Nirburgring – ne zovu ga slučajno "Zeleni pakao"

Ušuškani uobičajenom svakodnevnom rutinskom vožnjom, mnogi ljudi misle da su odlični vozači, ali nažalost, u kritičnim situacijama otkriju da nemaju potrebne veštine da obuzdaju automobil kada izgubi kontrolu.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 17.12.2017.

09:04

Nirburgring – ne zovu ga slučajno
Screenshot YouTube

Na javnim putevima ovo preterano samopouzdanje može da bude izuzetno opasno, posebno za vozače pored vas. Zbog toga je najsigurniji način učenja tih veština za snalaženja u nepredviđenim situacijama na putevima - vožnja na trkačkim stazama.

Ukoliko to nije Nirburgring, naravno.

Za razliku od mnogih staza na svetu, Nirburgring je otvoren za javnost za sve osobe sa važećom vozačkom dozvolom, na kojoj mogu da testiraju svoje i granice svog sopstvenog automobila, bio on i "Jugo", bez brige o prekoračenju brzine. Nažalost, stvari ne prođu ovek savršeno.

Bez sumnje najpoznatiju trkačku stazu od svih, popularni "Ring", legendarni ser Džeki Stjuart je svojevremeno nazvao "Zeleni pakao", a u videu koji sledi shvatićete i zašto.

Osim relativno bezazlenih izletanja sa staze, koja prođu bez većih posledica, često se dogode i teški udesi sa prevrtanjima automobila u kojima ima i povređenih:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: