Kako prevozite kućne ljubimce na dugim putovanjima?

Vozači su odgovorni za to da bezbednost automobila ne bude ugrožena od strane prtljaga ili putnika, uključujući tu i četvoronošce. Pri dugim putovanjima, poželjno je da naš kućni ljubimac putuje u prtljažniku, odvojen od ostalih putnika zaštitnom pregradom, smatraju u kompaniji Opel.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

12:30

Kako prevozite kućne ljubimce na dugim putovanjima?

Na kraju krajeva, u slučaju incidenta, naglog kočenja ili sudara, ljubimac se neće pretvoriti u projektil. Jer, pri brzini od 50 kilometara na čas, sile prenesene na objekat mogu značajno uvećati njegovu sopstvenu težinu, što znači da treba sprečiti potencijalno katapultiranje ljubimca.
Opel Zafira sa zaštitnom rešetkom
Za duža putovanja, Opel nudi čitav niz dodataka za vlasnike pasa. Na primer, u Zafiri, pas se može bezbedno prevesti u prtljažniku zahvaljujući po meri skrojenoj sigurnosnoj pregradi, dok je prtljag odvojen pomoću sistema za bezbedno odlaganja stvari kao što su FlexOrganizer mreže i FlexRail šipke.

U svrhu zaštite automobila od pasa koji pojačano luče pljuvačku ili se previše linjaju, vlasnicima Zafire na raspolaganju su specijalne kadice za gepek.

Opel nudi sličnu opremu i za Astru Sports Tourer i Insigniju Sports Tourer (karavane).
Opel Insignia karavan
Potrebni uslovi za pse pri putovanjima uključuju prozračan prostor bez strujanja vazduha, kako bi životinje mogle udobno da se smeste dok putuju.

Ipak, najgora stvar za pse je vrućina. Vlasnici to treba uvek da imaju na umu kada prave pauzu u vožnji, posebno kada je reč o automobilima sa velikim prozorima, koji mogu da se veoma brzo zagreju kada je klima uređaj isključen.
Zaštitna rešetka u Astri karavan
Najbolje rešenje je da kada porodica napravi pauzu da protegne noge, uradi to zajedno sa svojim ljubimcem.

Ukoliko ne možete povesti psa u razgledanje tokom putovanja, parkirajte automobil u podzemnoj garaži u hladu. Na takvim mestima je obično sveže, tiho i bez suvišne svetlosti, tako da četvoronožni putnik može malo i da odrema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: