Mnogi će zavideti policiji u Australiji na novom vozilu

Policijske snage Dubaija i Abu Dabija svakako imaju najmoćnije i najskuplje patrolne automobila na svetu, ali ni Australija nije za potcenjivanje.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

11:51

Mnogi će zavideti policiji u Australiji na novom vozilu

Nakon Porschea 911, Audija RS4 Avant i Lexusa RC F, organi reda u australijskog Novog Južnog Velsa sada mogu da se pohvale i Audijem S7 Sportback. Istina, ovaj prestižni automobil ustupljen im je na korišćenje tokom narednih 12 meseci, ali poklonu se ne gleda u zube.
Iako je po svojim performansama Audi S7 Sportback idelan da se upusti u jurnjavu za prekršiteljima zakona po australijskim putevima koji se pružaju u nedogled, ovaj automobil će kao i drugi luskuzni modeli koje koristi policija te države pre svega služiti u promotivne svrhe, za potrebe kampanje približavanja između policije i lokalne zajednice, naročito kada je reč o mlađoj populaciji.

Policijski S7 Sportback dobio je spoljašnjost karakterističnu za patrolna vozila, a u njenom dizajniranju pomogli su i fanovi Audija koji su glasali za razne predloge na Facebook stranici ovog proivzođača.
Da Audi S7 Sportback u slučaju potrebe itekako može da pojuri za kriminalcima u brzim automobilima, stara se njegov 4.0 V8 bi-turbo sa 450 ks (331 kW) i 550 Nm maksimalnog obrtnog moment. Zahvaljujući ovom motoru, automobil iz mesta do stotke ubrzava za samo 4,6 s.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: