Pogledam desno, pa levo i pređem. Ili beše obrnuto?

Prelazak široke, prometne ulice van pešačkog nije najpametniji potez, ali ako ste već odlučili da rizikujete svoj život, barem pogledajte na pravu stranu pre nego što pređete.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

09:33

Default images

Čak i kada prelazite na zeleno, na pešačkom prelazu, radi sopstvene bezbednosti treba pogledati levo, pa desno, da slučajno ne naiđe neko "zalutalo" vozilo – prednost koju u tom trenutku imate kao pešak neće vam ništa značiti ako vas udari automobil.

Snimak koji nam stiže iz ruskog Novorosijska "pogrešan" je na više nivoa. Tri gospođe koje prelaze široku ulicu sa pet saobraćajnih traka ne samo što to čine na mestu gde nema pešačkog prelaza, već gledaju i na pogrešnu stranu.

Na kraju, tragedija je izbegnuta bukvalno za dlaku, i to ne zato što su žene ili vozač minibusa uspeli da reaguju, već zahvaljujući čistoj sreći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: