screenshot

Astono Martinov 2,3 miliona dolara vredan superautomobil je poput McLarena P1 GTR je izgrađen samo za trkačku stazu, na koju može da izađe isključivo uz dozvolu kompanije.

Međutim, RML Group je jednog od vlasnika učinila jedinstvenim na svetu, jer će on svoj primerak moći da koristi kao "običan" automobil.

Inženjeri ove kompanije su Vulcan opremili novom haubom sa originalnim Aston Martin favorima iz DB11 modela i branikom sa DRL svetlima. Osim toga, ugrađeni su i pokazivači pravca na zadnjem panelu visokog repnog krila.

Pošto je Vulcan dizajniran specijalno za stazu, inženjeri su morali da dorade sistem hlađenja, za uobičajene kreni-stani situacije u saobraćaju.

Modifikovano je i oslanjanje, kako vozač ne bi uništio školjku od karbon-fibera, te napravljeno nekoliko i promena po pitanju bezbednosti.

Najvažnija stvar je da je RML Group zadržala 7,0-litarski V12 motor sa impresivnih 820 KS. Aston Martin je porizoveo samo 24 Vulcana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: