Šišanje trave sa stilom: Type R i Fireblade kosilice

Povodom četvrt veka postojanja sportskih verzija modela Type R i motocikla Fireblade, Honda je napravila dve specijalno dizajnirane varijante robotizovane električne kosilice za travu Miimo.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.09.2017.

11:49

Šišanje trave sa stilom: Type R i Fireblade kosilice

Posebnu pažnju privlači kosilica zasnovana na Hondi Type R, koja čak ima imitaciju izduvnih cevi i velikog zadnjeg spojlera, dok prednji deo sadrži repliku farova, maske hladnjaka i branika pomenutog automobila.

Pored toga, instalirano je i 40 LED sijalica na pozicijama farova i stop svetala.
Fireblade kosilica takođe je ofarbana tako da izborom boja i ukrasnih elemenata podseća na taj Hondin motocikl.

Inače, robotizovane Miimo kosilice imaju specijalne senzore pomoću kojih mogu da se samostalno kreću i šišaju travu bez intervencije čoveka.
Struju za pogon dobijaju iz litijum-jonskih baterija, a kompjuter registruje kada nivo električne energije u njima padne ispod 30% kapaciteta.

Nakon toga, kosilica se samostalno odvozi do bežičnog punjača kako bi se baterije dopunile.
Osnovni model ove kosilice u SAD košta 2.799 dolara, a ljubitelji automobila i motocikala koji bi hteli da nabave Type R i Fireblade verzije, na njihovu žalost to neće moći da urade, jer su ova dva primerka jedinstvena i izrađena samo povodom proslave jubileja.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: