Nedelja, 10.08.2014.

14:31

FIAT 500L Trekking 1.6 mjet

Izvor: B92

FIAT 500L Trekking 1.6 mjet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Petar P.

pre 9 godina

Sve dok Fiat bude imao garanciju od samo 2 godine neće se naći na mojoj listi automobila za eventualnu kupovinu. Garancija govori dosta. Ako Fiat nije spreman da stane iza svog proizvoda i ponudi garanciju dostojnu 21. veka, zašto bi im ja verovao da prave kvalitetne automobile. Kraj priče.

Marko

pre 9 godina

Rođak ima ovu verziju, samo nije trekking i ima benzinski motor 1.6. Malo sam vozio od Parajlije do Grdelice pa da prenesem iskustva. Temperatura je bila +40, rođak, žena, nevaspitano derište i naravno ja za volanom. Ima dosta mesta za letovanje, zimovanje ne znam. Možda bi trebao dahkofer da se stavi na krov. Upravljivost je dobra, samo malo više lateralnog zanošenja po vetru ili kad mimiođe teretnjak, treba biti oprezan. Autić je bio opterećen, ne baš 100% jer smo pojeli dosta hrane, ali ipak lepo vuče i tu nemam zamerki. Međutim, ko izmisli duple stubove šajbe treba ga otpustiti. Preglednost ne da nije veća, nego levi stub stalno upada u oko i vrši distrakciju vozača a to je po meni opasno. Takođe sedišta su nekako neobična, ne znam kako ali nema one ležerne zavaljenosti kao u Pasatu ili A6. Sedi se kao u službenom vozilu DHL-a ili pošte, stalno sam očekivao da ulazim i izlazim iz auta u sekundi. Ne znam, možda neko to voli ali meni je smetalo, navikao sam na karoseriju od limuzine i drugu poziciju sedenja. Pozadi se nisu bunili, ali to je žena i dete. Mi muški smo malo krupniji a rođak je 120 kila, napred dovoljno mesta i za noge. Sve u svemu, potrošnja pristojna i podosta mesta za sve nas, ali opet to je jedno dete. Za veće porodice, ne znam kako bi se poneo. Možda ipak bolje uzeti nešto polovno do 5-6 godina, ali klasu više i od Nemaca. E sad ko voli novo i ima para, to je druga priča, onda može i Fijat.

nemanja

pre 9 godina

Skupo je to (mislim konkretno na ovaj model). Nacionale bi mozda i kupio ali to je plafon koliko bi dao za taj model.
Za 17500e drugar kupio golf 7 tdi star par meseci sa dobrom opremom. Jbg golf je golf.

istina

pre 9 godina

pre godinu i po dana smo kupovali kola, porodicna. Gledali smo neke polovne automobile, naravno, ali smo ozbiljno gledali i 500L ali onu vecu verziju, treba nam. Cena je odlicna, nema sta, ni blizu nemas ponudu konkurencije. Motorizacija solidna, posedno od kada je obogacen sa 1,6 multijet. Plastika je solidna, bolja od opela i skode. Dizajn nije los. Ali. Prostora ima premalo. Sedista su grozna, vozio sam pre toga stila i otprilike isti fazon, neprijatno. Auto je uzan, mozemo da se lozimo kako se ne dodiruju laktovi malo sutra. Na kraju sam uzeo 5 god starog c4 grand picaso sa 1.6 hdi i 115 konja (sto i fiat ne nabije tih 115 nije mi jasno), sa dva pomocna sedista i ogrmomnim gepekom. Unutra kvalitet sije fiata kako hoces, 4 zonska dig klima, xenon, hill brake asist, elektronska parkirna, parking senzori. Toliko je bolji, kvalitetniji, smisleniji i kao polovan, od fiata da ja nemam reci. Ali kao nov kostao je 24k (uzeh ga od coveka koji ga je uzeo u vitro, faktura i sve) sto je zaista previse i to jeste osnovni adut ovog fijata, da se ne lazemo. Cena.

He

pre 9 godina

Klasika, i ovde lazu! U tabeli, gradska 5,3 a u tekstu 7,5-8,5! Malo li su slagali!!!
Moja supruga vozi Opel Corsa-u 2011 god. po spec. grad 4,8 a realno 6,7...
Idioti, u kom to gradu oni mere...???

vlasnik

pre 9 godina

Vlasnik sam 500L 1.4 benzinca vec 18 meseci i presao sam 23000 km. Jako zadovoljan, vise puta vozen na duzim voznjama. Udoban, prostran, sedista dobra. Potrosnja grad 8-9, otvoren put 6, auto put do 150 7 max 7,5 prosek. Ukupan prosek na navedenu kilometrazu 7,7. Kako vozim i Oktaviju 2 mogu reci da je dosta udobniji i lepsi za voznju ne racunajuci snagu motora. Servis kosta 10500 RSD.

HOGAR

pre 9 godina

Sve bi to bilo super da nije onih SMEŠNO MALIH TOČKOVA!Automobil sa ovolikom karoserijom ni u kom slučaju ne bi smeo da ima ovako male felne.Deluje kao da je greška prilikom dizajniranja.Celokupnu njegovu simpatičnu spoljašnost točkovi kvare i zbog njih ga mnogi sigurno neće ni kupiti.Pričao sam sa ljudima koji su ga kupili...ni zadnja klupa im čak toliko ne smeta koliko mala dimenzija najbitnijeg detalja na autu.

semafor

pre 9 godina

U čemu je fora da imaš neudobnog FIAT-a? Nisam vozio, samo zagledao ali nikad ne bih kupio suto sa neudobnim vozačkim sedištem, ipak se tu provode sati. Vozio sam golfa koji je katastrofa za porodicu (sedišta pozadi) ali je bar vozačko bilo vrh u flash opremi, inače u jeftinim verzijama je isto katastrofa. Poštujte sebe i svoju bezbednost, zahtevajte udobna sedišta.

zy

pre 9 godina

ja ga imam al 1,4 benzinac sa ugradjenim plinom,potrosnja 6,6l plina +-,udobnost pa moglo je bolje,unutrasnjost nije losa mada nisam zazalio posto sam seo u skodu rapid koja je mnogo gora plastika nego kod fiata.pre njega sam vozio samo corolle 91 i 2001 god one su fantazija ali servis 2x skuplji,delovi 4xskuplji.ali kupio sam NOV auto sa 0km ja ga odrzavam a ne baba koja ga nije vozila dobio subvenciju na 6 god sa malo kamate i imam mogucnost staro za novo u servisu.zamerka mali gepek nefunkcionalno u corolli mi je 3x vise stalo bio je sav u kozi (kupio ga sa 80000km prodao sa 160000km stvarno presao po mojoj proceni 300000km)menjan na kraju lanac jedan cilindar oslabio pumpa za ulje naprsla.

Miki Banana

pre 9 godina

Gume su im kriminal, 225/45 za vozilo koje ima aspiraciju za off-road vožnju. Pa rođaci siđite sa tim gumama na makadam, garant ima da vam ispadnu svi kamenčići iz bubrega. Za off-road mora bar 60tica, teoretski 55 ali 45 nikako - to je katastrofa.

igor

pre 9 godina

lep auto,kvalitetan,best buy u toj klasi,kako god gledas.
I ne treba zaboraviti,ovo nije zamisljen kao jeftini,budzetski auto za prosecnog srbijanca. Za njega je punto klasik,ili dacia.
Ovo je za ljude sa stilom,uglavnom bivsa ciljna grupa koja je vec vozila originalni ,malo Fiat 500,pa su se sada uozbiljili,poudavali,i imaju porodice. I jedina konkurencija im je ciljna grupa vlasnika mini klabmena,ili mini country,ali za malo nize cene.
kao sto rekoh,lep auto,i izgleda da dobro prolazi na trzistu u svetu.

DT

pre 9 godina

Vozim 500l trekking sa multi jet motorom 1.3. Čitam raznorazne komentare i pitam se dali vozim auto o kojem je reč. Što se tiče udobnosti, lično nemam nikakve primedbe na sedišta. Pre ovog vozio sam Senik II 1.9 dci, i izmerio sam širinu i dubinu sedalnog dela sedišta. U trekkingu su sedišta duža za 1.5 cm, i šira za 1. Ne sećam se da je neko kritikovao sedenje u "francuzu". Kod trekkinga je izražen lumbalni deo pa te tera da sediš uspravno, što ako ne radiš može da se stekne utisak da su sedišta kraća. Što se tiče izgleda to je stvar ukusa pa ne vredi ni komentarisati, meni se dopada jer je drugaciji(cak mi se osnovni 500 l i ne svidja), i nije mi dosadan dizajn, kao većine kloniranih automobila danas. Motor 1.3, za gradske uslove više nego dovoljan, za Ibarsku magistralu takođe, primetim nedostatak snage tek kada izađem na auto put. Potrebno mu je malo više vremena da ubrza, ali kada postigne 150 km/h ide bez problema i nije bučan. Jedina zamerka koju ja imam je nedostatak 6-tog stepena prenosa kako bi se rasteretio motor. Pri brzini od 140 je na 3100 obrtaja. U krivinama prilično stabilan, i ne osecate se nesigurno čak ni prilikom uzastopnih krivina. Verujem da je pored svega navedenog 1.6 još bolji zbog jačeg motora. E da, i potrošnja...prosečna gradske vožnje oko 7 litara, na otvorenom(ibarska)sa non stop klimom 5.8. Jako sam zadovoljan izborom.

slatin

pre 9 godina

Vozim Seat Alteu i kad je 500L dosao u salon kod nas otisao sam da ga vidim sa idejom da eventualno u buducnosti zamenim moj auto za ovaj.

Ali kad sam seo u sedista bio sam blago razocaran, verovatno jer sam navikao na ova moja sedista u Altei. Imam 190 i nikako mi se nije svidelo. Inace auto si me ovako svidja ali me ovo odbilo od 500L.

Dikh tu kva

pre 9 godina

Trenutno u vlasništvu, godinu star, 1.6 D, 116 ks, osnova PSA, inače japanac. Na putnom računaru skoro konstantno pokazuje 7,7, spustim ga malo samo kad putujem duže relacije, i da li zbog toga brinem? Pa ne. Vozim po gradu jako kratke svakodnevne relacije, i da hoću, ne može manje da mi troši. Kupio sam auto da bih ga vozio, ne da se grčim i pratim indikatore u cilju 0.5 - 1 l manje potrošnje, posebno ako sam kupio nov auto. Ovo sve naravno ne znači da bih voleo da imam tenk da mi troši 30 l, ali sve u gradu Beogradu ispod 10 l za benzince i 8 l za dizele na 100 km jeste po meni u redu, plus minus koji decilitar zavisno od klase i motora.
Ko bi da uštedi, tu je hibrid. Da ne spominjem GSP i mogućnost uopšte neustajanja iz kreveta, tad se najviše štedi. Jako malo je realnih vlasnika, njima svaka čast. Problem je sa onima koji nikako da smanje šarane, pri čemu jedino varaju sebe, niko drugi im ne sipa gorivo u rezervoare. Zato je meni svaka priča o potrošnji ekstremno mučna. Kome nije, kapa dole.
On-topic: kad mi je bio potencijalna kupovina - 500L vozio, u 500L sedeo, posle čega teško da mogu da se pohvalim da sam ikad sedeo u lošijim sedištima (vozačko), teško da mogu da zamislim i put do NS, kamoli negde dalje, ne daj bože na more. Uska, dužina na granici dozvoljenog, ugao sedenja nula, pri čemu ne može ni da se podesi kako treba. Stvarno, ali stvarno ubedljivo najveći minus za ovaj inače vrlo simpatičan finalni proizvod. Subjektivan utisak, naravno.

Šef administrativnog odeljenja

pre 9 godina

(para pisar iz administrativnog, 12. avgust 2014 12:01)
Što se dizel motora tiče, ti mutijet su vrh vrhova što se tiče dizelaša. Potrošnja sigurno zavisi od više faktora. Takođe od pojedinca zavisi da li će uzeti benzinac ili dizelaš.
Meni se lično taj model 500l ne sviđa, ali to je moje subjektivno mišljenje. Ovde svi pljuju uvek po FIAT-u, ali njihovi motori možda čak i najizdržaljiviji od svih. Onaj ko redovno samo menja ulje i poneki filter tog glava 20 godina neće boleti da li će ga motor od FIATA negde ostaviti zbog kvara.
Što se tiče nekih drugih stvari oko elektronike i udobnosti to je druga priča, ali ovaj model neće imati problema bar što se prostora i udobnosti i komoditeta tiče.

Radovan

pre 9 godina

Ne padajte na gluposti tipa "sedište je kratko i sedi se uspravno".

Da bi ste pravilno sedeli, bili odmorni i da ne zaspite usput, morate sedeti na debelom mesu, sa uspravnim leđima i bez pritisaka na butine.
Sva težina tela mora biti preneta na debelo meso, a ne na donji deo leđa,trticu, kada su leđa savijena gde onda kičma trpi pritisak, što ne valja, i dolazi do ometanja cirkulacije i pritisaka na pojedine nerve što dovodi do uspavljivanja. Takođe, butine moraju biti rasterećene, da ne trpe nikakav pritisak jer to umara i gubite energiju tela. Kod ove vrste sedišta i sedenja, butine su malko odmaknute od sedišta.
A to što neko ne može tako da sedi (pravilno), stvar je njegove propale kičme.
Vozim više od 35 godina tako i nikada nisam imao umor, bilo na -25 ili +40 bez klime.
O držanju u krivinama da i ne pričam. Bočne potpore na sedalnom i naslonom delu više vrše funkciju pritiskanja, stešnjenosti i umaranja nego što je "prednost držanja u krivinama". Kao vozite reli, 120 u uskim gradskim krivinama pa treba držanje? Ima za to ručka iznad glave.
Ajkula je bila pojam udobnosti i prostranosti, a ne ovi današnji kartinzi. Skupa glupost mora se uvek opravdati visokim pravdanjem.

vozač

pre 9 godina

Vozim ga, baš sa tim motorom, od novembra 2013. godine.
Motor je fantastičan, naročito u gradskoj vožnji.
Potrošnja je meni nešto manja nego što je rečeno u tekstu, oko 6,5 l u kombinovanoj vožnji (ali više otvoreno) bez vođenja računa koliko troši.
Međutim, imam veliku zamerku, a to je udobnost. Sedišta su katastrofalna. I kratka su (meni lično ne smeta jer sam visok) i uska. Zna da bude i bolno duže sedenje pa nije ni malo prijatan u međugradskoj vožnji.

para pisar iz administrativnog

pre 9 godina

Potrosnja goriva je previsoka za jedan dizel.

Hyundai I30 nov model 1.6 benzin u gradu trosi oko 8,2 normalne voznje.Grcka tamo i vamo 6.2.Koja je poenta dizela u fiatu 500L pitam se pitam????

Busso

pre 9 godina

Sto vas cudi potrosnja na 120km/h kad ima aerodinamiku cigle? Kad ga vidim na auto putu, pomislim da bi i trebali da mu ogranice max brznu na 120km/h. Deluje stabilno kao kula od karata.

Henry Ford BGD

pre 9 godina

Baš lep autić. Moderan, prostran i dovoljno jak. Jedino me brine ova potrošnja, 6.8L/100km na 120 km/h je za dizel previše, naročito kada se zna da ima 6 brzina. Ipak nije to toliko težak i veliki auto.

mpg

pre 9 godina

Zamolio bih nekog vlasnika da potvrdi da li je potrošnja navedena u članku tačna, pogotovo gradska. Zvuči mi mnogo za dizela, sa druge strane nije mali auto.

miki

pre 9 godina

Moje mišljenje je da je croma iz 2010. ili 2011. koja je upola jefinija ipak ozbiljniji auto od ovog i mnogo racionalniji izbor..ima lepih cromi sa pokrenim krovom i alu felnama u emotion lux paketu da čak atraktivno i izgledaju.

nikola

pre 9 godina

Pravi motor za njega. Imam osnovni model i benzinac za njega je na granici podnošljivog. A sto se tice bicolore opcije i 700 evra doplate.... Folija me izašla 135 evra. Jednako dobro izgleda a i mogu skinuti kad hoću.

Zile

pre 9 godina

Fino vozilo, i cena je konkurentna, dobar dizel a i menjac. Ostalo je manje vise standardno Italijanski, pa i padanje cene kao polovnjaka.

Ali jedna stvar je uznemirujuca a to su servisi u Srbiji! Garancija je jadna a servisi jos jadniji. Ljudi po tim servisima su kao copori pasa, rade sta im je volja, prakticno nema kontrole. Ne dao bog da pitate koje vam ulje sipaju kao ja sto sam pitao kada sam vozio punto classic matorom na servis, malo je falilo da dobijem batine. A inace ulje su sipali iz neke masne kante tako da je moglo biti bilo koje... I tako, sve u svemu i visestruko bolji auto da daju po toj ceni sa ovakvim servisima osoba mora biti mazohista da bi uzela auto koji bi se kod njih servisirao.

nekov

pre 9 godina

Po meni eksterijer mu je full, cak sta vise sa ovom zutom bojom deluje nekako mladalacki. Ali oko enterijera su mogli malo vise da se potrude. Na primer na fiat 500 je uradjen savrseno, dok ovde vise lici kao da neko uzeo i istopio komandnu tablu. Inace je mnogo simpatican auto.

Zile

pre 9 godina

Fino vozilo, i cena je konkurentna, dobar dizel a i menjac. Ostalo je manje vise standardno Italijanski, pa i padanje cene kao polovnjaka.

Ali jedna stvar je uznemirujuca a to su servisi u Srbiji! Garancija je jadna a servisi jos jadniji. Ljudi po tim servisima su kao copori pasa, rade sta im je volja, prakticno nema kontrole. Ne dao bog da pitate koje vam ulje sipaju kao ja sto sam pitao kada sam vozio punto classic matorom na servis, malo je falilo da dobijem batine. A inace ulje su sipali iz neke masne kante tako da je moglo biti bilo koje... I tako, sve u svemu i visestruko bolji auto da daju po toj ceni sa ovakvim servisima osoba mora biti mazohista da bi uzela auto koji bi se kod njih servisirao.

nikola

pre 9 godina

Pravi motor za njega. Imam osnovni model i benzinac za njega je na granici podnošljivog. A sto se tice bicolore opcije i 700 evra doplate.... Folija me izašla 135 evra. Jednako dobro izgleda a i mogu skinuti kad hoću.

DT

pre 9 godina

Vozim 500l trekking sa multi jet motorom 1.3. Čitam raznorazne komentare i pitam se dali vozim auto o kojem je reč. Što se tiče udobnosti, lično nemam nikakve primedbe na sedišta. Pre ovog vozio sam Senik II 1.9 dci, i izmerio sam širinu i dubinu sedalnog dela sedišta. U trekkingu su sedišta duža za 1.5 cm, i šira za 1. Ne sećam se da je neko kritikovao sedenje u "francuzu". Kod trekkinga je izražen lumbalni deo pa te tera da sediš uspravno, što ako ne radiš može da se stekne utisak da su sedišta kraća. Što se tiče izgleda to je stvar ukusa pa ne vredi ni komentarisati, meni se dopada jer je drugaciji(cak mi se osnovni 500 l i ne svidja), i nije mi dosadan dizajn, kao većine kloniranih automobila danas. Motor 1.3, za gradske uslove više nego dovoljan, za Ibarsku magistralu takođe, primetim nedostatak snage tek kada izađem na auto put. Potrebno mu je malo više vremena da ubrza, ali kada postigne 150 km/h ide bez problema i nije bučan. Jedina zamerka koju ja imam je nedostatak 6-tog stepena prenosa kako bi se rasteretio motor. Pri brzini od 140 je na 3100 obrtaja. U krivinama prilično stabilan, i ne osecate se nesigurno čak ni prilikom uzastopnih krivina. Verujem da je pored svega navedenog 1.6 još bolji zbog jačeg motora. E da, i potrošnja...prosečna gradske vožnje oko 7 litara, na otvorenom(ibarska)sa non stop klimom 5.8. Jako sam zadovoljan izborom.

Radovan

pre 9 godina

Ne padajte na gluposti tipa "sedište je kratko i sedi se uspravno".

Da bi ste pravilno sedeli, bili odmorni i da ne zaspite usput, morate sedeti na debelom mesu, sa uspravnim leđima i bez pritisaka na butine.
Sva težina tela mora biti preneta na debelo meso, a ne na donji deo leđa,trticu, kada su leđa savijena gde onda kičma trpi pritisak, što ne valja, i dolazi do ometanja cirkulacije i pritisaka na pojedine nerve što dovodi do uspavljivanja. Takođe, butine moraju biti rasterećene, da ne trpe nikakav pritisak jer to umara i gubite energiju tela. Kod ove vrste sedišta i sedenja, butine su malko odmaknute od sedišta.
A to što neko ne može tako da sedi (pravilno), stvar je njegove propale kičme.
Vozim više od 35 godina tako i nikada nisam imao umor, bilo na -25 ili +40 bez klime.
O držanju u krivinama da i ne pričam. Bočne potpore na sedalnom i naslonom delu više vrše funkciju pritiskanja, stešnjenosti i umaranja nego što je "prednost držanja u krivinama". Kao vozite reli, 120 u uskim gradskim krivinama pa treba držanje? Ima za to ručka iznad glave.
Ajkula je bila pojam udobnosti i prostranosti, a ne ovi današnji kartinzi. Skupa glupost mora se uvek opravdati visokim pravdanjem.

Busso

pre 9 godina

Sto vas cudi potrosnja na 120km/h kad ima aerodinamiku cigle? Kad ga vidim na auto putu, pomislim da bi i trebali da mu ogranice max brznu na 120km/h. Deluje stabilno kao kula od karata.

vozač

pre 9 godina

Vozim ga, baš sa tim motorom, od novembra 2013. godine.
Motor je fantastičan, naročito u gradskoj vožnji.
Potrošnja je meni nešto manja nego što je rečeno u tekstu, oko 6,5 l u kombinovanoj vožnji (ali više otvoreno) bez vođenja računa koliko troši.
Međutim, imam veliku zamerku, a to je udobnost. Sedišta su katastrofalna. I kratka su (meni lično ne smeta jer sam visok) i uska. Zna da bude i bolno duže sedenje pa nije ni malo prijatan u međugradskoj vožnji.

Dikh tu kva

pre 9 godina

Trenutno u vlasništvu, godinu star, 1.6 D, 116 ks, osnova PSA, inače japanac. Na putnom računaru skoro konstantno pokazuje 7,7, spustim ga malo samo kad putujem duže relacije, i da li zbog toga brinem? Pa ne. Vozim po gradu jako kratke svakodnevne relacije, i da hoću, ne može manje da mi troši. Kupio sam auto da bih ga vozio, ne da se grčim i pratim indikatore u cilju 0.5 - 1 l manje potrošnje, posebno ako sam kupio nov auto. Ovo sve naravno ne znači da bih voleo da imam tenk da mi troši 30 l, ali sve u gradu Beogradu ispod 10 l za benzince i 8 l za dizele na 100 km jeste po meni u redu, plus minus koji decilitar zavisno od klase i motora.
Ko bi da uštedi, tu je hibrid. Da ne spominjem GSP i mogućnost uopšte neustajanja iz kreveta, tad se najviše štedi. Jako malo je realnih vlasnika, njima svaka čast. Problem je sa onima koji nikako da smanje šarane, pri čemu jedino varaju sebe, niko drugi im ne sipa gorivo u rezervoare. Zato je meni svaka priča o potrošnji ekstremno mučna. Kome nije, kapa dole.
On-topic: kad mi je bio potencijalna kupovina - 500L vozio, u 500L sedeo, posle čega teško da mogu da se pohvalim da sam ikad sedeo u lošijim sedištima (vozačko), teško da mogu da zamislim i put do NS, kamoli negde dalje, ne daj bože na more. Uska, dužina na granici dozvoljenog, ugao sedenja nula, pri čemu ne može ni da se podesi kako treba. Stvarno, ali stvarno ubedljivo najveći minus za ovaj inače vrlo simpatičan finalni proizvod. Subjektivan utisak, naravno.

nekov

pre 9 godina

Po meni eksterijer mu je full, cak sta vise sa ovom zutom bojom deluje nekako mladalacki. Ali oko enterijera su mogli malo vise da se potrude. Na primer na fiat 500 je uradjen savrseno, dok ovde vise lici kao da neko uzeo i istopio komandnu tablu. Inace je mnogo simpatican auto.

Šef administrativnog odeljenja

pre 9 godina

(para pisar iz administrativnog, 12. avgust 2014 12:01)
Što se dizel motora tiče, ti mutijet su vrh vrhova što se tiče dizelaša. Potrošnja sigurno zavisi od više faktora. Takođe od pojedinca zavisi da li će uzeti benzinac ili dizelaš.
Meni se lično taj model 500l ne sviđa, ali to je moje subjektivno mišljenje. Ovde svi pljuju uvek po FIAT-u, ali njihovi motori možda čak i najizdržaljiviji od svih. Onaj ko redovno samo menja ulje i poneki filter tog glava 20 godina neće boleti da li će ga motor od FIATA negde ostaviti zbog kvara.
Što se tiče nekih drugih stvari oko elektronike i udobnosti to je druga priča, ali ovaj model neće imati problema bar što se prostora i udobnosti i komoditeta tiče.

igor

pre 9 godina

lep auto,kvalitetan,best buy u toj klasi,kako god gledas.
I ne treba zaboraviti,ovo nije zamisljen kao jeftini,budzetski auto za prosecnog srbijanca. Za njega je punto klasik,ili dacia.
Ovo je za ljude sa stilom,uglavnom bivsa ciljna grupa koja je vec vozila originalni ,malo Fiat 500,pa su se sada uozbiljili,poudavali,i imaju porodice. I jedina konkurencija im je ciljna grupa vlasnika mini klabmena,ili mini country,ali za malo nize cene.
kao sto rekoh,lep auto,i izgleda da dobro prolazi na trzistu u svetu.

miki

pre 9 godina

Moje mišljenje je da je croma iz 2010. ili 2011. koja je upola jefinija ipak ozbiljniji auto od ovog i mnogo racionalniji izbor..ima lepih cromi sa pokrenim krovom i alu felnama u emotion lux paketu da čak atraktivno i izgledaju.

istina

pre 9 godina

pre godinu i po dana smo kupovali kola, porodicna. Gledali smo neke polovne automobile, naravno, ali smo ozbiljno gledali i 500L ali onu vecu verziju, treba nam. Cena je odlicna, nema sta, ni blizu nemas ponudu konkurencije. Motorizacija solidna, posedno od kada je obogacen sa 1,6 multijet. Plastika je solidna, bolja od opela i skode. Dizajn nije los. Ali. Prostora ima premalo. Sedista su grozna, vozio sam pre toga stila i otprilike isti fazon, neprijatno. Auto je uzan, mozemo da se lozimo kako se ne dodiruju laktovi malo sutra. Na kraju sam uzeo 5 god starog c4 grand picaso sa 1.6 hdi i 115 konja (sto i fiat ne nabije tih 115 nije mi jasno), sa dva pomocna sedista i ogrmomnim gepekom. Unutra kvalitet sije fiata kako hoces, 4 zonska dig klima, xenon, hill brake asist, elektronska parkirna, parking senzori. Toliko je bolji, kvalitetniji, smisleniji i kao polovan, od fiata da ja nemam reci. Ali kao nov kostao je 24k (uzeh ga od coveka koji ga je uzeo u vitro, faktura i sve) sto je zaista previse i to jeste osnovni adut ovog fijata, da se ne lazemo. Cena.

mpg

pre 9 godina

Zamolio bih nekog vlasnika da potvrdi da li je potrošnja navedena u članku tačna, pogotovo gradska. Zvuči mi mnogo za dizela, sa druge strane nije mali auto.

Miki Banana

pre 9 godina

Gume su im kriminal, 225/45 za vozilo koje ima aspiraciju za off-road vožnju. Pa rođaci siđite sa tim gumama na makadam, garant ima da vam ispadnu svi kamenčići iz bubrega. Za off-road mora bar 60tica, teoretski 55 ali 45 nikako - to je katastrofa.

vlasnik

pre 9 godina

Vlasnik sam 500L 1.4 benzinca vec 18 meseci i presao sam 23000 km. Jako zadovoljan, vise puta vozen na duzim voznjama. Udoban, prostran, sedista dobra. Potrosnja grad 8-9, otvoren put 6, auto put do 150 7 max 7,5 prosek. Ukupan prosek na navedenu kilometrazu 7,7. Kako vozim i Oktaviju 2 mogu reci da je dosta udobniji i lepsi za voznju ne racunajuci snagu motora. Servis kosta 10500 RSD.

Henry Ford BGD

pre 9 godina

Baš lep autić. Moderan, prostran i dovoljno jak. Jedino me brine ova potrošnja, 6.8L/100km na 120 km/h je za dizel previše, naročito kada se zna da ima 6 brzina. Ipak nije to toliko težak i veliki auto.

para pisar iz administrativnog

pre 9 godina

Potrosnja goriva je previsoka za jedan dizel.

Hyundai I30 nov model 1.6 benzin u gradu trosi oko 8,2 normalne voznje.Grcka tamo i vamo 6.2.Koja je poenta dizela u fiatu 500L pitam se pitam????

semafor

pre 9 godina

U čemu je fora da imaš neudobnog FIAT-a? Nisam vozio, samo zagledao ali nikad ne bih kupio suto sa neudobnim vozačkim sedištem, ipak se tu provode sati. Vozio sam golfa koji je katastrofa za porodicu (sedišta pozadi) ali je bar vozačko bilo vrh u flash opremi, inače u jeftinim verzijama je isto katastrofa. Poštujte sebe i svoju bezbednost, zahtevajte udobna sedišta.

He

pre 9 godina

Klasika, i ovde lazu! U tabeli, gradska 5,3 a u tekstu 7,5-8,5! Malo li su slagali!!!
Moja supruga vozi Opel Corsa-u 2011 god. po spec. grad 4,8 a realno 6,7...
Idioti, u kom to gradu oni mere...???

zy

pre 9 godina

ja ga imam al 1,4 benzinac sa ugradjenim plinom,potrosnja 6,6l plina +-,udobnost pa moglo je bolje,unutrasnjost nije losa mada nisam zazalio posto sam seo u skodu rapid koja je mnogo gora plastika nego kod fiata.pre njega sam vozio samo corolle 91 i 2001 god one su fantazija ali servis 2x skuplji,delovi 4xskuplji.ali kupio sam NOV auto sa 0km ja ga odrzavam a ne baba koja ga nije vozila dobio subvenciju na 6 god sa malo kamate i imam mogucnost staro za novo u servisu.zamerka mali gepek nefunkcionalno u corolli mi je 3x vise stalo bio je sav u kozi (kupio ga sa 80000km prodao sa 160000km stvarno presao po mojoj proceni 300000km)menjan na kraju lanac jedan cilindar oslabio pumpa za ulje naprsla.

nemanja

pre 9 godina

Skupo je to (mislim konkretno na ovaj model). Nacionale bi mozda i kupio ali to je plafon koliko bi dao za taj model.
Za 17500e drugar kupio golf 7 tdi star par meseci sa dobrom opremom. Jbg golf je golf.

Petar P.

pre 9 godina

Sve dok Fiat bude imao garanciju od samo 2 godine neće se naći na mojoj listi automobila za eventualnu kupovinu. Garancija govori dosta. Ako Fiat nije spreman da stane iza svog proizvoda i ponudi garanciju dostojnu 21. veka, zašto bi im ja verovao da prave kvalitetne automobile. Kraj priče.

Marko

pre 9 godina

Rođak ima ovu verziju, samo nije trekking i ima benzinski motor 1.6. Malo sam vozio od Parajlije do Grdelice pa da prenesem iskustva. Temperatura je bila +40, rođak, žena, nevaspitano derište i naravno ja za volanom. Ima dosta mesta za letovanje, zimovanje ne znam. Možda bi trebao dahkofer da se stavi na krov. Upravljivost je dobra, samo malo više lateralnog zanošenja po vetru ili kad mimiođe teretnjak, treba biti oprezan. Autić je bio opterećen, ne baš 100% jer smo pojeli dosta hrane, ali ipak lepo vuče i tu nemam zamerki. Međutim, ko izmisli duple stubove šajbe treba ga otpustiti. Preglednost ne da nije veća, nego levi stub stalno upada u oko i vrši distrakciju vozača a to je po meni opasno. Takođe sedišta su nekako neobična, ne znam kako ali nema one ležerne zavaljenosti kao u Pasatu ili A6. Sedi se kao u službenom vozilu DHL-a ili pošte, stalno sam očekivao da ulazim i izlazim iz auta u sekundi. Ne znam, možda neko to voli ali meni je smetalo, navikao sam na karoseriju od limuzine i drugu poziciju sedenja. Pozadi se nisu bunili, ali to je žena i dete. Mi muški smo malo krupniji a rođak je 120 kila, napred dovoljno mesta i za noge. Sve u svemu, potrošnja pristojna i podosta mesta za sve nas, ali opet to je jedno dete. Za veće porodice, ne znam kako bi se poneo. Možda ipak bolje uzeti nešto polovno do 5-6 godina, ali klasu više i od Nemaca. E sad ko voli novo i ima para, to je druga priča, onda može i Fijat.

slatin

pre 9 godina

Vozim Seat Alteu i kad je 500L dosao u salon kod nas otisao sam da ga vidim sa idejom da eventualno u buducnosti zamenim moj auto za ovaj.

Ali kad sam seo u sedista bio sam blago razocaran, verovatno jer sam navikao na ova moja sedista u Altei. Imam 190 i nikako mi se nije svidelo. Inace auto si me ovako svidja ali me ovo odbilo od 500L.

HOGAR

pre 9 godina

Sve bi to bilo super da nije onih SMEŠNO MALIH TOČKOVA!Automobil sa ovolikom karoserijom ni u kom slučaju ne bi smeo da ima ovako male felne.Deluje kao da je greška prilikom dizajniranja.Celokupnu njegovu simpatičnu spoljašnost točkovi kvare i zbog njih ga mnogi sigurno neće ni kupiti.Pričao sam sa ljudima koji su ga kupili...ni zadnja klupa im čak toliko ne smeta koliko mala dimenzija najbitnijeg detalja na autu.

nemanja

pre 9 godina

Skupo je to (mislim konkretno na ovaj model). Nacionale bi mozda i kupio ali to je plafon koliko bi dao za taj model.
Za 17500e drugar kupio golf 7 tdi star par meseci sa dobrom opremom. Jbg golf je golf.

Busso

pre 9 godina

Sto vas cudi potrosnja na 120km/h kad ima aerodinamiku cigle? Kad ga vidim na auto putu, pomislim da bi i trebali da mu ogranice max brznu na 120km/h. Deluje stabilno kao kula od karata.

para pisar iz administrativnog

pre 9 godina

Potrosnja goriva je previsoka za jedan dizel.

Hyundai I30 nov model 1.6 benzin u gradu trosi oko 8,2 normalne voznje.Grcka tamo i vamo 6.2.Koja je poenta dizela u fiatu 500L pitam se pitam????

HOGAR

pre 9 godina

Sve bi to bilo super da nije onih SMEŠNO MALIH TOČKOVA!Automobil sa ovolikom karoserijom ni u kom slučaju ne bi smeo da ima ovako male felne.Deluje kao da je greška prilikom dizajniranja.Celokupnu njegovu simpatičnu spoljašnost točkovi kvare i zbog njih ga mnogi sigurno neće ni kupiti.Pričao sam sa ljudima koji su ga kupili...ni zadnja klupa im čak toliko ne smeta koliko mala dimenzija najbitnijeg detalja na autu.

miki

pre 9 godina

Moje mišljenje je da je croma iz 2010. ili 2011. koja je upola jefinija ipak ozbiljniji auto od ovog i mnogo racionalniji izbor..ima lepih cromi sa pokrenim krovom i alu felnama u emotion lux paketu da čak atraktivno i izgledaju.

igor

pre 9 godina

lep auto,kvalitetan,best buy u toj klasi,kako god gledas.
I ne treba zaboraviti,ovo nije zamisljen kao jeftini,budzetski auto za prosecnog srbijanca. Za njega je punto klasik,ili dacia.
Ovo je za ljude sa stilom,uglavnom bivsa ciljna grupa koja je vec vozila originalni ,malo Fiat 500,pa su se sada uozbiljili,poudavali,i imaju porodice. I jedina konkurencija im je ciljna grupa vlasnika mini klabmena,ili mini country,ali za malo nize cene.
kao sto rekoh,lep auto,i izgleda da dobro prolazi na trzistu u svetu.

Henry Ford BGD

pre 9 godina

Baš lep autić. Moderan, prostran i dovoljno jak. Jedino me brine ova potrošnja, 6.8L/100km na 120 km/h je za dizel previše, naročito kada se zna da ima 6 brzina. Ipak nije to toliko težak i veliki auto.

Marko

pre 9 godina

Rođak ima ovu verziju, samo nije trekking i ima benzinski motor 1.6. Malo sam vozio od Parajlije do Grdelice pa da prenesem iskustva. Temperatura je bila +40, rođak, žena, nevaspitano derište i naravno ja za volanom. Ima dosta mesta za letovanje, zimovanje ne znam. Možda bi trebao dahkofer da se stavi na krov. Upravljivost je dobra, samo malo više lateralnog zanošenja po vetru ili kad mimiođe teretnjak, treba biti oprezan. Autić je bio opterećen, ne baš 100% jer smo pojeli dosta hrane, ali ipak lepo vuče i tu nemam zamerki. Međutim, ko izmisli duple stubove šajbe treba ga otpustiti. Preglednost ne da nije veća, nego levi stub stalno upada u oko i vrši distrakciju vozača a to je po meni opasno. Takođe sedišta su nekako neobična, ne znam kako ali nema one ležerne zavaljenosti kao u Pasatu ili A6. Sedi se kao u službenom vozilu DHL-a ili pošte, stalno sam očekivao da ulazim i izlazim iz auta u sekundi. Ne znam, možda neko to voli ali meni je smetalo, navikao sam na karoseriju od limuzine i drugu poziciju sedenja. Pozadi se nisu bunili, ali to je žena i dete. Mi muški smo malo krupniji a rođak je 120 kila, napred dovoljno mesta i za noge. Sve u svemu, potrošnja pristojna i podosta mesta za sve nas, ali opet to je jedno dete. Za veće porodice, ne znam kako bi se poneo. Možda ipak bolje uzeti nešto polovno do 5-6 godina, ali klasu više i od Nemaca. E sad ko voli novo i ima para, to je druga priča, onda može i Fijat.

slatin

pre 9 godina

Vozim Seat Alteu i kad je 500L dosao u salon kod nas otisao sam da ga vidim sa idejom da eventualno u buducnosti zamenim moj auto za ovaj.

Ali kad sam seo u sedista bio sam blago razocaran, verovatno jer sam navikao na ova moja sedista u Altei. Imam 190 i nikako mi se nije svidelo. Inace auto si me ovako svidja ali me ovo odbilo od 500L.

istina

pre 9 godina

pre godinu i po dana smo kupovali kola, porodicna. Gledali smo neke polovne automobile, naravno, ali smo ozbiljno gledali i 500L ali onu vecu verziju, treba nam. Cena je odlicna, nema sta, ni blizu nemas ponudu konkurencije. Motorizacija solidna, posedno od kada je obogacen sa 1,6 multijet. Plastika je solidna, bolja od opela i skode. Dizajn nije los. Ali. Prostora ima premalo. Sedista su grozna, vozio sam pre toga stila i otprilike isti fazon, neprijatno. Auto je uzan, mozemo da se lozimo kako se ne dodiruju laktovi malo sutra. Na kraju sam uzeo 5 god starog c4 grand picaso sa 1.6 hdi i 115 konja (sto i fiat ne nabije tih 115 nije mi jasno), sa dva pomocna sedista i ogrmomnim gepekom. Unutra kvalitet sije fiata kako hoces, 4 zonska dig klima, xenon, hill brake asist, elektronska parkirna, parking senzori. Toliko je bolji, kvalitetniji, smisleniji i kao polovan, od fiata da ja nemam reci. Ali kao nov kostao je 24k (uzeh ga od coveka koji ga je uzeo u vitro, faktura i sve) sto je zaista previse i to jeste osnovni adut ovog fijata, da se ne lazemo. Cena.

Dikh tu kva

pre 9 godina

Trenutno u vlasništvu, godinu star, 1.6 D, 116 ks, osnova PSA, inače japanac. Na putnom računaru skoro konstantno pokazuje 7,7, spustim ga malo samo kad putujem duže relacije, i da li zbog toga brinem? Pa ne. Vozim po gradu jako kratke svakodnevne relacije, i da hoću, ne može manje da mi troši. Kupio sam auto da bih ga vozio, ne da se grčim i pratim indikatore u cilju 0.5 - 1 l manje potrošnje, posebno ako sam kupio nov auto. Ovo sve naravno ne znači da bih voleo da imam tenk da mi troši 30 l, ali sve u gradu Beogradu ispod 10 l za benzince i 8 l za dizele na 100 km jeste po meni u redu, plus minus koji decilitar zavisno od klase i motora.
Ko bi da uštedi, tu je hibrid. Da ne spominjem GSP i mogućnost uopšte neustajanja iz kreveta, tad se najviše štedi. Jako malo je realnih vlasnika, njima svaka čast. Problem je sa onima koji nikako da smanje šarane, pri čemu jedino varaju sebe, niko drugi im ne sipa gorivo u rezervoare. Zato je meni svaka priča o potrošnji ekstremno mučna. Kome nije, kapa dole.
On-topic: kad mi je bio potencijalna kupovina - 500L vozio, u 500L sedeo, posle čega teško da mogu da se pohvalim da sam ikad sedeo u lošijim sedištima (vozačko), teško da mogu da zamislim i put do NS, kamoli negde dalje, ne daj bože na more. Uska, dužina na granici dozvoljenog, ugao sedenja nula, pri čemu ne može ni da se podesi kako treba. Stvarno, ali stvarno ubedljivo najveći minus za ovaj inače vrlo simpatičan finalni proizvod. Subjektivan utisak, naravno.

Radovan

pre 9 godina

Ne padajte na gluposti tipa "sedište je kratko i sedi se uspravno".

Da bi ste pravilno sedeli, bili odmorni i da ne zaspite usput, morate sedeti na debelom mesu, sa uspravnim leđima i bez pritisaka na butine.
Sva težina tela mora biti preneta na debelo meso, a ne na donji deo leđa,trticu, kada su leđa savijena gde onda kičma trpi pritisak, što ne valja, i dolazi do ometanja cirkulacije i pritisaka na pojedine nerve što dovodi do uspavljivanja. Takođe, butine moraju biti rasterećene, da ne trpe nikakav pritisak jer to umara i gubite energiju tela. Kod ove vrste sedišta i sedenja, butine su malko odmaknute od sedišta.
A to što neko ne može tako da sedi (pravilno), stvar je njegove propale kičme.
Vozim više od 35 godina tako i nikada nisam imao umor, bilo na -25 ili +40 bez klime.
O držanju u krivinama da i ne pričam. Bočne potpore na sedalnom i naslonom delu više vrše funkciju pritiskanja, stešnjenosti i umaranja nego što je "prednost držanja u krivinama". Kao vozite reli, 120 u uskim gradskim krivinama pa treba držanje? Ima za to ručka iznad glave.
Ajkula je bila pojam udobnosti i prostranosti, a ne ovi današnji kartinzi. Skupa glupost mora se uvek opravdati visokim pravdanjem.

Miki Banana

pre 9 godina

Gume su im kriminal, 225/45 za vozilo koje ima aspiraciju za off-road vožnju. Pa rođaci siđite sa tim gumama na makadam, garant ima da vam ispadnu svi kamenčići iz bubrega. Za off-road mora bar 60tica, teoretski 55 ali 45 nikako - to je katastrofa.

nikola

pre 9 godina

Pravi motor za njega. Imam osnovni model i benzinac za njega je na granici podnošljivog. A sto se tice bicolore opcije i 700 evra doplate.... Folija me izašla 135 evra. Jednako dobro izgleda a i mogu skinuti kad hoću.

vlasnik

pre 9 godina

Vlasnik sam 500L 1.4 benzinca vec 18 meseci i presao sam 23000 km. Jako zadovoljan, vise puta vozen na duzim voznjama. Udoban, prostran, sedista dobra. Potrosnja grad 8-9, otvoren put 6, auto put do 150 7 max 7,5 prosek. Ukupan prosek na navedenu kilometrazu 7,7. Kako vozim i Oktaviju 2 mogu reci da je dosta udobniji i lepsi za voznju ne racunajuci snagu motora. Servis kosta 10500 RSD.

semafor

pre 9 godina

U čemu je fora da imaš neudobnog FIAT-a? Nisam vozio, samo zagledao ali nikad ne bih kupio suto sa neudobnim vozačkim sedištem, ipak se tu provode sati. Vozio sam golfa koji je katastrofa za porodicu (sedišta pozadi) ali je bar vozačko bilo vrh u flash opremi, inače u jeftinim verzijama je isto katastrofa. Poštujte sebe i svoju bezbednost, zahtevajte udobna sedišta.

nekov

pre 9 godina

Po meni eksterijer mu je full, cak sta vise sa ovom zutom bojom deluje nekako mladalacki. Ali oko enterijera su mogli malo vise da se potrude. Na primer na fiat 500 je uradjen savrseno, dok ovde vise lici kao da neko uzeo i istopio komandnu tablu. Inace je mnogo simpatican auto.

DT

pre 9 godina

Vozim 500l trekking sa multi jet motorom 1.3. Čitam raznorazne komentare i pitam se dali vozim auto o kojem je reč. Što se tiče udobnosti, lično nemam nikakve primedbe na sedišta. Pre ovog vozio sam Senik II 1.9 dci, i izmerio sam širinu i dubinu sedalnog dela sedišta. U trekkingu su sedišta duža za 1.5 cm, i šira za 1. Ne sećam se da je neko kritikovao sedenje u "francuzu". Kod trekkinga je izražen lumbalni deo pa te tera da sediš uspravno, što ako ne radiš može da se stekne utisak da su sedišta kraća. Što se tiče izgleda to je stvar ukusa pa ne vredi ni komentarisati, meni se dopada jer je drugaciji(cak mi se osnovni 500 l i ne svidja), i nije mi dosadan dizajn, kao većine kloniranih automobila danas. Motor 1.3, za gradske uslove više nego dovoljan, za Ibarsku magistralu takođe, primetim nedostatak snage tek kada izađem na auto put. Potrebno mu je malo više vremena da ubrza, ali kada postigne 150 km/h ide bez problema i nije bučan. Jedina zamerka koju ja imam je nedostatak 6-tog stepena prenosa kako bi se rasteretio motor. Pri brzini od 140 je na 3100 obrtaja. U krivinama prilično stabilan, i ne osecate se nesigurno čak ni prilikom uzastopnih krivina. Verujem da je pored svega navedenog 1.6 još bolji zbog jačeg motora. E da, i potrošnja...prosečna gradske vožnje oko 7 litara, na otvorenom(ibarska)sa non stop klimom 5.8. Jako sam zadovoljan izborom.

vozač

pre 9 godina

Vozim ga, baš sa tim motorom, od novembra 2013. godine.
Motor je fantastičan, naročito u gradskoj vožnji.
Potrošnja je meni nešto manja nego što je rečeno u tekstu, oko 6,5 l u kombinovanoj vožnji (ali više otvoreno) bez vođenja računa koliko troši.
Međutim, imam veliku zamerku, a to je udobnost. Sedišta su katastrofalna. I kratka su (meni lično ne smeta jer sam visok) i uska. Zna da bude i bolno duže sedenje pa nije ni malo prijatan u međugradskoj vožnji.

Šef administrativnog odeljenja

pre 9 godina

(para pisar iz administrativnog, 12. avgust 2014 12:01)
Što se dizel motora tiče, ti mutijet su vrh vrhova što se tiče dizelaša. Potrošnja sigurno zavisi od više faktora. Takođe od pojedinca zavisi da li će uzeti benzinac ili dizelaš.
Meni se lično taj model 500l ne sviđa, ali to je moje subjektivno mišljenje. Ovde svi pljuju uvek po FIAT-u, ali njihovi motori možda čak i najizdržaljiviji od svih. Onaj ko redovno samo menja ulje i poneki filter tog glava 20 godina neće boleti da li će ga motor od FIATA negde ostaviti zbog kvara.
Što se tiče nekih drugih stvari oko elektronike i udobnosti to je druga priča, ali ovaj model neće imati problema bar što se prostora i udobnosti i komoditeta tiče.

zy

pre 9 godina

ja ga imam al 1,4 benzinac sa ugradjenim plinom,potrosnja 6,6l plina +-,udobnost pa moglo je bolje,unutrasnjost nije losa mada nisam zazalio posto sam seo u skodu rapid koja je mnogo gora plastika nego kod fiata.pre njega sam vozio samo corolle 91 i 2001 god one su fantazija ali servis 2x skuplji,delovi 4xskuplji.ali kupio sam NOV auto sa 0km ja ga odrzavam a ne baba koja ga nije vozila dobio subvenciju na 6 god sa malo kamate i imam mogucnost staro za novo u servisu.zamerka mali gepek nefunkcionalno u corolli mi je 3x vise stalo bio je sav u kozi (kupio ga sa 80000km prodao sa 160000km stvarno presao po mojoj proceni 300000km)menjan na kraju lanac jedan cilindar oslabio pumpa za ulje naprsla.

Zile

pre 9 godina

Fino vozilo, i cena je konkurentna, dobar dizel a i menjac. Ostalo je manje vise standardno Italijanski, pa i padanje cene kao polovnjaka.

Ali jedna stvar je uznemirujuca a to su servisi u Srbiji! Garancija je jadna a servisi jos jadniji. Ljudi po tim servisima su kao copori pasa, rade sta im je volja, prakticno nema kontrole. Ne dao bog da pitate koje vam ulje sipaju kao ja sto sam pitao kada sam vozio punto classic matorom na servis, malo je falilo da dobijem batine. A inace ulje su sipali iz neke masne kante tako da je moglo biti bilo koje... I tako, sve u svemu i visestruko bolji auto da daju po toj ceni sa ovakvim servisima osoba mora biti mazohista da bi uzela auto koji bi se kod njih servisirao.

He

pre 9 godina

Klasika, i ovde lazu! U tabeli, gradska 5,3 a u tekstu 7,5-8,5! Malo li su slagali!!!
Moja supruga vozi Opel Corsa-u 2011 god. po spec. grad 4,8 a realno 6,7...
Idioti, u kom to gradu oni mere...???

Petar P.

pre 9 godina

Sve dok Fiat bude imao garanciju od samo 2 godine neće se naći na mojoj listi automobila za eventualnu kupovinu. Garancija govori dosta. Ako Fiat nije spreman da stane iza svog proizvoda i ponudi garanciju dostojnu 21. veka, zašto bi im ja verovao da prave kvalitetne automobile. Kraj priče.

mpg

pre 9 godina

Zamolio bih nekog vlasnika da potvrdi da li je potrošnja navedena u članku tačna, pogotovo gradska. Zvuči mi mnogo za dizela, sa druge strane nije mali auto.