Utorak, 10.02.2015.

08:09

Uskoro bez buke čitavom dužinom auto-puta kroz Beograd

Izvor: B92

Uskoro bez buke èitavom dužinom auto-puta kroz Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

jj

pre 9 godina

Kada se gradio taj, nazovi autoput, kroz Novi Beograd, mislilo se na buku ipak. Put je, ako obratite paznju, usecen I imao je puno zelenila po obodu. Sve to ima efekat na smanjenje ( ne I potpuno ponistavanje) buke. Ipak zivimo u gradu.
Problem je nastao kada su krenuli da zidaju uz sam put.
Novi Beograd mozda ne izgleda lepo, ali se vodilo racuna o tome kolika povrsina zelenila mora biti ostavljena po glavi stanovnika, npr.
Sada je to zelenilo samo gola povrsina koju treba legalno ili ilegalno izbetonirati.

Slavoljub ORA'78

pre 9 godina

Dobro je da se i kod nas na pragu 21. veka uvode te moderne novotarije, koje smo viđali još osamdesetih kad smo išli kod strika u Njemačku.

Milance

pre 9 godina

U Nemackoj se poslednjih 10 godina (a vidim I u Budimpesti) nanosi zemlja.
Zemlja pomesana sa kamenom je najbolja opcija . Nece biti unistene niti ce biti sa plakatama.

Zoran

pre 9 godina

Ove zvucne barijere je trebalo napraviti odavno, ali ono sto najvise treba (osim krpljenja rupa) su informacione table, duz celog autoputa, kako bi se izbegle nesrece. Obavestenja o vremenskim uslovima, poledici, brzini, promenama uslova na putu, nesrecama koje su se vec dogodile, itd. mogu biti spreceni lancani sudari, kao onaj koji se dogodio zbog magle!

Владисав

pre 9 godina

Будалаштина од идеје.Ако њима смета бука на удаљености од више десетина метара,можете замислити какву буку трпимо ми грађани испод чијих прозора је аутобуска станица ГСП удаљена 7 до 8 метара од прозора,па се не жалимо.
А кад мајстори почну да турирају моторе бука је још снажнија и све до сада нико се од нас није жалио нити ј е икоме од градских органа пало напамет да нас пита како нам је.У односу на станаре поред аутопута ми као да живимо на полетно слетној стази аеродрома.

Mirko Mandic

pre 9 godina

Da li u ovoj zemlji ima neko normalan i da li nam je svraka potpuno popila mozak.Apsolutni prioritet treba biti zavrsetak obilaznice oko Beograda.Ljudi Beograd je jedini grad u Evropi koji nema obilaznicu.Kakve ograde od buke,na kakve gluposti se bacaju paru jer necija firma ima proviziju od toga .Zavrsite onih 10 km obilaznice od Resnika do Bubanj Potoka i sadasnji put kroz Beograd pretvorite u gradski bulevar sa po tri trake kao sto je to Pupinov bulevar i svi drugi bulevari u gradu i nigde vise nece biti zastoja.Pa sta ovo znaci ako je nekad autoput prolazio kroz Beograd sada vecno treba tu da ostane ,pa nije to Sava i Dunav da se ne moze promeniti tok tako lako.Zuta traka stoji kroz Beograd,pa zar nije logicno da njome idu linije gradskog prevoza kao na Brankovom mostu tako i na Gazeli.Mi smo kolektivno kao narod oslepeli i zatupeli i ovde niko vise ne razmislja o nicemu vec samo gutamo ono sto nam se servira.

Grom

pre 9 godina

Pre 15 god. sam prolazio kroz Zagreb i video te ploce. Dobro ste se setili. Da auto put prolazi kroz Vracar, odavno bi to bilo postavljeno.

Milos

pre 9 godina

Mozda bi bilo bolje da pre nego sto se napredno bace na auto put, prvo nadju one ograde za borbu protiv poplava sto su uredno narucili i jos urednije platili, ali se posle toga ograda negde zagubila pa ne mogu da je nadju.
Mozda ta ograda i ne treba vise, posto se nama desila poplava koja se desava jednom u 100 godina, mada je nama svake godine 100 godina.

Buka nije u modi

pre 9 godina

Barijere protiv zvučnog zagađenja treba da budu zakonski obavezne na svakoj deonici auto-puta koji prolazi kroz naseljeno mesto bez obzira da li je selo, varošica ili grad. Kod Hrvata je tako, kod Slovenaca je tako, kod svih ostalih je tako samo kod nas nije.

marko

pre 9 godina

E sad,pitanje je sta zelite.Kroz Rijeku je duz cijelog grada niz "bukobrana",koji su efikasni po pitanju buke,ali zato pokusajte otvoriti prozor blizu prometnice..ja sam vise za zelenilo i prirodne zidove

Pero

pre 9 godina

Zelenilo odlicno apsorbuje buku i svodi je na prihvatljiv nivo.
Ovo je sto puta jeftinije resenje,ali...
(Bez izgradnje,nema `ugradnje`, 10. februar 2015 11:48)

Prijatelju, ti nisi živeo 2 godine pored autoputa. Zelenilo smanjuje zagađenje od izduvnih gasova, ali ne pomaže kad je buka u pitanju.

Miloš

pre 9 godina

Bravo za Beograd. S druge strane, u Srbiji je dozvoljeno da vam auto put prolazi pored prozora. Život Beograđana više vredi. Pozdrav iz Paraćina u kome je auto put zajahao grad bez ikakve ograde. I tako je to decenijama.
(Fakat, 10. februar 2015 10:04)

Da budemo pošteni - u Beogradu je autoput mnogo bliži dramatično većem broju ljudi, nego što je to slučaj u Paraćinu ili bilo kom drugom mestu u Srbiji. U glavnom gradu autoput prolazi doslovce kroz centar grada, što je prilično neobična situacija. Uz to, dodajmo činjenicu da dnevno beogradskom trasom autoputa prođe oko 120.000 vozila, a pored Paraćina oko 6.000.

Prema tome, potpuno je jasno šta ovde mora da bude prioritet, što ne znači da svi koji žive blizu autoputa ne treba da budu zaštićeni od buke. Pa u Mađarskoj prave zidove zbog tri kuće, a ne naselja u kojima živi 200.000 ljudi.

dzabe ste krecili

pre 9 godina

Odmah nakon izgradnje dobice drugu namenu, podloga za plakate i grafite. Pogledajte kod Arene, postaje ruglo bahatosti, mentalni jad i beda.

Noćaj

pre 9 godina

A šta je sa nama u Zemunu? Potez Nikole Tesle - Glavna - Dušanova je svojevrstan auto put, nivo buke u svako doba dana i noći je veći nego što je slučaj sa zgradama koje su udaljene od auto puta u proseku više od 70 metara.

Sa

pre 9 godina

Nebi bilo lose da se za taj posao raspise javni tender, a ne da posle gledamo u insajderu kako je zvucni pleksiglas placen deset puta skuplje nego sto treba.

Fakat

pre 9 godina

Bravo za Beograd. S druge strane, u Srbiji je dozvoljeno da vam auto put prolazi pored prozora. Život Beograđana više vredi. Pozdrav iz Paraćina u kome je auto put zajahao grad bez ikakve ograde. I tako je to decenijama.

vlmr

pre 9 godina

Neka naprave zaštitu duž pruge...odatle ima najviše buke na nbgu...vise nego sa auto puta, koji je projektovan u kanalu i sa zaštitnim zelenim pojasom, koji bi upravo zaštitili buku...e sad, što se 90ih zidalo uz put i seklo zelenilo to je drugi par čarapa.
Pruga je na nasipu, i ja je noću čujem u mom stanu koji je na granici sa zemunom, a verovatno će tako biti i sa novim highway-om od ade do bežanje ?

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Ako, ako sve za Beogradjane i prestonicu, kroz ostatak Srbije, auto-put ne prolazi kroz naseljena mesta i gradove.
Podrzimo bespravnu gradnju uz auto-put.

Darko

pre 9 godina

I kod pumpe Slap da se stavi, tamo je nelegalno posečen zeleni zaštitni pojas radi izgradnje pumpe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada, 10. februar 2015 09:03)

# Link komentara
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-1)
Šta je ovo
Blagodarim za želju da se postavi zvučna ograda kod Vrčina, a i na drugim mjestima.
(Šmeeekeeer, 10. februar 2015 09:00)

# Link komentara
Preporučujem (+4)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
Setio se "gradski menadzer"! Pa koliko mu je trebalo vremena da se seti? Kako je autoput kroz grad mogao uopste dobiti UPOTREBNU DOZVOLU bez toga? Neko bi trebao snositi posledice svoga nerada. I ne samo tu nego i na prilazu Beogradu pre naplatne rampe iz pravca Nisa autoput prolazi pored kuca na udaljenosti od 5m i ima samo mrezu kao zastitu!
(pametnjakovic, 10. februar 2015 08:40)

Druže, ne vidim da je neko u prethodnih 15 godina to uradio dok je bio na vlasti.
Od SNS botova jedini gori su ovi novopečeni opozicioni tastatura učesnici u životu.

Gradjanin

pre 9 godina

Ako je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo taj tender, to znači da će ponovo gradjani cele Srbije da plaćaju poboljšane kvaliteta života Beogradjana. Sramota. Te pare se sigurno mogu pametnije upotrebiti.

Mladen

pre 9 godina

Putujem svaki dan iz Mladenovca i cesto vidjam kako deca pretrcavaju auto-put u Velikom Mokrom Lugu (vrh brda kad se krene ka Bubanj Potoku) . Tu treba da se napravi pesacki most i ograda u celoj duzini naselja .

Nataša

pre 9 godina

Tih nekoliko mesta nisu "cela dužina autoputa". Mi na Konjarniku takođe ne možemo ni prozore da otvorimo a vrlo često ni da spavamo normalno. Na mir i tišinu smo davno zaboravili.

Stefan

pre 9 godina

Ovo je standardno srpski... nema veze sto prokisnjava kuca i sto je temelj podliven... nema veze ni sto je dvoriste zardjalo i puno djubreta... a nema veze ni sto nema posla... bitno je da se kupi novi auto :) E to je ovaj zid u srpskoj prici

pametnjakovic

pre 9 godina

Setio se "gradski menadzer"! Pa koliko mu je trebalo vremena da se seti? Kako je autoput kroz grad mogao uopste dobiti UPOTREBNU DOZVOLU bez toga? Neko bi trebao snositi posledice svoga nerada. I ne samo tu nego i na prilazu Beogradu pre naplatne rampe iz pravca Nisa autoput prolazi pored kuca na udaljenosti od 5m i ima samo mrezu kao zastitu!

Djordje

pre 9 godina

Cudi me da nisu stavili naslov " Srbija jedina u evropi gradi zidove na auto-putu"...pa naravno da gradi kad su te zidove za buku svi vec uradili pre 30 godina...

Gradjanin

pre 9 godina

Nije problem postaviti zastitne ograde koje se inace u zemljama zapadne Evrope koriste od sedamdesetih.

Problem je postaviti moderne zvucne barijere koje imaju reljefne povrsine koje bi odbijale budale da ispisuju grafite po njima. Zasto? Pa pogledajte da su protuve isarale sve moguce povrsine po gradu, centar grada nam ima elemente geta. GLume deca neke crnce iz niskobudzetnih filmova... Most na Adi isaran, zastitne barijere oko mosta takodje... ajde da su neki originalni grafiti u pitanju sa stilom ili slicno nego imena navijackih grupa i kojekakvi nadimci, cist prostatluk, primitivizam i zatucanost. E sada zamislite takvu situaciju celom duzinom auto puta kroz centar, jos gore...

Gradjanin

pre 9 godina

Nije problem postaviti zastitne ograde koje se inace u zemljama zapadne Evrope koriste od sedamdesetih.

Problem je postaviti moderne zvucne barijere koje imaju reljefne povrsine koje bi odbijale budale da ispisuju grafite po njima. Zasto? Pa pogledajte da su protuve isarale sve moguce povrsine po gradu, centar grada nam ima elemente geta. GLume deca neke crnce iz niskobudzetnih filmova... Most na Adi isaran, zastitne barijere oko mosta takodje... ajde da su neki originalni grafiti u pitanju sa stilom ili slicno nego imena navijackih grupa i kojekakvi nadimci, cist prostatluk, primitivizam i zatucanost. E sada zamislite takvu situaciju celom duzinom auto puta kroz centar, jos gore...

Djordje

pre 9 godina

Cudi me da nisu stavili naslov " Srbija jedina u evropi gradi zidove na auto-putu"...pa naravno da gradi kad su te zidove za buku svi vec uradili pre 30 godina...

Mladen

pre 9 godina

Putujem svaki dan iz Mladenovca i cesto vidjam kako deca pretrcavaju auto-put u Velikom Mokrom Lugu (vrh brda kad se krene ka Bubanj Potoku) . Tu treba da se napravi pesacki most i ograda u celoj duzini naselja .

pametnjakovic

pre 9 godina

Setio se "gradski menadzer"! Pa koliko mu je trebalo vremena da se seti? Kako je autoput kroz grad mogao uopste dobiti UPOTREBNU DOZVOLU bez toga? Neko bi trebao snositi posledice svoga nerada. I ne samo tu nego i na prilazu Beogradu pre naplatne rampe iz pravca Nisa autoput prolazi pored kuca na udaljenosti od 5m i ima samo mrezu kao zastitu!

Buka nije u modi

pre 9 godina

Barijere protiv zvučnog zagađenja treba da budu zakonski obavezne na svakoj deonici auto-puta koji prolazi kroz naseljeno mesto bez obzira da li je selo, varošica ili grad. Kod Hrvata je tako, kod Slovenaca je tako, kod svih ostalih je tako samo kod nas nije.

Fakat

pre 9 godina

Bravo za Beograd. S druge strane, u Srbiji je dozvoljeno da vam auto put prolazi pored prozora. Život Beograđana više vredi. Pozdrav iz Paraćina u kome je auto put zajahao grad bez ikakve ograde. I tako je to decenijama.

Miloš

pre 9 godina

Bravo za Beograd. S druge strane, u Srbiji je dozvoljeno da vam auto put prolazi pored prozora. Život Beograđana više vredi. Pozdrav iz Paraćina u kome je auto put zajahao grad bez ikakve ograde. I tako je to decenijama.
(Fakat, 10. februar 2015 10:04)

Da budemo pošteni - u Beogradu je autoput mnogo bliži dramatično većem broju ljudi, nego što je to slučaj u Paraćinu ili bilo kom drugom mestu u Srbiji. U glavnom gradu autoput prolazi doslovce kroz centar grada, što je prilično neobična situacija. Uz to, dodajmo činjenicu da dnevno beogradskom trasom autoputa prođe oko 120.000 vozila, a pored Paraćina oko 6.000.

Prema tome, potpuno je jasno šta ovde mora da bude prioritet, što ne znači da svi koji žive blizu autoputa ne treba da budu zaštićeni od buke. Pa u Mađarskoj prave zidove zbog tri kuće, a ne naselja u kojima živi 200.000 ljudi.

Stefan

pre 9 godina

Ovo je standardno srpski... nema veze sto prokisnjava kuca i sto je temelj podliven... nema veze ni sto je dvoriste zardjalo i puno djubreta... a nema veze ni sto nema posla... bitno je da se kupi novi auto :) E to je ovaj zid u srpskoj prici

vlmr

pre 9 godina

Neka naprave zaštitu duž pruge...odatle ima najviše buke na nbgu...vise nego sa auto puta, koji je projektovan u kanalu i sa zaštitnim zelenim pojasom, koji bi upravo zaštitili buku...e sad, što se 90ih zidalo uz put i seklo zelenilo to je drugi par čarapa.
Pruga je na nasipu, i ja je noću čujem u mom stanu koji je na granici sa zemunom, a verovatno će tako biti i sa novim highway-om od ade do bežanje ?

Nataša

pre 9 godina

Tih nekoliko mesta nisu "cela dužina autoputa". Mi na Konjarniku takođe ne možemo ni prozore da otvorimo a vrlo često ni da spavamo normalno. Na mir i tišinu smo davno zaboravili.

Sa

pre 9 godina

Nebi bilo lose da se za taj posao raspise javni tender, a ne da posle gledamo u insajderu kako je zvucni pleksiglas placen deset puta skuplje nego sto treba.

dzabe ste krecili

pre 9 godina

Odmah nakon izgradnje dobice drugu namenu, podloga za plakate i grafite. Pogledajte kod Arene, postaje ruglo bahatosti, mentalni jad i beda.

Pero

pre 9 godina

Zelenilo odlicno apsorbuje buku i svodi je na prihvatljiv nivo.
Ovo je sto puta jeftinije resenje,ali...
(Bez izgradnje,nema `ugradnje`, 10. februar 2015 11:48)

Prijatelju, ti nisi živeo 2 godine pored autoputa. Zelenilo smanjuje zagađenje od izduvnih gasova, ali ne pomaže kad je buka u pitanju.

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Ako, ako sve za Beogradjane i prestonicu, kroz ostatak Srbije, auto-put ne prolazi kroz naseljena mesta i gradove.
Podrzimo bespravnu gradnju uz auto-put.

Darko

pre 9 godina

I kod pumpe Slap da se stavi, tamo je nelegalno posečen zeleni zaštitni pojas radi izgradnje pumpe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada, 10. februar 2015 09:03)

# Link komentara
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-1)
Šta je ovo
Blagodarim za želju da se postavi zvučna ograda kod Vrčina, a i na drugim mjestima.
(Šmeeekeeer, 10. februar 2015 09:00)

# Link komentara
Preporučujem (+4)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
Setio se "gradski menadzer"! Pa koliko mu je trebalo vremena da se seti? Kako je autoput kroz grad mogao uopste dobiti UPOTREBNU DOZVOLU bez toga? Neko bi trebao snositi posledice svoga nerada. I ne samo tu nego i na prilazu Beogradu pre naplatne rampe iz pravca Nisa autoput prolazi pored kuca na udaljenosti od 5m i ima samo mrezu kao zastitu!
(pametnjakovic, 10. februar 2015 08:40)

Druže, ne vidim da je neko u prethodnih 15 godina to uradio dok je bio na vlasti.
Od SNS botova jedini gori su ovi novopečeni opozicioni tastatura učesnici u životu.

Mirko Mandic

pre 9 godina

Da li u ovoj zemlji ima neko normalan i da li nam je svraka potpuno popila mozak.Apsolutni prioritet treba biti zavrsetak obilaznice oko Beograda.Ljudi Beograd je jedini grad u Evropi koji nema obilaznicu.Kakve ograde od buke,na kakve gluposti se bacaju paru jer necija firma ima proviziju od toga .Zavrsite onih 10 km obilaznice od Resnika do Bubanj Potoka i sadasnji put kroz Beograd pretvorite u gradski bulevar sa po tri trake kao sto je to Pupinov bulevar i svi drugi bulevari u gradu i nigde vise nece biti zastoja.Pa sta ovo znaci ako je nekad autoput prolazio kroz Beograd sada vecno treba tu da ostane ,pa nije to Sava i Dunav da se ne moze promeniti tok tako lako.Zuta traka stoji kroz Beograd,pa zar nije logicno da njome idu linije gradskog prevoza kao na Brankovom mostu tako i na Gazeli.Mi smo kolektivno kao narod oslepeli i zatupeli i ovde niko vise ne razmislja o nicemu vec samo gutamo ono sto nam se servira.

Gradjanin

pre 9 godina

Ako je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo taj tender, to znači da će ponovo gradjani cele Srbije da plaćaju poboljšane kvaliteta života Beogradjana. Sramota. Te pare se sigurno mogu pametnije upotrebiti.

Slavoljub ORA'78

pre 9 godina

Dobro je da se i kod nas na pragu 21. veka uvode te moderne novotarije, koje smo viđali još osamdesetih kad smo išli kod strika u Njemačku.

Grom

pre 9 godina

Pre 15 god. sam prolazio kroz Zagreb i video te ploce. Dobro ste se setili. Da auto put prolazi kroz Vracar, odavno bi to bilo postavljeno.

Milance

pre 9 godina

U Nemackoj se poslednjih 10 godina (a vidim I u Budimpesti) nanosi zemlja.
Zemlja pomesana sa kamenom je najbolja opcija . Nece biti unistene niti ce biti sa plakatama.

Zoran

pre 9 godina

Ove zvucne barijere je trebalo napraviti odavno, ali ono sto najvise treba (osim krpljenja rupa) su informacione table, duz celog autoputa, kako bi se izbegle nesrece. Obavestenja o vremenskim uslovima, poledici, brzini, promenama uslova na putu, nesrecama koje su se vec dogodile, itd. mogu biti spreceni lancani sudari, kao onaj koji se dogodio zbog magle!

jj

pre 9 godina

Kada se gradio taj, nazovi autoput, kroz Novi Beograd, mislilo se na buku ipak. Put je, ako obratite paznju, usecen I imao je puno zelenila po obodu. Sve to ima efekat na smanjenje ( ne I potpuno ponistavanje) buke. Ipak zivimo u gradu.
Problem je nastao kada su krenuli da zidaju uz sam put.
Novi Beograd mozda ne izgleda lepo, ali se vodilo racuna o tome kolika povrsina zelenila mora biti ostavljena po glavi stanovnika, npr.
Sada je to zelenilo samo gola povrsina koju treba legalno ili ilegalno izbetonirati.

Noćaj

pre 9 godina

A šta je sa nama u Zemunu? Potez Nikole Tesle - Glavna - Dušanova je svojevrstan auto put, nivo buke u svako doba dana i noći je veći nego što je slučaj sa zgradama koje su udaljene od auto puta u proseku više od 70 metara.

Milos

pre 9 godina

Mozda bi bilo bolje da pre nego sto se napredno bace na auto put, prvo nadju one ograde za borbu protiv poplava sto su uredno narucili i jos urednije platili, ali se posle toga ograda negde zagubila pa ne mogu da je nadju.
Mozda ta ograda i ne treba vise, posto se nama desila poplava koja se desava jednom u 100 godina, mada je nama svake godine 100 godina.

marko

pre 9 godina

E sad,pitanje je sta zelite.Kroz Rijeku je duz cijelog grada niz "bukobrana",koji su efikasni po pitanju buke,ali zato pokusajte otvoriti prozor blizu prometnice..ja sam vise za zelenilo i prirodne zidove

Владисав

pre 9 godina

Будалаштина од идеје.Ако њима смета бука на удаљености од више десетина метара,можете замислити какву буку трпимо ми грађани испод чијих прозора је аутобуска станица ГСП удаљена 7 до 8 метара од прозора,па се не жалимо.
А кад мајстори почну да турирају моторе бука је још снажнија и све до сада нико се од нас није жалио нити ј е икоме од градских органа пало напамет да нас пита како нам је.У односу на станаре поред аутопута ми као да живимо на полетно слетној стази аеродрома.

Gradjanin

pre 9 godina

Ako je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo taj tender, to znači da će ponovo gradjani cele Srbije da plaćaju poboljšane kvaliteta života Beogradjana. Sramota. Te pare se sigurno mogu pametnije upotrebiti.

dipl. ing. Milena Petrovic

pre 9 godina

Ako, ako sve za Beogradjane i prestonicu, kroz ostatak Srbije, auto-put ne prolazi kroz naseljena mesta i gradove.
Podrzimo bespravnu gradnju uz auto-put.

Darko

pre 9 godina

I kod pumpe Slap da se stavi, tamo je nelegalno posečen zeleni zaštitni pojas radi izgradnje pumpe.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada, 10. februar 2015 09:03)

# Link komentara
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-1)
Šta je ovo
Blagodarim za želju da se postavi zvučna ograda kod Vrčina, a i na drugim mjestima.
(Šmeeekeeer, 10. februar 2015 09:00)

# Link komentara
Preporučujem (+4)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
Setio se "gradski menadzer"! Pa koliko mu je trebalo vremena da se seti? Kako je autoput kroz grad mogao uopste dobiti UPOTREBNU DOZVOLU bez toga? Neko bi trebao snositi posledice svoga nerada. I ne samo tu nego i na prilazu Beogradu pre naplatne rampe iz pravca Nisa autoput prolazi pored kuca na udaljenosti od 5m i ima samo mrezu kao zastitu!
(pametnjakovic, 10. februar 2015 08:40)

Druže, ne vidim da je neko u prethodnih 15 godina to uradio dok je bio na vlasti.
Od SNS botova jedini gori su ovi novopečeni opozicioni tastatura učesnici u životu.

Fakat

pre 9 godina

Bravo za Beograd. S druge strane, u Srbiji je dozvoljeno da vam auto put prolazi pored prozora. Život Beograđana više vredi. Pozdrav iz Paraćina u kome je auto put zajahao grad bez ikakve ograde. I tako je to decenijama.

Gradjanin

pre 9 godina

Nije problem postaviti zastitne ograde koje se inace u zemljama zapadne Evrope koriste od sedamdesetih.

Problem je postaviti moderne zvucne barijere koje imaju reljefne povrsine koje bi odbijale budale da ispisuju grafite po njima. Zasto? Pa pogledajte da su protuve isarale sve moguce povrsine po gradu, centar grada nam ima elemente geta. GLume deca neke crnce iz niskobudzetnih filmova... Most na Adi isaran, zastitne barijere oko mosta takodje... ajde da su neki originalni grafiti u pitanju sa stilom ili slicno nego imena navijackih grupa i kojekakvi nadimci, cist prostatluk, primitivizam i zatucanost. E sada zamislite takvu situaciju celom duzinom auto puta kroz centar, jos gore...

pametnjakovic

pre 9 godina

Setio se "gradski menadzer"! Pa koliko mu je trebalo vremena da se seti? Kako je autoput kroz grad mogao uopste dobiti UPOTREBNU DOZVOLU bez toga? Neko bi trebao snositi posledice svoga nerada. I ne samo tu nego i na prilazu Beogradu pre naplatne rampe iz pravca Nisa autoput prolazi pored kuca na udaljenosti od 5m i ima samo mrezu kao zastitu!

Miloš

pre 9 godina

Bravo za Beograd. S druge strane, u Srbiji je dozvoljeno da vam auto put prolazi pored prozora. Život Beograđana više vredi. Pozdrav iz Paraćina u kome je auto put zajahao grad bez ikakve ograde. I tako je to decenijama.
(Fakat, 10. februar 2015 10:04)

Da budemo pošteni - u Beogradu je autoput mnogo bliži dramatično većem broju ljudi, nego što je to slučaj u Paraćinu ili bilo kom drugom mestu u Srbiji. U glavnom gradu autoput prolazi doslovce kroz centar grada, što je prilično neobična situacija. Uz to, dodajmo činjenicu da dnevno beogradskom trasom autoputa prođe oko 120.000 vozila, a pored Paraćina oko 6.000.

Prema tome, potpuno je jasno šta ovde mora da bude prioritet, što ne znači da svi koji žive blizu autoputa ne treba da budu zaštićeni od buke. Pa u Mađarskoj prave zidove zbog tri kuće, a ne naselja u kojima živi 200.000 ljudi.

Владисав

pre 9 godina

Будалаштина од идеје.Ако њима смета бука на удаљености од више десетина метара,можете замислити какву буку трпимо ми грађани испод чијих прозора је аутобуска станица ГСП удаљена 7 до 8 метара од прозора,па се не жалимо.
А кад мајстори почну да турирају моторе бука је још снажнија и све до сада нико се од нас није жалио нити ј е икоме од градских органа пало напамет да нас пита како нам је.У односу на станаре поред аутопута ми као да живимо на полетно слетној стази аеродрома.

Stefan

pre 9 godina

Ovo je standardno srpski... nema veze sto prokisnjava kuca i sto je temelj podliven... nema veze ni sto je dvoriste zardjalo i puno djubreta... a nema veze ni sto nema posla... bitno je da se kupi novi auto :) E to je ovaj zid u srpskoj prici

Pero

pre 9 godina

Zelenilo odlicno apsorbuje buku i svodi je na prihvatljiv nivo.
Ovo je sto puta jeftinije resenje,ali...
(Bez izgradnje,nema `ugradnje`, 10. februar 2015 11:48)

Prijatelju, ti nisi živeo 2 godine pored autoputa. Zelenilo smanjuje zagađenje od izduvnih gasova, ali ne pomaže kad je buka u pitanju.

Noćaj

pre 9 godina

A šta je sa nama u Zemunu? Potez Nikole Tesle - Glavna - Dušanova je svojevrstan auto put, nivo buke u svako doba dana i noći je veći nego što je slučaj sa zgradama koje su udaljene od auto puta u proseku više od 70 metara.

Djordje

pre 9 godina

Cudi me da nisu stavili naslov " Srbija jedina u evropi gradi zidove na auto-putu"...pa naravno da gradi kad su te zidove za buku svi vec uradili pre 30 godina...

Nataša

pre 9 godina

Tih nekoliko mesta nisu "cela dužina autoputa". Mi na Konjarniku takođe ne možemo ni prozore da otvorimo a vrlo često ni da spavamo normalno. Na mir i tišinu smo davno zaboravili.

vlmr

pre 9 godina

Neka naprave zaštitu duž pruge...odatle ima najviše buke na nbgu...vise nego sa auto puta, koji je projektovan u kanalu i sa zaštitnim zelenim pojasom, koji bi upravo zaštitili buku...e sad, što se 90ih zidalo uz put i seklo zelenilo to je drugi par čarapa.
Pruga je na nasipu, i ja je noću čujem u mom stanu koji je na granici sa zemunom, a verovatno će tako biti i sa novim highway-om od ade do bežanje ?

dzabe ste krecili

pre 9 godina

Odmah nakon izgradnje dobice drugu namenu, podloga za plakate i grafite. Pogledajte kod Arene, postaje ruglo bahatosti, mentalni jad i beda.

Mirko Mandic

pre 9 godina

Da li u ovoj zemlji ima neko normalan i da li nam je svraka potpuno popila mozak.Apsolutni prioritet treba biti zavrsetak obilaznice oko Beograda.Ljudi Beograd je jedini grad u Evropi koji nema obilaznicu.Kakve ograde od buke,na kakve gluposti se bacaju paru jer necija firma ima proviziju od toga .Zavrsite onih 10 km obilaznice od Resnika do Bubanj Potoka i sadasnji put kroz Beograd pretvorite u gradski bulevar sa po tri trake kao sto je to Pupinov bulevar i svi drugi bulevari u gradu i nigde vise nece biti zastoja.Pa sta ovo znaci ako je nekad autoput prolazio kroz Beograd sada vecno treba tu da ostane ,pa nije to Sava i Dunav da se ne moze promeniti tok tako lako.Zuta traka stoji kroz Beograd,pa zar nije logicno da njome idu linije gradskog prevoza kao na Brankovom mostu tako i na Gazeli.Mi smo kolektivno kao narod oslepeli i zatupeli i ovde niko vise ne razmislja o nicemu vec samo gutamo ono sto nam se servira.

Sa

pre 9 godina

Nebi bilo lose da se za taj posao raspise javni tender, a ne da posle gledamo u insajderu kako je zvucni pleksiglas placen deset puta skuplje nego sto treba.

Buka nije u modi

pre 9 godina

Barijere protiv zvučnog zagađenja treba da budu zakonski obavezne na svakoj deonici auto-puta koji prolazi kroz naseljeno mesto bez obzira da li je selo, varošica ili grad. Kod Hrvata je tako, kod Slovenaca je tako, kod svih ostalih je tako samo kod nas nije.

Mladen

pre 9 godina

Putujem svaki dan iz Mladenovca i cesto vidjam kako deca pretrcavaju auto-put u Velikom Mokrom Lugu (vrh brda kad se krene ka Bubanj Potoku) . Tu treba da se napravi pesacki most i ograda u celoj duzini naselja .

Grom

pre 9 godina

Pre 15 god. sam prolazio kroz Zagreb i video te ploce. Dobro ste se setili. Da auto put prolazi kroz Vracar, odavno bi to bilo postavljeno.

Slavoljub ORA'78

pre 9 godina

Dobro je da se i kod nas na pragu 21. veka uvode te moderne novotarije, koje smo viđali još osamdesetih kad smo išli kod strika u Njemačku.

jj

pre 9 godina

Kada se gradio taj, nazovi autoput, kroz Novi Beograd, mislilo se na buku ipak. Put je, ako obratite paznju, usecen I imao je puno zelenila po obodu. Sve to ima efekat na smanjenje ( ne I potpuno ponistavanje) buke. Ipak zivimo u gradu.
Problem je nastao kada su krenuli da zidaju uz sam put.
Novi Beograd mozda ne izgleda lepo, ali se vodilo racuna o tome kolika povrsina zelenila mora biti ostavljena po glavi stanovnika, npr.
Sada je to zelenilo samo gola povrsina koju treba legalno ili ilegalno izbetonirati.

marko

pre 9 godina

E sad,pitanje je sta zelite.Kroz Rijeku je duz cijelog grada niz "bukobrana",koji su efikasni po pitanju buke,ali zato pokusajte otvoriti prozor blizu prometnice..ja sam vise za zelenilo i prirodne zidove

Milos

pre 9 godina

Mozda bi bilo bolje da pre nego sto se napredno bace na auto put, prvo nadju one ograde za borbu protiv poplava sto su uredno narucili i jos urednije platili, ali se posle toga ograda negde zagubila pa ne mogu da je nadju.
Mozda ta ograda i ne treba vise, posto se nama desila poplava koja se desava jednom u 100 godina, mada je nama svake godine 100 godina.

Zoran

pre 9 godina

Ove zvucne barijere je trebalo napraviti odavno, ali ono sto najvise treba (osim krpljenja rupa) su informacione table, duz celog autoputa, kako bi se izbegle nesrece. Obavestenja o vremenskim uslovima, poledici, brzini, promenama uslova na putu, nesrecama koje su se vec dogodile, itd. mogu biti spreceni lancani sudari, kao onaj koji se dogodio zbog magle!

Milance

pre 9 godina

U Nemackoj se poslednjih 10 godina (a vidim I u Budimpesti) nanosi zemlja.
Zemlja pomesana sa kamenom je najbolja opcija . Nece biti unistene niti ce biti sa plakatama.