Automobilske fanove na ovom aerodromu čeka iznenađenje

Vozila koja na aerodromima dočekuju i sporovode avione nakon sletanja, obično su neki dosadni modeli automobila. Ali ne i u Bolonji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

14:50

Automobilske fanove na ovom aerodromu čeka iznenađenje
Foto: Bologna Airport/Twitter

Zaljubljenici u sportske automobile oduševiće se kada slete na aerodorom u ovom gradu, s obzirom da je kao pratnja avionima prilikom manevrisanja po pisti dodeljen jedan Lamborghini.

Žuti Huracan, sa oznakama i svetlosnom signalizacijom koju bismo na italijanskim aerodromima očekivali da vidimo na nekom FIAT-u Doblo, šepuriće se po pisti u Bolonji u narednih par meseci. Smešten u srcu oblasti koja je dom nekih od najvećih imena italijanske automobilske industrije, bolonjski aerodrom je na svega pola sata vožnje od mesta Sant’Agata - sedišta Lamborghinija.

A u blizini je i centrala Ferrarija - Maranelo, kao i Modena u kojoj se nalazi dom firme Pagani. U odnosu na standardni Huracan, primerak koji se može videti na pisti najviše se razlikuje po svetlosnoj signalizaciji na krovu, a kako se navodi, automobil je na pozajmici aerodromu do januara 2017.

Ovo nije prvi put da Lamborghini u promotivne svrhe koristi neki svoj model kao prateće vozilo na pisti. Pre Huracana, jedan Aventador je istu dužnost obavljao tokom sedam dana 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: