Motor Trend bira najbolji sportski auto 2016.

Popularni američki auto magazin, Motor Trend, organizovao je tradicionalni godišnji izbor za najbolji sportsko-vozački automobil.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

15:58

Motor Trend bira najbolji sportski auto 2016.
Screenshot YouTube

U izboru za 2016. godinu našlo se 12 najnovijih sportskih i "muscle car" modela koji su se u poslednje vreme pojavili na američkom tržištu: Acura (Honda) NSX , Aston Martin V12 Vantage S, Audi R8 V10 Plus, BMW M4 GTS, Chevrolet Camaro SS 1LE, Dodge Viper ACR, Ford Mustang Shelby GT350R, Jaguar F-Type SVR, McLaren 570S, Mercedes-AMG GT S, Nissan GT-R i Porsche 911 Carrera S.

Da je reč o moćnim mašinama najbolje govori podatak o prosečnoj snazi ovih 12 automobila, koja iznosi 540 ks.
Screenshot YouTube
Kao i obično, kada je reč o izboru koji od 2009. organizuje Motor Trenda, suština testiranja nije bila u tome da se utvrdi koji je od modela najbrži na putu ili na trkačkoj stazi. Cilj američkog magazina bio je da od ponuđenih automobila izabere onaj koji budi najviše emocija i pruža najbolji osećaj u vožnji.

Pogledjate kako je izgledao izbor Motor Trenda i koji model je proglašen za najbolji sportski auto 2016: Sada kada ste videli konačan redosled svih 12 automobila koji su učestvovali u ovom izboru zanima nas vaše mišljenje i kako bi izgledala vaša top lista.

Ako se pitate koji bi automobil među ovogodišnjim kandidatima izašao kao pobednik u "drag" trci na pravcu dužine četvrt milje (402 m), pogledajte bonus video.

Ovom prilikom, društvo gorenavedenim modelima pravio je Dodge Charger Hellcat kao trinaesti takmičar:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: