Umalo pregažen dok je pokušavao da spreči krađu vozila

Vlasnik prodavnice auto-delova iz Tenesija pretrpeo je lakše povrede, nakon što ga je lopov tokom bekstva vukao ukradenim automobilom nekoliko desetina metara.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.09.2017.

12:54

Umalo pregažen dok je pokušavao da spreči krađu vozila
Screenshot YouTube

Incident koji se dogodio na parkingu ispred prodavnice poučan je iz najmanje dva razloga.

Prvo, svedoči o tome da automobil nikako ne smemo ostavljati na javnom mestu otvorenih vrata, sa ključem u kontakt-bravi, jer na taj način šaljemo lopovu direktnu pozivnicu za krađu.

Drugo, ako primetimo da je krađa u toku, ne treba da izigravamo heroja i rizikujemo život, jer, kao što se vidi na snimku, čak i ako je lopov nenaoružan, možemo da nastradamo u pokušaju sprečavanja krađe: U ovom slučaju, vlasnik radnje koji je potrčao za lopovom imao je sreće jer je prošao samo sa ogrebotinama i modricama – a mogao je vrlo lako da bude pregažen prilikom pada.

Lopov je ubrzo identifikovan i uhapšen, zahvaljujući snimku sa sigurnosnih kamera koji je vlasnikova ćerka postavila na Facebook.

Lokalni mediji javljaju da je protiv njega podneto nekoliko optužnica - za krađu automobila, nanošenje telesnih povreda, kao i za vožnju sa isteklom vozačkom dozvolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: