Najređi medu retkima - postoje samo 2 ovakva McLarena

Sa 106 proizvedenih jedinica, od kojih 64 mogu da se legalno voze po javnim saobraćajnicama, klasični McLaren F1 je svakako veoma redak prizor na putevima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.03.2017.

09:59

Najređi medu retkima - postoje samo 2 ovakva McLarena

Međutim, primerak koji je ta kompanija izabrala da predstavi javnosti povodom 25 godina od lansiranja modela F1, je izuzetan - jedan je od samo dva takva u svetu.

Reč je o automobilu sa specifičnim aerodinamičkim dodacima, koji povećavaju stabilnost vozila pri velikim brzinama. U odnosu na regularnu verziju, ovaj F1 ima poseban, fiksirani zadnji spojler, masivniji prednji spliter, kao i još neke manje dodatke na prednjem delu karoserije.
Osim toga, automobil ima i veće točkove od standardnih, dorađeno oslanjanje i što je još važnije, trkački modifikovan motor sa LM specifikacijama koji se vrti na 1.000 obrtaja više nego "obični" V12 i isporučuje 680 ks.
Vlasnik ovog izuzetnog McLarena F1 je Andrew Bagnall, novozelandski biznismen i amaterski vozač trka. Njegov mezimac ima šasiju sa brojem 18, a za razliku od mnogih kolekcijonara klasičnih supersportskih automobila, Andrew svoj F1 vozi bar jednom mesečno - i kaže da u tome uživa.

Ovaj Novozelanđanin u svojoj garaži ima i novi McLaren P1, ali tvrdi da mu je klasični F1 mnogo draži.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: