Ponedeljak, 07.07.2014.

10:02

Kakvi su rezultati upotrebe "lisica"?

Izvor: B92

Kakvi su rezultati upotrebe "lisica"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodinac

pre 9 godina

Tužna slika Srbije u 21 veku!
Ako na ovaj način planiramo privući turiste, strane ulagače... na pogrešnom smo putu.
O Parking servisu u Beogradu ne bih, već se sve zna, i ko su i za koga rade i šta rade. Ako parkiram an parking mestu, označenom, pošaljem SMS i odem na sastanak, a dobijem poruku da servis nije u funkciji... ili zaboravim da pošaljem poruku, ne kupim kartu.... ne dobijam kaznu!
Parking servis vas ne kažnjava, već naplaćuje doplatnu kartu.
Prema tome imam neizmirena potraživanja prema Parking servisu, koja se rešavaju predviđenim zakonskim rešenjima i procedurama. E sada mi neko blokira vozilo, koje je propisno parkirano, ali nije plaćen parking ili doplatna karta....ili vam odnesu vozilo!?
#1-potreban je dokaz da je vlasnik vozila upoznat sa dugovanjem/potraživanjem, napomenimo da se "zadenuta" doplatna karta na brisaču na sudu ne priznaje kao uručeno obaveštenje!
#2-Osnov po kome gradska služba oduzima imovinu stranog državljana ili privremeno onesposobljava nije pravovaljan, jer nema prekršaja već samo potraživanja
#3-U obu besmislenu situaciju smo došli jer je neko želeo Parking servisu ostaviti odrešene ruke da naplaćuje šta poželi, pa su kaznu preinačili u doplatnu kartu, i tu sve gubi smisao. da li da vas potsećam da je do tada Parking servis suprotno ustavu Republike Srbije naplaćivao kazne za parkiranje i nikom ništa!? A prava građana (domaćih i stranaca), ko se za to brine?

Aleksandar

pre 9 godina

Grci imaju najbolje resenje za strance - skinu ti tablice na licu mesta i moras da se vratis po njih sa uplatnicom. Najveci prbolem je sto ne mozes da platis kaznu na licu mesta vec u posti ili banci koje rade do 14h (13.30 poste i 14.30 banke). cist posao, naplata obicna, ziva muka za prekrsioca...

SavesniVozac

pre 9 godina

Nadam se da je ovim rešen problem oko neplaćanja parkiranja vlasnika "stranih" vozila.
Sada bi moglo da se krene i u rešavanje drugog, po meni većeg, problema, a to je bahata vožnja "stranaca".
Čemu kamere ako nije moguća naplata kazne?

Aleksandar

pre 9 godina

Lisice nisu praktične, lako se skidaju (uz uništavanje istih), a pritom mogu da oštete vozilo (privatnu svojinu) na koje se postavljaju. Lisice mogu da služe drugim svrhama ali postoje daleko delotvorniji i učinkovitiji načini naplate parkinga, pogotovo za strance.

Recimo, kao i u svakoj zemlji u Evropi i mnogima u svetu, čik probajte da pređete granicu a da ima nekih zaostalih dugovanja nad tim istim vozilom - samo vam čikica iz kućice kaže da parkirate tamo pored, pa dođe policajac i izlista vam šta imate sve da platite k'o konobar u kafiću. Imate tu odmah i banku pa kad platite lepo vam se nasmeše i požele srećan put, ako nećete - vozilo vam ostaje zaplenjeno na graničnom prelazu sve dok ne izmirite dugovanja.

Prosto, jeftino i efektivno. Granična policija je već umrežena sa običnom policijom, samo treba dodati u sistem i druge što svakako košta daleko manje od lisica i radne snage koja će da iste stavlja, a pritom ne rizikujete tužbu za oštećenje tuđe privatne imovine.

Pravnik

pre 9 godina

Cudo kako se vec neko od kolega pravnika nije oglasio, ali ovo sto se radi je potpuno suludo i protivzakonito.
Gradske odluke nikako ne mogu da budu iznad zakona.Kaznenim odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, nije predviđen prekršaj za neplaćanje usluge parkiranja u tačno odredjenom periodu, niti je moguće, po drugim opštim zakonskim aktima klasifikovati doplatnu kartu kao prekršaj. Uz to, parkiranje u naseljenim mestima je regulisano Zakonom o bezbednosti saobraćaja, a u njemu neplaćanje usluge parkiranja u tačno određenom periodu nije kvalifikovano kao prekršaj

To znaci da niko ne sme da vam ako ste na parkiralistu stavlja lisice ili odnosi auto, ali bahatost ove drzave prelazi osnove ljudskog dostojanstva. Donesite valjane zakone pa ih primenjujte, ovako nije ni cudo sto Srbija gubi sporove u Strazburu

petar

pre 9 godina

ne znam koliko kosta parking kad se placa sa stranog telefona, posto bude iz rominga. ali svakako, i ja kad sam u inostranstvu obavezno platim parking, kao sto ga platim i u SRB

rodoljub

pre 9 godina

Ulozice u nova parkiralista?? Ne samo to molim vas, jer cu morati da placam parking ispred moje kuce na periferiji. Kakvi licimuri majko mila i vidim ima miseva bez srca i mozga koji odobravaju ovo haracenje. Parking servis je uvek drzala vladajuca gradska stranka i tim novcem su punili svoje partijske kase. Zamislite, naopako da je sav taj novac ulagan u ovaj grad. Pariz bi bio palanka u odnosu na nas.

Marko

pre 9 godina

Ja ne plaćam parking godinama. Stalno mi stižu opomene od adv Atanackovića, ali ni jedna tužba jer znaju da ga dobijam na sudu. I ljudi mešaju nepropisno parkiranje gde postoji kazna od MUPa iz parkiranje u zoni. Samo MUP i Sud može da kazni, a ne Parking servis.

Aleksandar

pre 9 godina

E, pa gospon Kizo. Ako ste stranac, ne morate nikoga da cekate da se pojavi i ovi sto su vam dali pluseve ocigledno nisu upuceni sto vam daju pluseve. Vi kao stranac cete posetiti prvu kod nas trafiku ili kod vas u inostranstvu tabacshop i tamo kupiti karte za parkin kao i ja kada dodjem u Austriju, Nemacku ili bilo koju drugu zemlju sa osnovnim zananjem jezika svako vam kaze gde se nalazi. Tako i vi kupite karte za parkiranje.

blinkibil

pre 9 godina

Ako strana firma poseduje parking servis sta oni imaju sa tim gde sam ja parkirao.Nisam stao na njihovom posedu, imam nekoliko kazni pa neka me tuze, zivim u Za i nas gradonacelnik je u proslogodisnjoj kampanji pricao kako hoce da ukine parking servis u komunalnu policiju jer imamo velike parkinge i garaze, nema velike guzve a samo nas deru.Zato sam i glasao za njega, on covek zatvorio najveci parking u gradu a ostalo ostavio

anonimus

pre 9 godina

meni pada na pamet epizoda u simpsonovima kad homer ode u njujork pa mu stave lisicu na točkove sa natpisom da mora da čeka pandura koji će da dodje "od 9 do 17h". medjutim on kako je pio, išlo mu se u wc pa otrci u južni toranj WTC da se olakša pa tamo ugleda veliki red. spusti se, otrci u severni toranj i tamo se olakša. kad se vrati do auta na njemu stoji kazna od 250 dolara što nije sačekao pandura. on besan uzme od nekog radnika pneumatsku busilicu za beton pa je drnda a ona mu se za glavi u točak a on se još više iznervira pa krene da šutira točak a lisice spadnu, al tad mu je auto već debelo demoliran. hehe

Milan

pre 9 godina

Za pretpostaviti je da bi stranci i plaćali parking u bg kad bi im to isto bilo omogućeno. Potrebno je ili postavljati aparate za naplatu parkinga ili strancima dijeliti SIM kartice na ulazu u državu, što još nigdje nisam vidio. Sa svim ostalim se slažem sa gospodom iz parking servisa.

Nenad-EU

pre 9 godina

Tako je. Sve strance treba oterati iz Beograda tako sto im naplacujete kazne a da im pritom ne dajete mogucnost da uplate nedeljne karte.

Dzoni

pre 9 godina

U Grckoj ti skinu ti skinu tablice na licu mesta i ne mozes da ih dobijes nazad dok ne platis..tako treba i kod nas..prosto a efikasno.

hiavata

pre 9 godina

sve dok podrzavate ovakve stvari i treba da vas satiru registracijama,porezima,poskupljenjem struje....kakav podanicki mentalitet, pravo je cudo da nas ima i ovoliko koliko nas ima.
(Petar, 07. jul 2014 13:01)

Da, svi treba da mozemo da parkiramo gde hocemo ( ukljucujuci i trotoar i zelene povrsine ), i koliko hocemo. Evo mene nervira sto pesaci imaju prednost na pesackom. Neka sacekaju malo da prodjemo pa onda kad nema nikog neka predju.

brainwash

pre 9 godina

"
U tom preduzeću tvrde da će novac od dugovanja "stranaca", a reč je o gotovo 400 miliona dinara u poslednje tri godine, biti uložen u nova parking mesta i obnovu parkirališta."

ne verujem. to ce otici u partijeske i direktorske dzepove. Ajde da nam pokazu sta ce izgraditi za tih 400 miliona!

Marko

pre 9 godina

Mene samo zanima jedna stvar, a to su dve stvari :-) Dakle ko i na osnovu čega može da prisvoji trotoar, kolovoz, obeleži isti (u mnogim delovima grada čak ni ne obeleži) i naplaćuje parking?!?!?!!? Druga i vrlo važna je gde se i u čiji džep taj novac sliva? To nikada niko pitao nije, a izgleda da nikada ni neće pitati. Ako ide Parking servisu, ja ne vidim nešto da se grade nova parkirališta, ako me razumete? Jedno parking mesto zaradi u centru Beograda cca 500 rsd po danu (radnom), pa Vi sada pravite dalju matematiku.

Иван

pre 9 godina

Тако се свуда у Европи ради па зашто не би и код нас.Једино што се свуда поред енглеског језика на упутствима које се лепе на стакла ставља службени те земље, осим код нас где су два страна а службеног нема.

Боки

pre 9 godina

Зашто ове налепнице што их лепе на стакло са упутством за поступање нема на српском уставном ћириличном писму.Докле ћете више да дискриминишете сопствени народ и да кршите устав земље у којој живите?Али тако се то ради у неуређеним државама где ни власт не поштује устав.

Amfilohije

pre 9 godina

Policija kada te zaustavi i ti nemas da platis kaznu? sta onda? da blokiraju pokretnu imovinu? vozim auto koje vrijedi 5000 eura, a sta s ljufima koji voze auta od 20-30000 evra pa ih zezaju zbog 20 evra

Sava Drugi

pre 9 godina

Trotorai Beorada su pravljeni parama 10 milona gradjana Srbije i Jugoslavije.

Danas na Vračaru mogu jeftino da parkiraju samo par hiljada Vračaraca. Svi ostali plaćaju 100 puta više.

Metroa nema ni u najavi, parkirališta prezauzeta, Beograd postaje teška provincija, svi pametni beže glavom bez obzira, ostaju samo oni koji znaju samo da uzmu pečat u ruke i da udaraju štambilje i oni iz Domanovićevih propovedaka...

Milos

pre 9 godina

Treba parkiranje da se placa, nema price. Ali, hajde da ta "usluga koja mora da se plati, kao i svaka druga usluga" podrazumeva da je Parking servis odgovoran za kradje, ogrebotine, ostecenja i sve ostalo, a ne kao sto se sada uredno ogradjuju od bilo cega sto moze da se desi - cak i u garazama! Ako ne postoji odgovornost onoga ko trazi da mu se plati usluga, od cega se usluga sastoji? Zar zaista treba da se svede na tri kante boje?

VX

pre 9 godina

Kao prvo, to nisu kazne. Samo policija i sud mogu da izdaju mandatne kazne. Nikakvo javno ili drugo preduzece ne moze. Zbog toga na toj tzv. opomeni nigde ne pise da je to kazna.

Nemanja

pre 9 godina

Treba da krenu po celom Bgd i cim vide strane tablice da ih provere i ako ima dug odmah montiraju lisice. Kod mene komšija se hvali kako ih je zeznuo za 250 hiljada dinara, na mađarske tablice, hej bre ko je ovde lud, mi koji uredno plaćamo ili ovi divljaci.

boki

pre 9 godina

Korišćenje lisica u svrhu ograničavanja korišćenja privatne svojine (vozila) je već jednom na Ustavnom sudu proglašeno protivustavnim i to u staroj Jugoslaviji i one su tada kao sredstvo prinude u smislu plaćanja kazne ukinute. Stvar se resava redovnim sudskim postupkom, tako da će i ovo da padne. Stranci, od kojih su najviše Bosanci i Crnogorci ne bi trebalo da mogu da napuste zemlju ako imaju neplaćene kazne. Sad za to treba logistika, umrežavanje i obaveštavanje između Državnih organa. U Emiratima koji su nam sada uzor nema izlaska dok sve ne podmiriš.

kizo

pre 9 godina

Molim Vas parking servis. Probajte resit sledeće, ja stranac nemam sim karticu vašeg t. Operatera jer imam svoj broj koji koristim A želim da platim ali sa mog broja neprolazi naplata. pa obično čekam po pola sata dase pojavi gospodin kod koga mogu izvršiti uplatu. Mislite da je to normalno, za aparate za naplatu verovatno niste čuli...

Petar

pre 9 godina

sve dok podrzavate ovakve stvari i treba da vas satiru registracijama,porezima,poskupljenjem struje....kakav podanicki mentalitet, pravo je cudo da nas ima i ovoliko koliko nas ima.

IspeciPaReci

pre 9 godina

Kakva je to adekvatna sankcija koju je pretrpeo taj što je isekao lisice? To što ih je zavario i ofarbao ili što je popio prijavu? Varenje i farbanje i nije neki posao a prijava bez presude ne znači ništa!

Moca

pre 9 godina

78 vlasnika vozila ukupno duguje oko 30 miliona dinara, to je 384.615 dinara ili malo preko 3.000 evra PO VLASNIKU. Koji nivo (ne)svesti treba da poseduje neko ko nazida 3.000e u kaznama za parkiranje?! To nije za zatvor, to je za psihijatrijsko posmatranje...

Vlada

pre 9 godina

@Amfilohije - pa po tebi je protivustavno i zatvaranje kriminalaca u zatvor, eto i to je lišavanje slobode kretanja. Ako prekršiš zakon, slede sankcije. To ima u svakoj uređenoj državi (i u SAD i u Rusiji). Dake, parkiraj propisno i nemaš brige...

obavesten

pre 9 godina

Zasto ljudi kukate kada se lisice koriste svuda u svetu?
To sto smatram da je parkiranje u Bg kriminalno je zasluga urbanista koji su dozvolili da se u centru grade objekti bez garaza u periodu od rata do 2000 godine.Moja zgrada ima 24 stana i barem 15 vozaca,a garazu nemamo.....

ima li koga?

pre 9 godina

''biti uložen u nova parking mesta i obnovu parkirališta.'' Kanta farbe za nova parking mesta? A što se iče obnove parkirališta - bolje da uložite lovu pa da zakrpite neku rupu na "putevima". Neće imati kuda da se dođe do tih parking mesta uskoro!

Dream on

pre 9 godina

Kakav je ovo intervju? Zasto se ne postavi i pitanje legliteta lisicenja po osnovu registracijskih tablica? Ustav RS garantuje jednakost pred zakonom za sve. Ovo je direktno krsenje ustava Republike Srbije, jer se jedan zakon odnosno uredba primenjuje na jedan nacin za jedne, a na razlicit nacin za druge gradjane.

lol

pre 9 godina

Opusteno ljudi, za unistavanje imovine vrednosti do 15000 dinara niko ne odgovara, to znaju svi. Kad pozovete policiju i kazete ukrali mi tipa kosacicu nece da izadju na teren, sitna kradja... Tako da je ova prica suplja. Mozda su na pocetku jednog dva uhvatili da malo zaplase narod, posle ce po starom, nikom nista...

obavesten

pre 9 godina

Zasto ljudi kukate kada se lisice koriste svuda u svetu?
To sto smatram da je parkiranje u Bg kriminalno je zasluga urbanista koji su dozvolili da se u centru grade objekti bez garaza u periodu od rata do 2000 godine.Moja zgrada ima 24 stana i barem 15 vozaca,a garazu nemamo.....

Moca

pre 9 godina

78 vlasnika vozila ukupno duguje oko 30 miliona dinara, to je 384.615 dinara ili malo preko 3.000 evra PO VLASNIKU. Koji nivo (ne)svesti treba da poseduje neko ko nazida 3.000e u kaznama za parkiranje?! To nije za zatvor, to je za psihijatrijsko posmatranje...

kizo

pre 9 godina

Molim Vas parking servis. Probajte resit sledeće, ja stranac nemam sim karticu vašeg t. Operatera jer imam svoj broj koji koristim A želim da platim ali sa mog broja neprolazi naplata. pa obično čekam po pola sata dase pojavi gospodin kod koga mogu izvršiti uplatu. Mislite da je to normalno, za aparate za naplatu verovatno niste čuli...

ima li koga?

pre 9 godina

''biti uložen u nova parking mesta i obnovu parkirališta.'' Kanta farbe za nova parking mesta? A što se iče obnove parkirališta - bolje da uložite lovu pa da zakrpite neku rupu na "putevima". Neće imati kuda da se dođe do tih parking mesta uskoro!

Vlada

pre 9 godina

@Amfilohije - pa po tebi je protivustavno i zatvaranje kriminalaca u zatvor, eto i to je lišavanje slobode kretanja. Ako prekršiš zakon, slede sankcije. To ima u svakoj uređenoj državi (i u SAD i u Rusiji). Dake, parkiraj propisno i nemaš brige...

Milos

pre 9 godina

Treba parkiranje da se placa, nema price. Ali, hajde da ta "usluga koja mora da se plati, kao i svaka druga usluga" podrazumeva da je Parking servis odgovoran za kradje, ogrebotine, ostecenja i sve ostalo, a ne kao sto se sada uredno ogradjuju od bilo cega sto moze da se desi - cak i u garazama! Ako ne postoji odgovornost onoga ko trazi da mu se plati usluga, od cega se usluga sastoji? Zar zaista treba da se svede na tri kante boje?

lol

pre 9 godina

Opusteno ljudi, za unistavanje imovine vrednosti do 15000 dinara niko ne odgovara, to znaju svi. Kad pozovete policiju i kazete ukrali mi tipa kosacicu nece da izadju na teren, sitna kradja... Tako da je ova prica suplja. Mozda su na pocetku jednog dva uhvatili da malo zaplase narod, posle ce po starom, nikom nista...

Nemanja

pre 9 godina

Treba da krenu po celom Bgd i cim vide strane tablice da ih provere i ako ima dug odmah montiraju lisice. Kod mene komšija se hvali kako ih je zeznuo za 250 hiljada dinara, na mađarske tablice, hej bre ko je ovde lud, mi koji uredno plaćamo ili ovi divljaci.

Dream on

pre 9 godina

Kakav je ovo intervju? Zasto se ne postavi i pitanje legliteta lisicenja po osnovu registracijskih tablica? Ustav RS garantuje jednakost pred zakonom za sve. Ovo je direktno krsenje ustava Republike Srbije, jer se jedan zakon odnosno uredba primenjuje na jedan nacin za jedne, a na razlicit nacin za druge gradjane.

VX

pre 9 godina

Kao prvo, to nisu kazne. Samo policija i sud mogu da izdaju mandatne kazne. Nikakvo javno ili drugo preduzece ne moze. Zbog toga na toj tzv. opomeni nigde ne pise da je to kazna.

boki

pre 9 godina

Korišćenje lisica u svrhu ograničavanja korišćenja privatne svojine (vozila) je već jednom na Ustavnom sudu proglašeno protivustavnim i to u staroj Jugoslaviji i one su tada kao sredstvo prinude u smislu plaćanja kazne ukinute. Stvar se resava redovnim sudskim postupkom, tako da će i ovo da padne. Stranci, od kojih su najviše Bosanci i Crnogorci ne bi trebalo da mogu da napuste zemlju ako imaju neplaćene kazne. Sad za to treba logistika, umrežavanje i obaveštavanje između Državnih organa. U Emiratima koji su nam sada uzor nema izlaska dok sve ne podmiriš.

Petar

pre 9 godina

sve dok podrzavate ovakve stvari i treba da vas satiru registracijama,porezima,poskupljenjem struje....kakav podanicki mentalitet, pravo je cudo da nas ima i ovoliko koliko nas ima.

Pravnik

pre 9 godina

Cudo kako se vec neko od kolega pravnika nije oglasio, ali ovo sto se radi je potpuno suludo i protivzakonito.
Gradske odluke nikako ne mogu da budu iznad zakona.Kaznenim odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, nije predviđen prekršaj za neplaćanje usluge parkiranja u tačno odredjenom periodu, niti je moguće, po drugim opštim zakonskim aktima klasifikovati doplatnu kartu kao prekršaj. Uz to, parkiranje u naseljenim mestima je regulisano Zakonom o bezbednosti saobraćaja, a u njemu neplaćanje usluge parkiranja u tačno određenom periodu nije kvalifikovano kao prekršaj

To znaci da niko ne sme da vam ako ste na parkiralistu stavlja lisice ili odnosi auto, ali bahatost ove drzave prelazi osnove ljudskog dostojanstva. Donesite valjane zakone pa ih primenjujte, ovako nije ni cudo sto Srbija gubi sporove u Strazburu

IspeciPaReci

pre 9 godina

Kakva je to adekvatna sankcija koju je pretrpeo taj što je isekao lisice? To što ih je zavario i ofarbao ili što je popio prijavu? Varenje i farbanje i nije neki posao a prijava bez presude ne znači ništa!

Aleksandar

pre 9 godina

Lisice nisu praktične, lako se skidaju (uz uništavanje istih), a pritom mogu da oštete vozilo (privatnu svojinu) na koje se postavljaju. Lisice mogu da služe drugim svrhama ali postoje daleko delotvorniji i učinkovitiji načini naplate parkinga, pogotovo za strance.

Recimo, kao i u svakoj zemlji u Evropi i mnogima u svetu, čik probajte da pređete granicu a da ima nekih zaostalih dugovanja nad tim istim vozilom - samo vam čikica iz kućice kaže da parkirate tamo pored, pa dođe policajac i izlista vam šta imate sve da platite k'o konobar u kafiću. Imate tu odmah i banku pa kad platite lepo vam se nasmeše i požele srećan put, ako nećete - vozilo vam ostaje zaplenjeno na graničnom prelazu sve dok ne izmirite dugovanja.

Prosto, jeftino i efektivno. Granična policija je već umrežena sa običnom policijom, samo treba dodati u sistem i druge što svakako košta daleko manje od lisica i radne snage koja će da iste stavlja, a pritom ne rizikujete tužbu za oštećenje tuđe privatne imovine.

Marko

pre 9 godina

Ja ne plaćam parking godinama. Stalno mi stižu opomene od adv Atanackovića, ali ni jedna tužba jer znaju da ga dobijam na sudu. I ljudi mešaju nepropisno parkiranje gde postoji kazna od MUPa iz parkiranje u zoni. Samo MUP i Sud može da kazni, a ne Parking servis.

Aleksandar

pre 9 godina

Grci imaju najbolje resenje za strance - skinu ti tablice na licu mesta i moras da se vratis po njih sa uplatnicom. Najveci prbolem je sto ne mozes da platis kaznu na licu mesta vec u posti ili banci koje rade do 14h (13.30 poste i 14.30 banke). cist posao, naplata obicna, ziva muka za prekrsioca...

petar

pre 9 godina

ne znam koliko kosta parking kad se placa sa stranog telefona, posto bude iz rominga. ali svakako, i ja kad sam u inostranstvu obavezno platim parking, kao sto ga platim i u SRB

Aleksandar

pre 9 godina

E, pa gospon Kizo. Ako ste stranac, ne morate nikoga da cekate da se pojavi i ovi sto su vam dali pluseve ocigledno nisu upuceni sto vam daju pluseve. Vi kao stranac cete posetiti prvu kod nas trafiku ili kod vas u inostranstvu tabacshop i tamo kupiti karte za parkin kao i ja kada dodjem u Austriju, Nemacku ili bilo koju drugu zemlju sa osnovnim zananjem jezika svako vam kaze gde se nalazi. Tako i vi kupite karte za parkiranje.

rodoljub

pre 9 godina

Ulozice u nova parkiralista?? Ne samo to molim vas, jer cu morati da placam parking ispred moje kuce na periferiji. Kakvi licimuri majko mila i vidim ima miseva bez srca i mozga koji odobravaju ovo haracenje. Parking servis je uvek drzala vladajuca gradska stranka i tim novcem su punili svoje partijske kase. Zamislite, naopako da je sav taj novac ulagan u ovaj grad. Pariz bi bio palanka u odnosu na nas.

SavesniVozac

pre 9 godina

Nadam se da je ovim rešen problem oko neplaćanja parkiranja vlasnika "stranih" vozila.
Sada bi moglo da se krene i u rešavanje drugog, po meni većeg, problema, a to je bahata vožnja "stranaca".
Čemu kamere ako nije moguća naplata kazne?

Dzoni

pre 9 godina

U Grckoj ti skinu ti skinu tablice na licu mesta i ne mozes da ih dobijes nazad dok ne platis..tako treba i kod nas..prosto a efikasno.

Vojvodinac

pre 9 godina

Tužna slika Srbije u 21 veku!
Ako na ovaj način planiramo privući turiste, strane ulagače... na pogrešnom smo putu.
O Parking servisu u Beogradu ne bih, već se sve zna, i ko su i za koga rade i šta rade. Ako parkiram an parking mestu, označenom, pošaljem SMS i odem na sastanak, a dobijem poruku da servis nije u funkciji... ili zaboravim da pošaljem poruku, ne kupim kartu.... ne dobijam kaznu!
Parking servis vas ne kažnjava, već naplaćuje doplatnu kartu.
Prema tome imam neizmirena potraživanja prema Parking servisu, koja se rešavaju predviđenim zakonskim rešenjima i procedurama. E sada mi neko blokira vozilo, koje je propisno parkirano, ali nije plaćen parking ili doplatna karta....ili vam odnesu vozilo!?
#1-potreban je dokaz da je vlasnik vozila upoznat sa dugovanjem/potraživanjem, napomenimo da se "zadenuta" doplatna karta na brisaču na sudu ne priznaje kao uručeno obaveštenje!
#2-Osnov po kome gradska služba oduzima imovinu stranog državljana ili privremeno onesposobljava nije pravovaljan, jer nema prekršaja već samo potraživanja
#3-U obu besmislenu situaciju smo došli jer je neko želeo Parking servisu ostaviti odrešene ruke da naplaćuje šta poželi, pa su kaznu preinačili u doplatnu kartu, i tu sve gubi smisao. da li da vas potsećam da je do tada Parking servis suprotno ustavu Republike Srbije naplaćivao kazne za parkiranje i nikom ništa!? A prava građana (domaćih i stranaca), ko se za to brine?

hiavata

pre 9 godina

sve dok podrzavate ovakve stvari i treba da vas satiru registracijama,porezima,poskupljenjem struje....kakav podanicki mentalitet, pravo je cudo da nas ima i ovoliko koliko nas ima.
(Petar, 07. jul 2014 13:01)

Da, svi treba da mozemo da parkiramo gde hocemo ( ukljucujuci i trotoar i zelene povrsine ), i koliko hocemo. Evo mene nervira sto pesaci imaju prednost na pesackom. Neka sacekaju malo da prodjemo pa onda kad nema nikog neka predju.

Marko

pre 9 godina

Mene samo zanima jedna stvar, a to su dve stvari :-) Dakle ko i na osnovu čega može da prisvoji trotoar, kolovoz, obeleži isti (u mnogim delovima grada čak ni ne obeleži) i naplaćuje parking?!?!?!!? Druga i vrlo važna je gde se i u čiji džep taj novac sliva? To nikada niko pitao nije, a izgleda da nikada ni neće pitati. Ako ide Parking servisu, ja ne vidim nešto da se grade nova parkirališta, ako me razumete? Jedno parking mesto zaradi u centru Beograda cca 500 rsd po danu (radnom), pa Vi sada pravite dalju matematiku.

anonimus

pre 9 godina

meni pada na pamet epizoda u simpsonovima kad homer ode u njujork pa mu stave lisicu na točkove sa natpisom da mora da čeka pandura koji će da dodje "od 9 do 17h". medjutim on kako je pio, išlo mu se u wc pa otrci u južni toranj WTC da se olakša pa tamo ugleda veliki red. spusti se, otrci u severni toranj i tamo se olakša. kad se vrati do auta na njemu stoji kazna od 250 dolara što nije sačekao pandura. on besan uzme od nekog radnika pneumatsku busilicu za beton pa je drnda a ona mu se za glavi u točak a on se još više iznervira pa krene da šutira točak a lisice spadnu, al tad mu je auto već debelo demoliran. hehe

brainwash

pre 9 godina

"
U tom preduzeću tvrde da će novac od dugovanja "stranaca", a reč je o gotovo 400 miliona dinara u poslednje tri godine, biti uložen u nova parking mesta i obnovu parkirališta."

ne verujem. to ce otici u partijeske i direktorske dzepove. Ajde da nam pokazu sta ce izgraditi za tih 400 miliona!

Nenad-EU

pre 9 godina

Tako je. Sve strance treba oterati iz Beograda tako sto im naplacujete kazne a da im pritom ne dajete mogucnost da uplate nedeljne karte.

Sava Drugi

pre 9 godina

Trotorai Beorada su pravljeni parama 10 milona gradjana Srbije i Jugoslavije.

Danas na Vračaru mogu jeftino da parkiraju samo par hiljada Vračaraca. Svi ostali plaćaju 100 puta više.

Metroa nema ni u najavi, parkirališta prezauzeta, Beograd postaje teška provincija, svi pametni beže glavom bez obzira, ostaju samo oni koji znaju samo da uzmu pečat u ruke i da udaraju štambilje i oni iz Domanovićevih propovedaka...

Боки

pre 9 godina

Зашто ове налепнице што их лепе на стакло са упутством за поступање нема на српском уставном ћириличном писму.Докле ћете више да дискриминишете сопствени народ и да кршите устав земље у којој живите?Али тако се то ради у неуређеним државама где ни власт не поштује устав.

Milan

pre 9 godina

Za pretpostaviti je da bi stranci i plaćali parking u bg kad bi im to isto bilo omogućeno. Potrebno je ili postavljati aparate za naplatu parkinga ili strancima dijeliti SIM kartice na ulazu u državu, što još nigdje nisam vidio. Sa svim ostalim se slažem sa gospodom iz parking servisa.

Amfilohije

pre 9 godina

Policija kada te zaustavi i ti nemas da platis kaznu? sta onda? da blokiraju pokretnu imovinu? vozim auto koje vrijedi 5000 eura, a sta s ljufima koji voze auta od 20-30000 evra pa ih zezaju zbog 20 evra

blinkibil

pre 9 godina

Ako strana firma poseduje parking servis sta oni imaju sa tim gde sam ja parkirao.Nisam stao na njihovom posedu, imam nekoliko kazni pa neka me tuze, zivim u Za i nas gradonacelnik je u proslogodisnjoj kampanji pricao kako hoce da ukine parking servis u komunalnu policiju jer imamo velike parkinge i garaze, nema velike guzve a samo nas deru.Zato sam i glasao za njega, on covek zatvorio najveci parking u gradu a ostalo ostavio

Иван

pre 9 godina

Тако се свуда у Европи ради па зашто не би и код нас.Једино што се свуда поред енглеског језика на упутствима које се лепе на стакла ставља службени те земље, осим код нас где су два страна а службеног нема.

Dream on

pre 9 godina

Kakav je ovo intervju? Zasto se ne postavi i pitanje legliteta lisicenja po osnovu registracijskih tablica? Ustav RS garantuje jednakost pred zakonom za sve. Ovo je direktno krsenje ustava Republike Srbije, jer se jedan zakon odnosno uredba primenjuje na jedan nacin za jedne, a na razlicit nacin za druge gradjane.

lol

pre 9 godina

Opusteno ljudi, za unistavanje imovine vrednosti do 15000 dinara niko ne odgovara, to znaju svi. Kad pozovete policiju i kazete ukrali mi tipa kosacicu nece da izadju na teren, sitna kradja... Tako da je ova prica suplja. Mozda su na pocetku jednog dva uhvatili da malo zaplase narod, posle ce po starom, nikom nista...

Petar

pre 9 godina

sve dok podrzavate ovakve stvari i treba da vas satiru registracijama,porezima,poskupljenjem struje....kakav podanicki mentalitet, pravo je cudo da nas ima i ovoliko koliko nas ima.

kizo

pre 9 godina

Molim Vas parking servis. Probajte resit sledeće, ja stranac nemam sim karticu vašeg t. Operatera jer imam svoj broj koji koristim A želim da platim ali sa mog broja neprolazi naplata. pa obično čekam po pola sata dase pojavi gospodin kod koga mogu izvršiti uplatu. Mislite da je to normalno, za aparate za naplatu verovatno niste čuli...

Moca

pre 9 godina

78 vlasnika vozila ukupno duguje oko 30 miliona dinara, to je 384.615 dinara ili malo preko 3.000 evra PO VLASNIKU. Koji nivo (ne)svesti treba da poseduje neko ko nazida 3.000e u kaznama za parkiranje?! To nije za zatvor, to je za psihijatrijsko posmatranje...

Nemanja

pre 9 godina

Treba da krenu po celom Bgd i cim vide strane tablice da ih provere i ako ima dug odmah montiraju lisice. Kod mene komšija se hvali kako ih je zeznuo za 250 hiljada dinara, na mađarske tablice, hej bre ko je ovde lud, mi koji uredno plaćamo ili ovi divljaci.

Vlada

pre 9 godina

@Amfilohije - pa po tebi je protivustavno i zatvaranje kriminalaca u zatvor, eto i to je lišavanje slobode kretanja. Ako prekršiš zakon, slede sankcije. To ima u svakoj uređenoj državi (i u SAD i u Rusiji). Dake, parkiraj propisno i nemaš brige...

Milos

pre 9 godina

Treba parkiranje da se placa, nema price. Ali, hajde da ta "usluga koja mora da se plati, kao i svaka druga usluga" podrazumeva da je Parking servis odgovoran za kradje, ogrebotine, ostecenja i sve ostalo, a ne kao sto se sada uredno ogradjuju od bilo cega sto moze da se desi - cak i u garazama! Ako ne postoji odgovornost onoga ko trazi da mu se plati usluga, od cega se usluga sastoji? Zar zaista treba da se svede na tri kante boje?

ima li koga?

pre 9 godina

''biti uložen u nova parking mesta i obnovu parkirališta.'' Kanta farbe za nova parking mesta? A što se iče obnove parkirališta - bolje da uložite lovu pa da zakrpite neku rupu na "putevima". Neće imati kuda da se dođe do tih parking mesta uskoro!

boki

pre 9 godina

Korišćenje lisica u svrhu ograničavanja korišćenja privatne svojine (vozila) je već jednom na Ustavnom sudu proglašeno protivustavnim i to u staroj Jugoslaviji i one su tada kao sredstvo prinude u smislu plaćanja kazne ukinute. Stvar se resava redovnim sudskim postupkom, tako da će i ovo da padne. Stranci, od kojih su najviše Bosanci i Crnogorci ne bi trebalo da mogu da napuste zemlju ako imaju neplaćene kazne. Sad za to treba logistika, umrežavanje i obaveštavanje između Državnih organa. U Emiratima koji su nam sada uzor nema izlaska dok sve ne podmiriš.

obavesten

pre 9 godina

Zasto ljudi kukate kada se lisice koriste svuda u svetu?
To sto smatram da je parkiranje u Bg kriminalno je zasluga urbanista koji su dozvolili da se u centru grade objekti bez garaza u periodu od rata do 2000 godine.Moja zgrada ima 24 stana i barem 15 vozaca,a garazu nemamo.....

VX

pre 9 godina

Kao prvo, to nisu kazne. Samo policija i sud mogu da izdaju mandatne kazne. Nikakvo javno ili drugo preduzece ne moze. Zbog toga na toj tzv. opomeni nigde ne pise da je to kazna.

Nenad-EU

pre 9 godina

Tako je. Sve strance treba oterati iz Beograda tako sto im naplacujete kazne a da im pritom ne dajete mogucnost da uplate nedeljne karte.

IspeciPaReci

pre 9 godina

Kakva je to adekvatna sankcija koju je pretrpeo taj što je isekao lisice? To što ih je zavario i ofarbao ili što je popio prijavu? Varenje i farbanje i nije neki posao a prijava bez presude ne znači ništa!

Боки

pre 9 godina

Зашто ове налепнице што их лепе на стакло са упутством за поступање нема на српском уставном ћириличном писму.Докле ћете више да дискриминишете сопствени народ и да кршите устав земље у којој живите?Али тако се то ради у неуређеним државама где ни власт не поштује устав.

Milan

pre 9 godina

Za pretpostaviti je da bi stranci i plaćali parking u bg kad bi im to isto bilo omogućeno. Potrebno je ili postavljati aparate za naplatu parkinga ili strancima dijeliti SIM kartice na ulazu u državu, što još nigdje nisam vidio. Sa svim ostalim se slažem sa gospodom iz parking servisa.

Marko

pre 9 godina

Ja ne plaćam parking godinama. Stalno mi stižu opomene od adv Atanackovića, ali ni jedna tužba jer znaju da ga dobijam na sudu. I ljudi mešaju nepropisno parkiranje gde postoji kazna od MUPa iz parkiranje u zoni. Samo MUP i Sud može da kazni, a ne Parking servis.

Vojvodinac

pre 9 godina

Tužna slika Srbije u 21 veku!
Ako na ovaj način planiramo privući turiste, strane ulagače... na pogrešnom smo putu.
O Parking servisu u Beogradu ne bih, već se sve zna, i ko su i za koga rade i šta rade. Ako parkiram an parking mestu, označenom, pošaljem SMS i odem na sastanak, a dobijem poruku da servis nije u funkciji... ili zaboravim da pošaljem poruku, ne kupim kartu.... ne dobijam kaznu!
Parking servis vas ne kažnjava, već naplaćuje doplatnu kartu.
Prema tome imam neizmirena potraživanja prema Parking servisu, koja se rešavaju predviđenim zakonskim rešenjima i procedurama. E sada mi neko blokira vozilo, koje je propisno parkirano, ali nije plaćen parking ili doplatna karta....ili vam odnesu vozilo!?
#1-potreban je dokaz da je vlasnik vozila upoznat sa dugovanjem/potraživanjem, napomenimo da se "zadenuta" doplatna karta na brisaču na sudu ne priznaje kao uručeno obaveštenje!
#2-Osnov po kome gradska služba oduzima imovinu stranog državljana ili privremeno onesposobljava nije pravovaljan, jer nema prekršaja već samo potraživanja
#3-U obu besmislenu situaciju smo došli jer je neko želeo Parking servisu ostaviti odrešene ruke da naplaćuje šta poželi, pa su kaznu preinačili u doplatnu kartu, i tu sve gubi smisao. da li da vas potsećam da je do tada Parking servis suprotno ustavu Republike Srbije naplaćivao kazne za parkiranje i nikom ništa!? A prava građana (domaćih i stranaca), ko se za to brine?

Amfilohije

pre 9 godina

Policija kada te zaustavi i ti nemas da platis kaznu? sta onda? da blokiraju pokretnu imovinu? vozim auto koje vrijedi 5000 eura, a sta s ljufima koji voze auta od 20-30000 evra pa ih zezaju zbog 20 evra

Иван

pre 9 godina

Тако се свуда у Европи ради па зашто не би и код нас.Једино што се свуда поред енглеског језика на упутствима које се лепе на стакла ставља службени те земље, осим код нас где су два страна а службеног нема.

anonimus

pre 9 godina

meni pada na pamet epizoda u simpsonovima kad homer ode u njujork pa mu stave lisicu na točkove sa natpisom da mora da čeka pandura koji će da dodje "od 9 do 17h". medjutim on kako je pio, išlo mu se u wc pa otrci u južni toranj WTC da se olakša pa tamo ugleda veliki red. spusti se, otrci u severni toranj i tamo se olakša. kad se vrati do auta na njemu stoji kazna od 250 dolara što nije sačekao pandura. on besan uzme od nekog radnika pneumatsku busilicu za beton pa je drnda a ona mu se za glavi u točak a on se još više iznervira pa krene da šutira točak a lisice spadnu, al tad mu je auto već debelo demoliran. hehe

Aleksandar

pre 9 godina

Lisice nisu praktične, lako se skidaju (uz uništavanje istih), a pritom mogu da oštete vozilo (privatnu svojinu) na koje se postavljaju. Lisice mogu da služe drugim svrhama ali postoje daleko delotvorniji i učinkovitiji načini naplate parkinga, pogotovo za strance.

Recimo, kao i u svakoj zemlji u Evropi i mnogima u svetu, čik probajte da pređete granicu a da ima nekih zaostalih dugovanja nad tim istim vozilom - samo vam čikica iz kućice kaže da parkirate tamo pored, pa dođe policajac i izlista vam šta imate sve da platite k'o konobar u kafiću. Imate tu odmah i banku pa kad platite lepo vam se nasmeše i požele srećan put, ako nećete - vozilo vam ostaje zaplenjeno na graničnom prelazu sve dok ne izmirite dugovanja.

Prosto, jeftino i efektivno. Granična policija je već umrežena sa običnom policijom, samo treba dodati u sistem i druge što svakako košta daleko manje od lisica i radne snage koja će da iste stavlja, a pritom ne rizikujete tužbu za oštećenje tuđe privatne imovine.

hiavata

pre 9 godina

sve dok podrzavate ovakve stvari i treba da vas satiru registracijama,porezima,poskupljenjem struje....kakav podanicki mentalitet, pravo je cudo da nas ima i ovoliko koliko nas ima.
(Petar, 07. jul 2014 13:01)

Da, svi treba da mozemo da parkiramo gde hocemo ( ukljucujuci i trotoar i zelene povrsine ), i koliko hocemo. Evo mene nervira sto pesaci imaju prednost na pesackom. Neka sacekaju malo da prodjemo pa onda kad nema nikog neka predju.

rodoljub

pre 9 godina

Ulozice u nova parkiralista?? Ne samo to molim vas, jer cu morati da placam parking ispred moje kuce na periferiji. Kakvi licimuri majko mila i vidim ima miseva bez srca i mozga koji odobravaju ovo haracenje. Parking servis je uvek drzala vladajuca gradska stranka i tim novcem su punili svoje partijske kase. Zamislite, naopako da je sav taj novac ulagan u ovaj grad. Pariz bi bio palanka u odnosu na nas.

Pravnik

pre 9 godina

Cudo kako se vec neko od kolega pravnika nije oglasio, ali ovo sto se radi je potpuno suludo i protivzakonito.
Gradske odluke nikako ne mogu da budu iznad zakona.Kaznenim odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, nije predviđen prekršaj za neplaćanje usluge parkiranja u tačno odredjenom periodu, niti je moguće, po drugim opštim zakonskim aktima klasifikovati doplatnu kartu kao prekršaj. Uz to, parkiranje u naseljenim mestima je regulisano Zakonom o bezbednosti saobraćaja, a u njemu neplaćanje usluge parkiranja u tačno određenom periodu nije kvalifikovano kao prekršaj

To znaci da niko ne sme da vam ako ste na parkiralistu stavlja lisice ili odnosi auto, ali bahatost ove drzave prelazi osnove ljudskog dostojanstva. Donesite valjane zakone pa ih primenjujte, ovako nije ni cudo sto Srbija gubi sporove u Strazburu

Sava Drugi

pre 9 godina

Trotorai Beorada su pravljeni parama 10 milona gradjana Srbije i Jugoslavije.

Danas na Vračaru mogu jeftino da parkiraju samo par hiljada Vračaraca. Svi ostali plaćaju 100 puta više.

Metroa nema ni u najavi, parkirališta prezauzeta, Beograd postaje teška provincija, svi pametni beže glavom bez obzira, ostaju samo oni koji znaju samo da uzmu pečat u ruke i da udaraju štambilje i oni iz Domanovićevih propovedaka...

Aleksandar

pre 9 godina

E, pa gospon Kizo. Ako ste stranac, ne morate nikoga da cekate da se pojavi i ovi sto su vam dali pluseve ocigledno nisu upuceni sto vam daju pluseve. Vi kao stranac cete posetiti prvu kod nas trafiku ili kod vas u inostranstvu tabacshop i tamo kupiti karte za parkin kao i ja kada dodjem u Austriju, Nemacku ili bilo koju drugu zemlju sa osnovnim zananjem jezika svako vam kaze gde se nalazi. Tako i vi kupite karte za parkiranje.

Aleksandar

pre 9 godina

Grci imaju najbolje resenje za strance - skinu ti tablice na licu mesta i moras da se vratis po njih sa uplatnicom. Najveci prbolem je sto ne mozes da platis kaznu na licu mesta vec u posti ili banci koje rade do 14h (13.30 poste i 14.30 banke). cist posao, naplata obicna, ziva muka za prekrsioca...

Marko

pre 9 godina

Mene samo zanima jedna stvar, a to su dve stvari :-) Dakle ko i na osnovu čega može da prisvoji trotoar, kolovoz, obeleži isti (u mnogim delovima grada čak ni ne obeleži) i naplaćuje parking?!?!?!!? Druga i vrlo važna je gde se i u čiji džep taj novac sliva? To nikada niko pitao nije, a izgleda da nikada ni neće pitati. Ako ide Parking servisu, ja ne vidim nešto da se grade nova parkirališta, ako me razumete? Jedno parking mesto zaradi u centru Beograda cca 500 rsd po danu (radnom), pa Vi sada pravite dalju matematiku.

petar

pre 9 godina

ne znam koliko kosta parking kad se placa sa stranog telefona, posto bude iz rominga. ali svakako, i ja kad sam u inostranstvu obavezno platim parking, kao sto ga platim i u SRB

SavesniVozac

pre 9 godina

Nadam se da je ovim rešen problem oko neplaćanja parkiranja vlasnika "stranih" vozila.
Sada bi moglo da se krene i u rešavanje drugog, po meni većeg, problema, a to je bahata vožnja "stranaca".
Čemu kamere ako nije moguća naplata kazne?

brainwash

pre 9 godina

"
U tom preduzeću tvrde da će novac od dugovanja "stranaca", a reč je o gotovo 400 miliona dinara u poslednje tri godine, biti uložen u nova parking mesta i obnovu parkirališta."

ne verujem. to ce otici u partijeske i direktorske dzepove. Ajde da nam pokazu sta ce izgraditi za tih 400 miliona!

blinkibil

pre 9 godina

Ako strana firma poseduje parking servis sta oni imaju sa tim gde sam ja parkirao.Nisam stao na njihovom posedu, imam nekoliko kazni pa neka me tuze, zivim u Za i nas gradonacelnik je u proslogodisnjoj kampanji pricao kako hoce da ukine parking servis u komunalnu policiju jer imamo velike parkinge i garaze, nema velike guzve a samo nas deru.Zato sam i glasao za njega, on covek zatvorio najveci parking u gradu a ostalo ostavio

Dzoni

pre 9 godina

U Grckoj ti skinu ti skinu tablice na licu mesta i ne mozes da ih dobijes nazad dok ne platis..tako treba i kod nas..prosto a efikasno.