Nedelja, 01.06.2014.

19:40

Mazda 6 2.0i 145 Attraction

Izvor: B92

Mazda 6 2.0i 145 Attraction IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Pata Negra

pre 9 godina

Davno je neko rekao da medju muškarcima postoje samo deca i ..velika deca. Dražesna i večna je infantilna igra sa autićima. Imam mogućnosti za mnogo bolji auto ali zadovoljan sam polovnim i vrlo solidnim Fiatom koji teram već godinama. Najvažnije mi je da mu nisam poslužitelj, izgleda više nego solidno ali nikoga ne izaziva, ne moram da ga čuvam od lopova i više je nego blagorodan u održavanju i svim dr troškovima. Putujem kad god mogu, što dalje i što duže mogu i na to ne žalim novac. Zapravo, kad se osvrnem oko sebe, uglavnom je to sve automobilska konfekcija i priča se uglavnom svodi na izbor -koliko si spreman da podrediš sve dr u životu da bi finansirao potrebu za sopstvenim značajem i samodopadljivošću. Mada, kad se pogleda veličina nekih besnih limuzina jasno je da jedan deo ljudi pored superega imaju i ogroman lični problem sa veličinom.. Šteta je jedino što poreski organi još ne prepoznaju ovu kolosalnu demonstraciju ekonomske snage i tako očigledne znake ličnog blagostanja..

otac Makarije

pre 9 godina

@Živeo golf 2 dizel!
Uz dužno poštovanje,niste uopšte u toku sa cenom kvačila ili plivajućeg za PSA HDI. Za 1.6 HDI sa 110 ks kvačilo (lamela,korpa, potisni ležaj) košta samo 35.000 dinara (a za mazdu 2 iz 2002 sa nezinskim motorom "na promociji" kvačilo košta 35.800 RSD, pogledajte sajt mazde). Čak ni za 2.0 HDI ne košta koliko kažete. Raspitajte se u Veranu, Panteru, bilo gde.

Živeo golf 2 dizel!

pre 9 godina

(otac Makarije, 5. jun 2014 22:44)

Oče Makarije, ja ne znam što se vi uopšte uzbudjujete, kada zupčasti kaiš za golfa 2 ima u obližnjoj burekdžinici za 350 dinara. Što se vi uopšte opterećujete mazdinim delovima.

Sem toga ni jedan savremeni dizel motor pravljen posle 2002. nema set kvačila jeftiniji od 800-1000e. Pežovoi HDi motori tamo do 1004. imaju malo jeftiniji set kvaila (tipa 550evra), ali ovi novoji su svi isto hiljadarka kao vrata tako da, to i nijeneki problem. Na kraju krajva ko ima mazdu 2002 godište i održava je u ovlašćenom servisu, pa taj je zreo za psihijatriju, da se ne lažemo. U ovlašćeni ideš onoliko koliko te garancija obavezuje, a posle toga niko normalan ne ide u ovlađćen servis.

Bole

pre 9 godina

Vozim Mazdu 6, 2,3 benzinca iz 2003. Prvi vlasnik, redovno servisiran u Mazdi jednom godisnje. Kako izgleda motor, da ne treba nekad da se doda voda za brizgaljke, ne bi ni znao. Do sad sam odolevao s menjanjem auta ipak, ova nova "sestica" me je uverila da ljubav na prvi pogled moze coveku da se desi vise puta u zivotu. Siguran sam da ce i neko novi vlasnik mog' japanca s predjenih 150000, biti zadovoljan barem jos toliko.

otac Makarije

pre 9 godina

Mazda je uvek bila poznata i kao povoljna za održavanje. Eto, na sajtu mazde, možete da vidite i da "promotivna cena" zamenskog kvačila (ne i zamajca) za mazdu 6 (dizel) iz 2002. iznosi samo 52.900 RSD. Ali, ako imate mazdu 626 dizel iz daleke 1997, onda je kvačilo svega 29.300 RSD, dok je zupčasti kaiš za nju skromnih 31.600 RSD.
"Promotivne cene" održavanja mazde su čudo.
Pametnome dosta.

duki

pre 9 godina

I ja sam vozio VRS TDI Octaviu (trenutno ganjam sluzbeni) a ovaj auto je bomba i bas opasno izgleda, Insigniu sije kao i Accorda. Iako tvrdim da je Insignia prelep auto posebno restyle verzija ponuda prostora je sramotno mala za toliki auto. Superb je avion ali je isfuran, u mom komsiluku ga ima cak 3 komada i to su sve sluzbeni automobili, ne znam dal bi ga uzeo za svoj novac. Ovaj motor je odlican a ostalo zavisi od potreba tj. koliko se godisnje prelazi, za manje od 20k km godisnje nema potrebe za dizelom. Zelja mi je probati 2.2 sa 175ks, tu tek ima prostora za eksperimentisanje. Zapamtite jednu stvar motori kod Mazde ce trajati duze nego karoserija.

Saša

pre 9 godina

Toliko pozitivnih komentara, želim svima koji su to poželeli da u nekom trenutku sednete u Mazdu 3 ili Mazdu 6 i vidite lepotu vožnje.

@bojan
Vidi Bojane, imam Mazdu 3 2008. godište i ona je za novi Civic, koji sam imao prilike da vozim 10 u čelo! Ne što je moja, nego što je tako. Kod Civica imam utisak da će sve da se raspadne unutra koliko slabašno, klimavo i jeftino izgleda (a nije mnogo prešao), dok u starijoj Mazdi taj utisak ne postoji.
Mazdu 6 iz 2012. koju takođe vozim, ne bi ni da poredim.
Poređenje Mazde 6 sa Astrom je u najmanju ruku neozbiljno.

Za potrošnju benzinca verujte da je tako. Gore navedena Mazda 6 sa 2.0 benzincem trenutno na bordu ima prosečnu kombinovanu potrošnju 7.8, skyactive može i mora da bude samo bolji od toga.

Batko

pre 9 godina

@EquilibriumEvo ja kao vlasnik Opel Insignije 2.0 CDTI 160 Sport OPC Line mogu da ti kazem da ne verujes u sve sto procitas u recenzijama.Moja insignija je presla 70000km i sto se tice plastike unutrasnjosti klima se i cvrci kao auto koji je presao 700 000 km,2 pumpe za vodu,xenon motor,crevo intercoolera i lupanje u prednjim tockovima su samo neki od problema koje sam imao..Imao sam srecu da sedim u mazdi 6 i daleko izgleda kvalitetnije iznutra od Opela ali i dalje ne dovoljno dobro kao recimo Honda Accord koja je po meni sam vrh klase sto se tice kvaliteta i to ko je vozio ova kola niko ne moze da spori...Insignija izgleda fenomenalno ali nisu dzabe menjali 25 000 delova u restajlingu da valja..Ako zelite imam i klip da postavim kako Unutrasnjost cvrci..Pritom pogledaj samo tezine svih Mazdi 6 i videces koliko je mazda ulozila para u nove lake platforme,impresivno...Pozz
(aleksandar, 04. jun 2014 13:18)

Jel mozes da postavis taj klip sa cvrcanjem? Unapred hvala!

Marko

pre 9 godina

Jel to neko reče da je isti kvalitet u Škode?!Ma na čemu ste vi ljudi?
Mazda koja se proizvodi u Hirošimi je vrh vrhova po kvaliteti,to su joj čak i Švabe priznale.
Fantastičan je ovaj benzinac pored kojeg ne treba ni tražiti dizela,pogotovo ko često vozi kratke relacije koje ubijaju motor.
Jedina sitnica koja me malo žulja je izgled navigacije.Mogli su to i finije ukomponirati.Sve ostalo je ne za 5 nego za 10!

TIL Zagreb

pre 9 godina

@deki. Skoda Superb... Gde su tu lepota i emocija? 'beš velličinu gepeka... Od mazde 6 prodju te žmarci kada je vidiš, a Superb je bio i ostao službeno vozilo direktora javnih preduzeća
(barba, 04. jun 2014 22:12)

negdje sam procitao,da najdosadnija (citaj najruznija) auta radi Toyota i VW ali isto tako ,najvise auta godisnje prodaju bas Toyota i VW,tako da o ukusima ne valja raspravljati..

TIL Zagreb

pre 9 godina

vozim Octaviu II, RS,170ks,diesel,DSG,crvena,full oprema...nabrajam da kazem da imam sve sto trebam,i jako sam zadovoljan...ali brate svaki put kad vidim ovu Mazdu 6,onako sa dve ispusne cijevi iza....odmah zaboravim na Octaviu...auto izgleda fenomenalno...

barba

pre 9 godina

@deki. Skoda Superb... Gde su tu lepota i emocija? 'beš velličinu gepeka... Od mazde 6 prodju te žmarci kada je vidiš, a Superb je bio i ostao službeno vozilo direktora javnih preduzeća

Bojan

pre 9 godina

Da pojasnim, imam hondu civic 8. generacije i ona je od mozda 3 kraca 20-30 cm, od ovoga 40-50. Moj kolega ima aktuelnu astru, ona je isto gabaritna a prtljaznik joj je sicusan, kao kod mazde 3. Nasuprot njima, civic ima bar 130l veci prtljaznik, dublji, sa dodatnim pretincem, a sjedista pozadi se lako dizu tako da bez problema mogu pozadi da prevezem 26" bicikl popreko da uopste ne diram prtljaznik.
Kazu, zbog motora moraju da stave dugacku haubu. Kakva je to specijalna konstrukcija motora, zar neki tehnicki problemi nisu savladani u 21. vijeku? Moja honda ima 1.8 140ks elasticna je i ne trosi puno a hauba joj je duplo kraca.

precenjeno

pre 9 godina

Auto je vrlo lep siguran sam da je i kvalitetan ali mi nikada ne bi palo na pamet da platim za njega vise od 20 hiljada evra. Svaka cast mazdi ali ovo je preskupo.

Beogradjanin

pre 9 godina

Par meseci sam vlasnik CX5-ice. Odlican auto i sve pohvle za Mazdu. Kvalitet enterijera je jako dobar, za te pare dobijete opremu koji kod ostalih doplacujete papreno. Neko napisao dole za Mazdu 3... Mazda 3 sa ful opremom i benz motorm od 165ks (tako nesto) kosta 24 u ful opremi. Al to nije ona ful oprema, sve sem koze i klime, nego dobijete auto koji sam koci, nadzire mrtav ugao, sam pali duga svetla,nadzire da ne izadjete iz trake, ima navigacuju, xenone, 18-ice itd...
Stavite tu opremu u Insigniju, Passat itd, i dobicete drasticno vecu cenu. Mazda 6 u fulu kosta 32 hiljade evra, sa svom naborjanom opremom kao u trojci.
Dakle, samo u opremi je dosta bolji od konkurencije, da ne pominjem izgleda, motor, menjac (koji klizi jednostavno), lezanje na putu itd.

lale

pre 9 godina

iako sam veliki fan BMW iskreno mislim da je ova mazda jedan od najlepsih automobila! Steta sto nema turbo motor i dizel od 2000 kubika, verujem da ce ih ponuditi u buducnosti. Ova Mazda u odredjenim kategorijama pruza vise od nekih skupljih automobila!

Argentto

pre 9 godina

Eh... samo da mogu da priustim sebi ovo, ne bih se dvomio.. na zalost, kao i velika vecina stanovnika mile nam drzave, mogu samo da mastam o ovome..

vlada

pre 9 godina

Ništa bez turbo-benzinca.

Elastičnost je verujem sama po sebi odlična, ali obrtni moment je ograničavajući faktor, a on je u atmo motorima mali.
(Petrolhead, 4. jun 2014 13:26)

oD KADA JE POČELA OVA ERA MALIH TURBO BENZINACA OTIMA SE JEDAN JASAN UTISAK ZA SAD - TURBO MOTOR, TURBO PROBLEMI!

nislija

pre 9 godina

ovo je verovatno trenutno najbolji u kategoriji 2.0 benzinski motor na svetu. I ogroman je plus sto nema turbinu, nijedan nemacki turbo benzinac 2.0 nece preci kolometrazu koju ce ovaj i jos bitnija stvar i bez turbine ladno im po performansama moze izaci na crtu. Pogledajte malo po googlu koliko problem sa nemackim motorima najnovije generacije od 1.2 tsi pa nadalje imaju problema najvise na turbinama ili ti turbo punjacima. Ovaj mazdin benzinac 2.0 ce preci istu ako ne i vecu kilometrazu kao neki dobar nemacki dizelas u tome i lezi najveci kvalitet ovog motora nadamse da ima ljudi koji me razumeju sta sam hteo da kazem

Bonoban

pre 9 godina

Kad god je neki tekst o Mazdi neko napise da je trojka predugacka i da ima mali prtljaznik. Vlasnik sam Mazde 3 2011 i nikada do sada mi njena duzina nije pravila problem, niti mogu da zamislim uopste u kojim situacijama je to problem! Gepek je daleko veci nego kod Golfa, verujem i od vecine hedzbeka. Odlican auto, imam zamerke samo na neku sitnu elektroniku tipa sto se ne zatvaraju prozori automatski kad zakljucas auto i to je sve. Naravno, za 3 godine na njoj ni sijalica nije pregorela, o vecim kvarovima nema ni govora.

B737MAX

pre 9 godina

Auto je fenomenalan ja sam ga kupio ali u Qataru 2.5 benzin 185ks ......odlican je stvarno.I kosta 19000€ :) mnogo je jeftiniji nego u Srbiji.

MilanNY

pre 9 godina

Od februara ove godine vozim Mazdu 6 kombi 2,5 l sa 192 PS i automatskim menjacem i malo je reci da sam prezadovoljan.Meni odgovara elastcnost motora,,brzina,veliki prtljaznik,supruzi,IZGLED,a klinci imaju dovoljno prostora na zadnjim sedistima i sto je najbitnije svi smo zadovoljni a kad imas mogucnost izbora to je i najteze postici.Zivimo i radimo u Nemackoj i velika vecina prijatelja iz Srbije se i dalje cudi kako neko uopste dolazi na ideju da kupi "obicnu" Mazdu pored tolikog izbora Nemackih automobila a odgovor je vrlo jednostavan.Posto nemamo nikakvih predrasuda u vezi automobila jednostavno smo trazili auto sa kojim ce svi biti zadovoljni a da ne moramo da izdvajamo pravo bogatsvo.Nakon par probnih voznji (Superb,Passat,Insignia),odlucili smo se za ono sto nam je najvise odgovaralo sto ne znaci da su ostala auta losija vec jednostavno nama trenutno Mazda najvise odgovara.

meeskec

pre 9 godina

Kako koju limuzinu testirate neko spomene Skodu Superb, malo veci Passat. Meni je bitno i kako auto izgleda, a Mazda je da se smrznes, benzinac sa 145 konja i oko 9ke u gradu, u ovolikom autu, to ne nudi niko. I radije ću voziti nju nego superb TDI, nažalost nemam para ni za jedan od ova dva, ali da imam, nema dvoumljenja.

Radovan

pre 9 godina

Ako ima motor koji može da radi sa benzinima od 86,92,98 i 100 oktana, koji se toče svuda na kugli zemaljskoj, onda je ovaj automobil najbolji za upotrebu. Ja ću da ga vozim i bez kabine,plastike,jelkice,led svetala,navigacije,kože,krsta i medvedića. Taj će da traje večno i doživotno.
Neke izvikane "premijum marke" neće da rade sa 98 oktana ako nije super ekstra filtrirano, već se pokvare.

aleksandar

pre 9 godina

@Equilibrium
Evo ja kao vlasnik Opel Insignije 2.0 CDTI 160 Sport OPC Line mogu da ti kazem da ne verujes u sve sto procitas u recenzijama.
Moja insignija je presla 70000km i sto se tice plastike unutrasnjosti klima se i cvrci kao auto koji je presao 700 000 km,2 pumpe za vodu,xenon motor,crevo intercoolera i lupanje u prednjim tockovima su samo neki od problema koje sam imao..
Imao sam srecu da sedim u mazdi 6 i daleko izgleda kvalitetnije iznutra od Opela ali i dalje ne dovoljno dobro kao recimo Honda Accord koja je po meni sam vrh klase sto se tice kvaliteta i to ko je vozio ova kola niko ne moze da spori...
Insignija izgleda fenomenalno ali nisu dzabe menjali 25 000 delova u restajlingu da valja..Ako zelite imam i klip da postavim kako Unutrasnjost cvrci..Pritom pogledaj samo tezine svih Mazdi 6 i videces koliko je mazda ulozila para u nove lake platforme,impresivno...
Pozz

Petrolhead

pre 9 godina

Ništa bez turbo-benzinca.

Elastičnost je verujem sama po sebi odlična, ali obrtni moment je ograničavajući faktor, a on je u atmo motorima mali.

deki 185

pre 9 godina

Ma nema se sta dodati ovo je auto izgled vrhunski, kvalitet takodje a u svojoj klasi konkurise i cenom tako da pored ove mazde uzeti pasata ili skodu superb je stvarno bezveze!


To bi bilo ok razmisljanje ali pod uslovom da za te pare uzmes superb sa istim motorom i opremom.Ali kad se zna da za 26000 € mozes da uzmes superb 170ks dizel i ful opremom onda tvoja teza ne pije vodu.O dizajnu necu da pricam ali o prakticnosti oba vozila mogu.Superb gepek 590 l 170ks dizel i 145ks benzin ne vredi porediti.Kvalitet je podjednak.Pogledaj sta ide u ful opremu za te pare.

Kol

pre 9 godina

Ma nema se sta dodati ovo je auto izgled vrhunski, kvalitet takodje a u svojoj klasi konkurise i cenom tako da pored ove mazde uzeti pasata ili skodu superb je stvarno bezveze!

Equilibrium

pre 9 godina

Predlažem svakome ko je bio kao ja oduševljen sa Mazdom dok nijesam sjeo u 3ku i detaljno je zagledao.
Tada nastupa razočarenje, jer za npr 26.390€ možete uzeti Insigniu dizel sa full opremom.
Ne sumnjam u kvalitet motora, ali postoje velike uštede na nivou izrade plastike u stilu Renaulta.
Makar jedno 1500€ plaćamo skupu radnu snagu iz JP, troškove prevoza i kursnu razliku.
Cijene djelova su priča za sebe.
Ne robujte starim mitovima, već dobro izvagajte, jer velike su to pare.

aleksandar

pre 9 godina

@Equilibrium
Evo ja kao vlasnik Opel Insignije 2.0 CDTI 160 Sport OPC Line mogu da ti kazem da ne verujes u sve sto procitas u recenzijama.
Moja insignija je presla 70000km i sto se tice plastike unutrasnjosti klima se i cvrci kao auto koji je presao 700 000 km,2 pumpe za vodu,xenon motor,crevo intercoolera i lupanje u prednjim tockovima su samo neki od problema koje sam imao..
Imao sam srecu da sedim u mazdi 6 i daleko izgleda kvalitetnije iznutra od Opela ali i dalje ne dovoljno dobro kao recimo Honda Accord koja je po meni sam vrh klase sto se tice kvaliteta i to ko je vozio ova kola niko ne moze da spori...
Insignija izgleda fenomenalno ali nisu dzabe menjali 25 000 delova u restajlingu da valja..Ako zelite imam i klip da postavim kako Unutrasnjost cvrci..Pritom pogledaj samo tezine svih Mazdi 6 i videces koliko je mazda ulozila para u nove lake platforme,impresivno...
Pozz

MilanNY

pre 9 godina

Od februara ove godine vozim Mazdu 6 kombi 2,5 l sa 192 PS i automatskim menjacem i malo je reci da sam prezadovoljan.Meni odgovara elastcnost motora,,brzina,veliki prtljaznik,supruzi,IZGLED,a klinci imaju dovoljno prostora na zadnjim sedistima i sto je najbitnije svi smo zadovoljni a kad imas mogucnost izbora to je i najteze postici.Zivimo i radimo u Nemackoj i velika vecina prijatelja iz Srbije se i dalje cudi kako neko uopste dolazi na ideju da kupi "obicnu" Mazdu pored tolikog izbora Nemackih automobila a odgovor je vrlo jednostavan.Posto nemamo nikakvih predrasuda u vezi automobila jednostavno smo trazili auto sa kojim ce svi biti zadovoljni a da ne moramo da izdvajamo pravo bogatsvo.Nakon par probnih voznji (Superb,Passat,Insignia),odlucili smo se za ono sto nam je najvise odgovaralo sto ne znaci da su ostala auta losija vec jednostavno nama trenutno Mazda najvise odgovara.

nislija

pre 9 godina

ovo je verovatno trenutno najbolji u kategoriji 2.0 benzinski motor na svetu. I ogroman je plus sto nema turbinu, nijedan nemacki turbo benzinac 2.0 nece preci kolometrazu koju ce ovaj i jos bitnija stvar i bez turbine ladno im po performansama moze izaci na crtu. Pogledajte malo po googlu koliko problem sa nemackim motorima najnovije generacije od 1.2 tsi pa nadalje imaju problema najvise na turbinama ili ti turbo punjacima. Ovaj mazdin benzinac 2.0 ce preci istu ako ne i vecu kilometrazu kao neki dobar nemacki dizelas u tome i lezi najveci kvalitet ovog motora nadamse da ima ljudi koji me razumeju sta sam hteo da kazem

meeskec

pre 9 godina

Kako koju limuzinu testirate neko spomene Skodu Superb, malo veci Passat. Meni je bitno i kako auto izgleda, a Mazda je da se smrznes, benzinac sa 145 konja i oko 9ke u gradu, u ovolikom autu, to ne nudi niko. I radije ću voziti nju nego superb TDI, nažalost nemam para ni za jedan od ova dva, ali da imam, nema dvoumljenja.

vlada

pre 9 godina

Ništa bez turbo-benzinca.

Elastičnost je verujem sama po sebi odlična, ali obrtni moment je ograničavajući faktor, a on je u atmo motorima mali.
(Petrolhead, 4. jun 2014 13:26)

oD KADA JE POČELA OVA ERA MALIH TURBO BENZINACA OTIMA SE JEDAN JASAN UTISAK ZA SAD - TURBO MOTOR, TURBO PROBLEMI!

B737MAX

pre 9 godina

Auto je fenomenalan ja sam ga kupio ali u Qataru 2.5 benzin 185ks ......odlican je stvarno.I kosta 19000€ :) mnogo je jeftiniji nego u Srbiji.

Kol

pre 9 godina

Ma nema se sta dodati ovo je auto izgled vrhunski, kvalitet takodje a u svojoj klasi konkurise i cenom tako da pored ove mazde uzeti pasata ili skodu superb je stvarno bezveze!

TIL Zagreb

pre 9 godina

vozim Octaviu II, RS,170ks,diesel,DSG,crvena,full oprema...nabrajam da kazem da imam sve sto trebam,i jako sam zadovoljan...ali brate svaki put kad vidim ovu Mazdu 6,onako sa dve ispusne cijevi iza....odmah zaboravim na Octaviu...auto izgleda fenomenalno...

barba

pre 9 godina

@deki. Skoda Superb... Gde su tu lepota i emocija? 'beš velličinu gepeka... Od mazde 6 prodju te žmarci kada je vidiš, a Superb je bio i ostao službeno vozilo direktora javnih preduzeća

Radovan

pre 9 godina

Ako ima motor koji može da radi sa benzinima od 86,92,98 i 100 oktana, koji se toče svuda na kugli zemaljskoj, onda je ovaj automobil najbolji za upotrebu. Ja ću da ga vozim i bez kabine,plastike,jelkice,led svetala,navigacije,kože,krsta i medvedića. Taj će da traje večno i doživotno.
Neke izvikane "premijum marke" neće da rade sa 98 oktana ako nije super ekstra filtrirano, već se pokvare.

Bonoban

pre 9 godina

Kad god je neki tekst o Mazdi neko napise da je trojka predugacka i da ima mali prtljaznik. Vlasnik sam Mazde 3 2011 i nikada do sada mi njena duzina nije pravila problem, niti mogu da zamislim uopste u kojim situacijama je to problem! Gepek je daleko veci nego kod Golfa, verujem i od vecine hedzbeka. Odlican auto, imam zamerke samo na neku sitnu elektroniku tipa sto se ne zatvaraju prozori automatski kad zakljucas auto i to je sve. Naravno, za 3 godine na njoj ni sijalica nije pregorela, o vecim kvarovima nema ni govora.

Equilibrium

pre 9 godina

Predlažem svakome ko je bio kao ja oduševljen sa Mazdom dok nijesam sjeo u 3ku i detaljno je zagledao.
Tada nastupa razočarenje, jer za npr 26.390€ možete uzeti Insigniu dizel sa full opremom.
Ne sumnjam u kvalitet motora, ali postoje velike uštede na nivou izrade plastike u stilu Renaulta.
Makar jedno 1500€ plaćamo skupu radnu snagu iz JP, troškove prevoza i kursnu razliku.
Cijene djelova su priča za sebe.
Ne robujte starim mitovima, već dobro izvagajte, jer velike su to pare.

Marko

pre 9 godina

Jel to neko reče da je isti kvalitet u Škode?!Ma na čemu ste vi ljudi?
Mazda koja se proizvodi u Hirošimi je vrh vrhova po kvaliteti,to su joj čak i Švabe priznale.
Fantastičan je ovaj benzinac pored kojeg ne treba ni tražiti dizela,pogotovo ko često vozi kratke relacije koje ubijaju motor.
Jedina sitnica koja me malo žulja je izgled navigacije.Mogli su to i finije ukomponirati.Sve ostalo je ne za 5 nego za 10!

duki

pre 9 godina

I ja sam vozio VRS TDI Octaviu (trenutno ganjam sluzbeni) a ovaj auto je bomba i bas opasno izgleda, Insigniu sije kao i Accorda. Iako tvrdim da je Insignia prelep auto posebno restyle verzija ponuda prostora je sramotno mala za toliki auto. Superb je avion ali je isfuran, u mom komsiluku ga ima cak 3 komada i to su sve sluzbeni automobili, ne znam dal bi ga uzeo za svoj novac. Ovaj motor je odlican a ostalo zavisi od potreba tj. koliko se godisnje prelazi, za manje od 20k km godisnje nema potrebe za dizelom. Zelja mi je probati 2.2 sa 175ks, tu tek ima prostora za eksperimentisanje. Zapamtite jednu stvar motori kod Mazde ce trajati duze nego karoserija.

Bole

pre 9 godina

Vozim Mazdu 6, 2,3 benzinca iz 2003. Prvi vlasnik, redovno servisiran u Mazdi jednom godisnje. Kako izgleda motor, da ne treba nekad da se doda voda za brizgaljke, ne bi ni znao. Do sad sam odolevao s menjanjem auta ipak, ova nova "sestica" me je uverila da ljubav na prvi pogled moze coveku da se desi vise puta u zivotu. Siguran sam da ce i neko novi vlasnik mog' japanca s predjenih 150000, biti zadovoljan barem jos toliko.

lale

pre 9 godina

iako sam veliki fan BMW iskreno mislim da je ova mazda jedan od najlepsih automobila! Steta sto nema turbo motor i dizel od 2000 kubika, verujem da ce ih ponuditi u buducnosti. Ova Mazda u odredjenim kategorijama pruza vise od nekih skupljih automobila!

deki 185

pre 9 godina

Ma nema se sta dodati ovo je auto izgled vrhunski, kvalitet takodje a u svojoj klasi konkurise i cenom tako da pored ove mazde uzeti pasata ili skodu superb je stvarno bezveze!


To bi bilo ok razmisljanje ali pod uslovom da za te pare uzmes superb sa istim motorom i opremom.Ali kad se zna da za 26000 € mozes da uzmes superb 170ks dizel i ful opremom onda tvoja teza ne pije vodu.O dizajnu necu da pricam ali o prakticnosti oba vozila mogu.Superb gepek 590 l 170ks dizel i 145ks benzin ne vredi porediti.Kvalitet je podjednak.Pogledaj sta ide u ful opremu za te pare.

Beogradjanin

pre 9 godina

Par meseci sam vlasnik CX5-ice. Odlican auto i sve pohvle za Mazdu. Kvalitet enterijera je jako dobar, za te pare dobijete opremu koji kod ostalih doplacujete papreno. Neko napisao dole za Mazdu 3... Mazda 3 sa ful opremom i benz motorm od 165ks (tako nesto) kosta 24 u ful opremi. Al to nije ona ful oprema, sve sem koze i klime, nego dobijete auto koji sam koci, nadzire mrtav ugao, sam pali duga svetla,nadzire da ne izadjete iz trake, ima navigacuju, xenone, 18-ice itd...
Stavite tu opremu u Insigniju, Passat itd, i dobicete drasticno vecu cenu. Mazda 6 u fulu kosta 32 hiljade evra, sa svom naborjanom opremom kao u trojci.
Dakle, samo u opremi je dosta bolji od konkurencije, da ne pominjem izgleda, motor, menjac (koji klizi jednostavno), lezanje na putu itd.

TIL Zagreb

pre 9 godina

@deki. Skoda Superb... Gde su tu lepota i emocija? 'beš velličinu gepeka... Od mazde 6 prodju te žmarci kada je vidiš, a Superb je bio i ostao službeno vozilo direktora javnih preduzeća
(barba, 04. jun 2014 22:12)

negdje sam procitao,da najdosadnija (citaj najruznija) auta radi Toyota i VW ali isto tako ,najvise auta godisnje prodaju bas Toyota i VW,tako da o ukusima ne valja raspravljati..

Pata Negra

pre 9 godina

Davno je neko rekao da medju muškarcima postoje samo deca i ..velika deca. Dražesna i večna je infantilna igra sa autićima. Imam mogućnosti za mnogo bolji auto ali zadovoljan sam polovnim i vrlo solidnim Fiatom koji teram već godinama. Najvažnije mi je da mu nisam poslužitelj, izgleda više nego solidno ali nikoga ne izaziva, ne moram da ga čuvam od lopova i više je nego blagorodan u održavanju i svim dr troškovima. Putujem kad god mogu, što dalje i što duže mogu i na to ne žalim novac. Zapravo, kad se osvrnem oko sebe, uglavnom je to sve automobilska konfekcija i priča se uglavnom svodi na izbor -koliko si spreman da podrediš sve dr u životu da bi finansirao potrebu za sopstvenim značajem i samodopadljivošću. Mada, kad se pogleda veličina nekih besnih limuzina jasno je da jedan deo ljudi pored superega imaju i ogroman lični problem sa veličinom.. Šteta je jedino što poreski organi još ne prepoznaju ovu kolosalnu demonstraciju ekonomske snage i tako očigledne znake ličnog blagostanja..

Batko

pre 9 godina

@EquilibriumEvo ja kao vlasnik Opel Insignije 2.0 CDTI 160 Sport OPC Line mogu da ti kazem da ne verujes u sve sto procitas u recenzijama.Moja insignija je presla 70000km i sto se tice plastike unutrasnjosti klima se i cvrci kao auto koji je presao 700 000 km,2 pumpe za vodu,xenon motor,crevo intercoolera i lupanje u prednjim tockovima su samo neki od problema koje sam imao..Imao sam srecu da sedim u mazdi 6 i daleko izgleda kvalitetnije iznutra od Opela ali i dalje ne dovoljno dobro kao recimo Honda Accord koja je po meni sam vrh klase sto se tice kvaliteta i to ko je vozio ova kola niko ne moze da spori...Insignija izgleda fenomenalno ali nisu dzabe menjali 25 000 delova u restajlingu da valja..Ako zelite imam i klip da postavim kako Unutrasnjost cvrci..Pritom pogledaj samo tezine svih Mazdi 6 i videces koliko je mazda ulozila para u nove lake platforme,impresivno...Pozz
(aleksandar, 04. jun 2014 13:18)

Jel mozes da postavis taj klip sa cvrcanjem? Unapred hvala!

Živeo golf 2 dizel!

pre 9 godina

(otac Makarije, 5. jun 2014 22:44)

Oče Makarije, ja ne znam što se vi uopšte uzbudjujete, kada zupčasti kaiš za golfa 2 ima u obližnjoj burekdžinici za 350 dinara. Što se vi uopšte opterećujete mazdinim delovima.

Sem toga ni jedan savremeni dizel motor pravljen posle 2002. nema set kvačila jeftiniji od 800-1000e. Pežovoi HDi motori tamo do 1004. imaju malo jeftiniji set kvaila (tipa 550evra), ali ovi novoji su svi isto hiljadarka kao vrata tako da, to i nijeneki problem. Na kraju krajva ko ima mazdu 2002 godište i održava je u ovlašćenom servisu, pa taj je zreo za psihijatriju, da se ne lažemo. U ovlašćeni ideš onoliko koliko te garancija obavezuje, a posle toga niko normalan ne ide u ovlađćen servis.

precenjeno

pre 9 godina

Auto je vrlo lep siguran sam da je i kvalitetan ali mi nikada ne bi palo na pamet da platim za njega vise od 20 hiljada evra. Svaka cast mazdi ali ovo je preskupo.

Argentto

pre 9 godina

Eh... samo da mogu da priustim sebi ovo, ne bih se dvomio.. na zalost, kao i velika vecina stanovnika mile nam drzave, mogu samo da mastam o ovome..

Petrolhead

pre 9 godina

Ništa bez turbo-benzinca.

Elastičnost je verujem sama po sebi odlična, ali obrtni moment je ograničavajući faktor, a on je u atmo motorima mali.

Saša

pre 9 godina

Toliko pozitivnih komentara, želim svima koji su to poželeli da u nekom trenutku sednete u Mazdu 3 ili Mazdu 6 i vidite lepotu vožnje.

@bojan
Vidi Bojane, imam Mazdu 3 2008. godište i ona je za novi Civic, koji sam imao prilike da vozim 10 u čelo! Ne što je moja, nego što je tako. Kod Civica imam utisak da će sve da se raspadne unutra koliko slabašno, klimavo i jeftino izgleda (a nije mnogo prešao), dok u starijoj Mazdi taj utisak ne postoji.
Mazdu 6 iz 2012. koju takođe vozim, ne bi ni da poredim.
Poređenje Mazde 6 sa Astrom je u najmanju ruku neozbiljno.

Za potrošnju benzinca verujte da je tako. Gore navedena Mazda 6 sa 2.0 benzincem trenutno na bordu ima prosečnu kombinovanu potrošnju 7.8, skyactive može i mora da bude samo bolji od toga.

otac Makarije

pre 9 godina

Mazda je uvek bila poznata i kao povoljna za održavanje. Eto, na sajtu mazde, možete da vidite i da "promotivna cena" zamenskog kvačila (ne i zamajca) za mazdu 6 (dizel) iz 2002. iznosi samo 52.900 RSD. Ali, ako imate mazdu 626 dizel iz daleke 1997, onda je kvačilo svega 29.300 RSD, dok je zupčasti kaiš za nju skromnih 31.600 RSD.
"Promotivne cene" održavanja mazde su čudo.
Pametnome dosta.

Bojan

pre 9 godina

Da pojasnim, imam hondu civic 8. generacije i ona je od mozda 3 kraca 20-30 cm, od ovoga 40-50. Moj kolega ima aktuelnu astru, ona je isto gabaritna a prtljaznik joj je sicusan, kao kod mazde 3. Nasuprot njima, civic ima bar 130l veci prtljaznik, dublji, sa dodatnim pretincem, a sjedista pozadi se lako dizu tako da bez problema mogu pozadi da prevezem 26" bicikl popreko da uopste ne diram prtljaznik.
Kazu, zbog motora moraju da stave dugacku haubu. Kakva je to specijalna konstrukcija motora, zar neki tehnicki problemi nisu savladani u 21. vijeku? Moja honda ima 1.8 140ks elasticna je i ne trosi puno a hauba joj je duplo kraca.

otac Makarije

pre 9 godina

@Živeo golf 2 dizel!
Uz dužno poštovanje,niste uopšte u toku sa cenom kvačila ili plivajućeg za PSA HDI. Za 1.6 HDI sa 110 ks kvačilo (lamela,korpa, potisni ležaj) košta samo 35.000 dinara (a za mazdu 2 iz 2002 sa nezinskim motorom "na promociji" kvačilo košta 35.800 RSD, pogledajte sajt mazde). Čak ni za 2.0 HDI ne košta koliko kažete. Raspitajte se u Veranu, Panteru, bilo gde.

Equilibrium

pre 9 godina

Predlažem svakome ko je bio kao ja oduševljen sa Mazdom dok nijesam sjeo u 3ku i detaljno je zagledao.
Tada nastupa razočarenje, jer za npr 26.390€ možete uzeti Insigniu dizel sa full opremom.
Ne sumnjam u kvalitet motora, ali postoje velike uštede na nivou izrade plastike u stilu Renaulta.
Makar jedno 1500€ plaćamo skupu radnu snagu iz JP, troškove prevoza i kursnu razliku.
Cijene djelova su priča za sebe.
Ne robujte starim mitovima, već dobro izvagajte, jer velike su to pare.

Petrolhead

pre 9 godina

Ništa bez turbo-benzinca.

Elastičnost je verujem sama po sebi odlična, ali obrtni moment je ograničavajući faktor, a on je u atmo motorima mali.

deki 185

pre 9 godina

Ma nema se sta dodati ovo je auto izgled vrhunski, kvalitet takodje a u svojoj klasi konkurise i cenom tako da pored ove mazde uzeti pasata ili skodu superb je stvarno bezveze!


To bi bilo ok razmisljanje ali pod uslovom da za te pare uzmes superb sa istim motorom i opremom.Ali kad se zna da za 26000 € mozes da uzmes superb 170ks dizel i ful opremom onda tvoja teza ne pije vodu.O dizajnu necu da pricam ali o prakticnosti oba vozila mogu.Superb gepek 590 l 170ks dizel i 145ks benzin ne vredi porediti.Kvalitet je podjednak.Pogledaj sta ide u ful opremu za te pare.

precenjeno

pre 9 godina

Auto je vrlo lep siguran sam da je i kvalitetan ali mi nikada ne bi palo na pamet da platim za njega vise od 20 hiljada evra. Svaka cast mazdi ali ovo je preskupo.

Pata Negra

pre 9 godina

Davno je neko rekao da medju muškarcima postoje samo deca i ..velika deca. Dražesna i večna je infantilna igra sa autićima. Imam mogućnosti za mnogo bolji auto ali zadovoljan sam polovnim i vrlo solidnim Fiatom koji teram već godinama. Najvažnije mi je da mu nisam poslužitelj, izgleda više nego solidno ali nikoga ne izaziva, ne moram da ga čuvam od lopova i više je nego blagorodan u održavanju i svim dr troškovima. Putujem kad god mogu, što dalje i što duže mogu i na to ne žalim novac. Zapravo, kad se osvrnem oko sebe, uglavnom je to sve automobilska konfekcija i priča se uglavnom svodi na izbor -koliko si spreman da podrediš sve dr u životu da bi finansirao potrebu za sopstvenim značajem i samodopadljivošću. Mada, kad se pogleda veličina nekih besnih limuzina jasno je da jedan deo ljudi pored superega imaju i ogroman lični problem sa veličinom.. Šteta je jedino što poreski organi još ne prepoznaju ovu kolosalnu demonstraciju ekonomske snage i tako očigledne znake ličnog blagostanja..

otac Makarije

pre 9 godina

Mazda je uvek bila poznata i kao povoljna za održavanje. Eto, na sajtu mazde, možete da vidite i da "promotivna cena" zamenskog kvačila (ne i zamajca) za mazdu 6 (dizel) iz 2002. iznosi samo 52.900 RSD. Ali, ako imate mazdu 626 dizel iz daleke 1997, onda je kvačilo svega 29.300 RSD, dok je zupčasti kaiš za nju skromnih 31.600 RSD.
"Promotivne cene" održavanja mazde su čudo.
Pametnome dosta.

Bojan

pre 9 godina

Da pojasnim, imam hondu civic 8. generacije i ona je od mozda 3 kraca 20-30 cm, od ovoga 40-50. Moj kolega ima aktuelnu astru, ona je isto gabaritna a prtljaznik joj je sicusan, kao kod mazde 3. Nasuprot njima, civic ima bar 130l veci prtljaznik, dublji, sa dodatnim pretincem, a sjedista pozadi se lako dizu tako da bez problema mogu pozadi da prevezem 26" bicikl popreko da uopste ne diram prtljaznik.
Kazu, zbog motora moraju da stave dugacku haubu. Kakva je to specijalna konstrukcija motora, zar neki tehnicki problemi nisu savladani u 21. vijeku? Moja honda ima 1.8 140ks elasticna je i ne trosi puno a hauba joj je duplo kraca.

Živeo golf 2 dizel!

pre 9 godina

(otac Makarije, 5. jun 2014 22:44)

Oče Makarije, ja ne znam što se vi uopšte uzbudjujete, kada zupčasti kaiš za golfa 2 ima u obližnjoj burekdžinici za 350 dinara. Što se vi uopšte opterećujete mazdinim delovima.

Sem toga ni jedan savremeni dizel motor pravljen posle 2002. nema set kvačila jeftiniji od 800-1000e. Pežovoi HDi motori tamo do 1004. imaju malo jeftiniji set kvaila (tipa 550evra), ali ovi novoji su svi isto hiljadarka kao vrata tako da, to i nijeneki problem. Na kraju krajva ko ima mazdu 2002 godište i održava je u ovlašćenom servisu, pa taj je zreo za psihijatriju, da se ne lažemo. U ovlašćeni ideš onoliko koliko te garancija obavezuje, a posle toga niko normalan ne ide u ovlađćen servis.

Kol

pre 9 godina

Ma nema se sta dodati ovo je auto izgled vrhunski, kvalitet takodje a u svojoj klasi konkurise i cenom tako da pored ove mazde uzeti pasata ili skodu superb je stvarno bezveze!

otac Makarije

pre 9 godina

@Živeo golf 2 dizel!
Uz dužno poštovanje,niste uopšte u toku sa cenom kvačila ili plivajućeg za PSA HDI. Za 1.6 HDI sa 110 ks kvačilo (lamela,korpa, potisni ležaj) košta samo 35.000 dinara (a za mazdu 2 iz 2002 sa nezinskim motorom "na promociji" kvačilo košta 35.800 RSD, pogledajte sajt mazde). Čak ni za 2.0 HDI ne košta koliko kažete. Raspitajte se u Veranu, Panteru, bilo gde.

vlada

pre 9 godina

Ništa bez turbo-benzinca.

Elastičnost je verujem sama po sebi odlična, ali obrtni moment je ograničavajući faktor, a on je u atmo motorima mali.
(Petrolhead, 4. jun 2014 13:26)

oD KADA JE POČELA OVA ERA MALIH TURBO BENZINACA OTIMA SE JEDAN JASAN UTISAK ZA SAD - TURBO MOTOR, TURBO PROBLEMI!

nislija

pre 9 godina

ovo je verovatno trenutno najbolji u kategoriji 2.0 benzinski motor na svetu. I ogroman je plus sto nema turbinu, nijedan nemacki turbo benzinac 2.0 nece preci kolometrazu koju ce ovaj i jos bitnija stvar i bez turbine ladno im po performansama moze izaci na crtu. Pogledajte malo po googlu koliko problem sa nemackim motorima najnovije generacije od 1.2 tsi pa nadalje imaju problema najvise na turbinama ili ti turbo punjacima. Ovaj mazdin benzinac 2.0 ce preci istu ako ne i vecu kilometrazu kao neki dobar nemacki dizelas u tome i lezi najveci kvalitet ovog motora nadamse da ima ljudi koji me razumeju sta sam hteo da kazem

barba

pre 9 godina

@deki. Skoda Superb... Gde su tu lepota i emocija? 'beš velličinu gepeka... Od mazde 6 prodju te žmarci kada je vidiš, a Superb je bio i ostao službeno vozilo direktora javnih preduzeća

meeskec

pre 9 godina

Kako koju limuzinu testirate neko spomene Skodu Superb, malo veci Passat. Meni je bitno i kako auto izgleda, a Mazda je da se smrznes, benzinac sa 145 konja i oko 9ke u gradu, u ovolikom autu, to ne nudi niko. I radije ću voziti nju nego superb TDI, nažalost nemam para ni za jedan od ova dva, ali da imam, nema dvoumljenja.

aleksandar

pre 9 godina

@Equilibrium
Evo ja kao vlasnik Opel Insignije 2.0 CDTI 160 Sport OPC Line mogu da ti kazem da ne verujes u sve sto procitas u recenzijama.
Moja insignija je presla 70000km i sto se tice plastike unutrasnjosti klima se i cvrci kao auto koji je presao 700 000 km,2 pumpe za vodu,xenon motor,crevo intercoolera i lupanje u prednjim tockovima su samo neki od problema koje sam imao..
Imao sam srecu da sedim u mazdi 6 i daleko izgleda kvalitetnije iznutra od Opela ali i dalje ne dovoljno dobro kao recimo Honda Accord koja je po meni sam vrh klase sto se tice kvaliteta i to ko je vozio ova kola niko ne moze da spori...
Insignija izgleda fenomenalno ali nisu dzabe menjali 25 000 delova u restajlingu da valja..Ako zelite imam i klip da postavim kako Unutrasnjost cvrci..Pritom pogledaj samo tezine svih Mazdi 6 i videces koliko je mazda ulozila para u nove lake platforme,impresivno...
Pozz

Bonoban

pre 9 godina

Kad god je neki tekst o Mazdi neko napise da je trojka predugacka i da ima mali prtljaznik. Vlasnik sam Mazde 3 2011 i nikada do sada mi njena duzina nije pravila problem, niti mogu da zamislim uopste u kojim situacijama je to problem! Gepek je daleko veci nego kod Golfa, verujem i od vecine hedzbeka. Odlican auto, imam zamerke samo na neku sitnu elektroniku tipa sto se ne zatvaraju prozori automatski kad zakljucas auto i to je sve. Naravno, za 3 godine na njoj ni sijalica nije pregorela, o vecim kvarovima nema ni govora.

Saša

pre 9 godina

Toliko pozitivnih komentara, želim svima koji su to poželeli da u nekom trenutku sednete u Mazdu 3 ili Mazdu 6 i vidite lepotu vožnje.

@bojan
Vidi Bojane, imam Mazdu 3 2008. godište i ona je za novi Civic, koji sam imao prilike da vozim 10 u čelo! Ne što je moja, nego što je tako. Kod Civica imam utisak da će sve da se raspadne unutra koliko slabašno, klimavo i jeftino izgleda (a nije mnogo prešao), dok u starijoj Mazdi taj utisak ne postoji.
Mazdu 6 iz 2012. koju takođe vozim, ne bi ni da poredim.
Poređenje Mazde 6 sa Astrom je u najmanju ruku neozbiljno.

Za potrošnju benzinca verujte da je tako. Gore navedena Mazda 6 sa 2.0 benzincem trenutno na bordu ima prosečnu kombinovanu potrošnju 7.8, skyactive može i mora da bude samo bolji od toga.

MilanNY

pre 9 godina

Od februara ove godine vozim Mazdu 6 kombi 2,5 l sa 192 PS i automatskim menjacem i malo je reci da sam prezadovoljan.Meni odgovara elastcnost motora,,brzina,veliki prtljaznik,supruzi,IZGLED,a klinci imaju dovoljno prostora na zadnjim sedistima i sto je najbitnije svi smo zadovoljni a kad imas mogucnost izbora to je i najteze postici.Zivimo i radimo u Nemackoj i velika vecina prijatelja iz Srbije se i dalje cudi kako neko uopste dolazi na ideju da kupi "obicnu" Mazdu pored tolikog izbora Nemackih automobila a odgovor je vrlo jednostavan.Posto nemamo nikakvih predrasuda u vezi automobila jednostavno smo trazili auto sa kojim ce svi biti zadovoljni a da ne moramo da izdvajamo pravo bogatsvo.Nakon par probnih voznji (Superb,Passat,Insignia),odlucili smo se za ono sto nam je najvise odgovaralo sto ne znaci da su ostala auta losija vec jednostavno nama trenutno Mazda najvise odgovara.

lale

pre 9 godina

iako sam veliki fan BMW iskreno mislim da je ova mazda jedan od najlepsih automobila! Steta sto nema turbo motor i dizel od 2000 kubika, verujem da ce ih ponuditi u buducnosti. Ova Mazda u odredjenim kategorijama pruza vise od nekih skupljih automobila!

Radovan

pre 9 godina

Ako ima motor koji može da radi sa benzinima od 86,92,98 i 100 oktana, koji se toče svuda na kugli zemaljskoj, onda je ovaj automobil najbolji za upotrebu. Ja ću da ga vozim i bez kabine,plastike,jelkice,led svetala,navigacije,kože,krsta i medvedića. Taj će da traje večno i doživotno.
Neke izvikane "premijum marke" neće da rade sa 98 oktana ako nije super ekstra filtrirano, već se pokvare.

TIL Zagreb

pre 9 godina

vozim Octaviu II, RS,170ks,diesel,DSG,crvena,full oprema...nabrajam da kazem da imam sve sto trebam,i jako sam zadovoljan...ali brate svaki put kad vidim ovu Mazdu 6,onako sa dve ispusne cijevi iza....odmah zaboravim na Octaviu...auto izgleda fenomenalno...

B737MAX

pre 9 godina

Auto je fenomenalan ja sam ga kupio ali u Qataru 2.5 benzin 185ks ......odlican je stvarno.I kosta 19000€ :) mnogo je jeftiniji nego u Srbiji.

TIL Zagreb

pre 9 godina

@deki. Skoda Superb... Gde su tu lepota i emocija? 'beš velličinu gepeka... Od mazde 6 prodju te žmarci kada je vidiš, a Superb je bio i ostao službeno vozilo direktora javnih preduzeća
(barba, 04. jun 2014 22:12)

negdje sam procitao,da najdosadnija (citaj najruznija) auta radi Toyota i VW ali isto tako ,najvise auta godisnje prodaju bas Toyota i VW,tako da o ukusima ne valja raspravljati..

Marko

pre 9 godina

Jel to neko reče da je isti kvalitet u Škode?!Ma na čemu ste vi ljudi?
Mazda koja se proizvodi u Hirošimi je vrh vrhova po kvaliteti,to su joj čak i Švabe priznale.
Fantastičan je ovaj benzinac pored kojeg ne treba ni tražiti dizela,pogotovo ko često vozi kratke relacije koje ubijaju motor.
Jedina sitnica koja me malo žulja je izgled navigacije.Mogli su to i finije ukomponirati.Sve ostalo je ne za 5 nego za 10!

Beogradjanin

pre 9 godina

Par meseci sam vlasnik CX5-ice. Odlican auto i sve pohvle za Mazdu. Kvalitet enterijera je jako dobar, za te pare dobijete opremu koji kod ostalih doplacujete papreno. Neko napisao dole za Mazdu 3... Mazda 3 sa ful opremom i benz motorm od 165ks (tako nesto) kosta 24 u ful opremi. Al to nije ona ful oprema, sve sem koze i klime, nego dobijete auto koji sam koci, nadzire mrtav ugao, sam pali duga svetla,nadzire da ne izadjete iz trake, ima navigacuju, xenone, 18-ice itd...
Stavite tu opremu u Insigniju, Passat itd, i dobicete drasticno vecu cenu. Mazda 6 u fulu kosta 32 hiljade evra, sa svom naborjanom opremom kao u trojci.
Dakle, samo u opremi je dosta bolji od konkurencije, da ne pominjem izgleda, motor, menjac (koji klizi jednostavno), lezanje na putu itd.

Batko

pre 9 godina

@EquilibriumEvo ja kao vlasnik Opel Insignije 2.0 CDTI 160 Sport OPC Line mogu da ti kazem da ne verujes u sve sto procitas u recenzijama.Moja insignija je presla 70000km i sto se tice plastike unutrasnjosti klima se i cvrci kao auto koji je presao 700 000 km,2 pumpe za vodu,xenon motor,crevo intercoolera i lupanje u prednjim tockovima su samo neki od problema koje sam imao..Imao sam srecu da sedim u mazdi 6 i daleko izgleda kvalitetnije iznutra od Opela ali i dalje ne dovoljno dobro kao recimo Honda Accord koja je po meni sam vrh klase sto se tice kvaliteta i to ko je vozio ova kola niko ne moze da spori...Insignija izgleda fenomenalno ali nisu dzabe menjali 25 000 delova u restajlingu da valja..Ako zelite imam i klip da postavim kako Unutrasnjost cvrci..Pritom pogledaj samo tezine svih Mazdi 6 i videces koliko je mazda ulozila para u nove lake platforme,impresivno...Pozz
(aleksandar, 04. jun 2014 13:18)

Jel mozes da postavis taj klip sa cvrcanjem? Unapred hvala!

duki

pre 9 godina

I ja sam vozio VRS TDI Octaviu (trenutno ganjam sluzbeni) a ovaj auto je bomba i bas opasno izgleda, Insigniu sije kao i Accorda. Iako tvrdim da je Insignia prelep auto posebno restyle verzija ponuda prostora je sramotno mala za toliki auto. Superb je avion ali je isfuran, u mom komsiluku ga ima cak 3 komada i to su sve sluzbeni automobili, ne znam dal bi ga uzeo za svoj novac. Ovaj motor je odlican a ostalo zavisi od potreba tj. koliko se godisnje prelazi, za manje od 20k km godisnje nema potrebe za dizelom. Zelja mi je probati 2.2 sa 175ks, tu tek ima prostora za eksperimentisanje. Zapamtite jednu stvar motori kod Mazde ce trajati duze nego karoserija.

Bole

pre 9 godina

Vozim Mazdu 6, 2,3 benzinca iz 2003. Prvi vlasnik, redovno servisiran u Mazdi jednom godisnje. Kako izgleda motor, da ne treba nekad da se doda voda za brizgaljke, ne bi ni znao. Do sad sam odolevao s menjanjem auta ipak, ova nova "sestica" me je uverila da ljubav na prvi pogled moze coveku da se desi vise puta u zivotu. Siguran sam da ce i neko novi vlasnik mog' japanca s predjenih 150000, biti zadovoljan barem jos toliko.

Argentto

pre 9 godina

Eh... samo da mogu da priustim sebi ovo, ne bih se dvomio.. na zalost, kao i velika vecina stanovnika mile nam drzave, mogu samo da mastam o ovome..