"Kupci polovnjaka nisu zaštićeni novim pravilnikom"

"Ne vidim svrhu i cilj novih pravila. I dalje se ne proverava da li kilometraža uvezenog vozila odgovara stvarnoj pa će ponovo moći da se uveze vozilo koje je prešlo 700.000 kilometara, a da se kilometraža vrati na 80.000", kaže direktor srpskog Komiteta za bezbednost saobraćaja, Damir Okanović.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 29.04.2014.

16:04

Default images

Okanović smatra da se novim Pravilnikom o ispitivanju ispravnosti uvoznih polovnih vozila suštinski ne menja ništa po pitanju bezbednosti i zaštite kupaca.

"Želja svakog kupca je da roba koju nabavlja nema 'skrivenih mana'", objašnjava on, "a ovim pravilnikom, koji predviđa da svaki polovni automobil kupljen u inostranstvu mora prilikom uvoza da prođe poseban detaljan pregled, ne ispituju se 'skrivene mane'".

Okanović je istakao i da sa aspekta bezbednosti ima mnogo bitnijih stvari koje bi trebalo uraditi, ukazujući na stanje saobraćajne signalizacije, kao i analizu saobraćajnih nezgoda što, kako je ocenio, direktno utiče na bezbednost i živote ljudi.

"Imate tri elementa u saobraćaju - čoveka, put i vozilo. Tehnička ispravnost vozila najmanje izaziva nesreće. To nije nebitna stvar, ali svako da nije ni goruća", ocenio je Okanović.

Izvor: B92, Beta

Pročitajte više o novom Pravilniku o ispitivanju ispravnosti uvoznih polovnih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: