Kako nastaje nova Honda Civic? (VIDEO)

Honda je polovinom septembra predstavila novu generaciju Civica hečbek a sada smo u prilici da vidim i kadrove iz proizvodnog pogona u Velikoj Britaniji gde se ovaj model izrađuje.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

11:26

Kako nastaje nova Honda Civic? (VIDEO)

Novi Civic hečbek prodavaće se u 70 zemalja širom sveta, a svi primerci do svojih vlasnika stizaće upravo iz fabrike u Svindonu. Japanska kompanija investirala je oko 150 miliona funti kako bi pripremila pogon za proizvodnju novog modela.

Gde je otišao sav taj novac, delimično može da se vidi i kratkom filmu koji otkriva detalje proizvodnog procesa u Svindonu: Za sada je poznato da će novi Civic u Evropi imati u ponudi tri motora. Novi trocilindarski 1.0 litarski turbo benzinac proizvodiće 129 ks i 200 Nm, dok oni koji žele snažniji benzinski agregat mogu da se opredele za četvorocilindarsku 1.5 litarsku VTEC jedinicu sa 182 ks i 260 Nm. Snaga će se na točkove standardno prenositi pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača, a na raspolaganju je i opcioni CVT prenosni sistem.
Dizelaše će predstavljati poznati, 1.6 litarski i-DTEC turbo motor, koji je u aktuelnom modelu isporučivao 120 ks. U Hondi kažu da će ova pogonska jedinica biti pojačana i unapređena, kako bi se smanjila emisija ugljen-dioksida. Nova Honda Civic biće izložena na predstojećem sajmu automobila u Parizu, a u prodajne salone najverovatnije stiže početkom 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: