Peugeot: Kupite električni trotinet uz novi 3008

Peugeot želi da poveća upotrebljivost svog novog krosovera, pa će kupcima 3008-ce ponuditi kao doplatnu opciju praktični trotinet na električni pogon.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

11:24

Peugeot: Kupite električni trotinet uz novi 3008

E-Kick trotinet nastao je u saradnji sa švajcarskom firmom Micro Mobility a zamišljen je kao pomoćno prevozno sredstvo. Recimo da ste ostavili automobil negde u gradu, na parkingu koji je previše udaljen od vašeg krajnjeg odredišta da biste do njega pešačili. Izvlačite električni trotinet iz gepeka, rasklapate ga i dobijate funkcionalno ekološko prevozno sredstvo za jednu osobu.
Peugeot kaže da je e-Kick težak svega 8,5 kg i da može da razvije brzinu do 25 km/h, dok se baterije mogu dopuniti i sistemom za regenerativno kočenje. Električni motor koji pokreće trotinet nalazi se u zadnjem točku, a sa punim baterijama ovaj dvotočkaš može da pređe do 12 km, što je više nego dovoljno za kretanje po užim gradskim jezgrima svetskih metropola.
Dvotočkaš se jednostavno sklapa za par sekundi, preklapanjem rukohvata, a ako vas mrzi da ga nosite, možete ga tako sklopljenog kortljati ispred sebe na prednjem točku.
Kupci novog Peugeota 3008 koji se odluče da uz doplatu nabave i trotinet, moći će tokom vožnje da ga pune i na specijlanom punjaču u prtljažniku automobila.

E-Kick će moći da se dopuni i na regularnim utičnicama za struju. Do punog kapaciteta, baterije će se napuniti za otprilike 60 minuta.
Peugeot i Micro Mobility nisu prvi koji su došli na ovu ideju. Sličnu opciju nedavno je predstavio i Audi, koji je razvio električni skejt

, ali za sada samo kao konceptno rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: