Bliži se stotoj, a i dalje vozi Ford Mustang

Lenart Ribring (97) verovatno je najstariji vozač Mustanga na svetu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2016.

09:39

Bliži se stotoj, a i dalje vozi Ford Mustang
Foto: Ford

Da prava strast prema automobilima ne nestaje sa godinama, potvrđuje ovaj vremešni Šveđanin. Iako je na pragu stote, Lenart i dalje uživa u vožnji - i to ne bilo kojeg automobila.

Njegov izbor već više od pola veka je Ford Mustang. Prvi primerak kupio je davnih 60-tih, a sada ga zatičemo za volanom najnovijeg crvenog Mustanga sa 5.0 V8 motorom.
Foto: Ford
Lenart je rođen 1919, a vozačku dozvolu stekao je 1937. godine. Ovaj penzionisani biznismen, koji i dan danas povremeno obavlja posao računovođe, još uvek ima dobar vid i reflekse, i vozi sa puno samopouzdanja.

Pogledajte priču o ovom izuzetnom čoveku: Lenart je jedan od prvih vlasnika Mustanga u Švedskoj.

"Zaljubio sam se u ovaj automobil čim se pojavio i od tada nisam ni pomislio da vozim neki drugi", kaže on i dodaje da se u Mustangu oseća kao "kralj autoputa".
Foto: Ford
"Nije mi preostalo još mnogo. Nameravam da se još malo zabavim u životu, a ovo je prava stvar."

Poželimo mu još puno kilometara za volanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: