Utorak, 11.03.2014.

21:37

Prva vožnja: Škoda Yeti (redizajn)

Izvor: B92

Prva vožnja: Škoda Yeti (redizajn) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Mirko Đorđević

pre 9 godina

Prošle godine (2013 pre redizajna) sam kupio Yeti 1.2 tsi i 1.4tsi oba adventure paket i još dodatne opreme po narudžbi (panorama krov itd.) Jedan vozim ja jedan moj brat i zaista obojica smo jako zadovoljni. Motor 1.2 je odličan za manje zahtevne vozače i gradsku vožnju. Može se lepo i putovati, doduše ne znam kako to izgleda na ozbiljnim uzbrdicama pod punim opterećenjem, ali klasična vožnja na auto putu zadovoljava porodične potrebe. 1.4 ima više snage i veći obrtni momenat, tako da se može i pomalo oštrije voziti, ali je ipak za oko 1.5 do 2 lira na 100kmv veći potrošač kako u gradu tako i na otvorenom pri većim brzinama. Inače oba motora su skoro bešumna u vožnji osim kod naglih ubrzanja i visokih brzina preko 140km/h kada se več mogu čuti ali ni to nije tako dramatično. Mislim da još uvek u ovoj kategoriji nema praktičnijeg automobila za ovu cenu, pogotovo ako se ide na to da se oprema i model naručuju, a ne uzimaju sa lagera. Bolje je sačekati mesec dva i uzeti ono što vam treba nego kupiti već gotove pakete opreme. Recimo panorama krov sa šiberom koji otvara pola krova vredi svaku paru, a koštao je nešto malo manje od 1000EUR sa pdv-om. Ako tražite popust na opremu možete ga platiti i nešto manje. Inače prostor, funkcionalnost, kvalitet unutrašnjosti, stabilnost u vožnji itd. nema zamerki. Možda jedino za nijansu teži volan na okretanju kod modela 1.4 tsi verovatno zbog veće težine motora. Pozdrav svima

NNN

pre 10 godina

Mnogo mi se sviđa Yeti
retko univerzalan auto,
i porodični i gradski i prigradski :)
da nisam u stambenom kreditu verovtno bih ga uzeo.

Zuki

pre 10 godina

Yeti ima savršene terenske sposobnosti, može i na 2 točka.
(Dejan L, 12. mart 2014 11:35)

Sa klirensom od jedva 16cm, bez reduktora i "gradskim" gumama? Svaki auto moze na 2 tocka.

vlasnik

pre 10 godina

Kao vlasnik Yetija 1.4 TSI, već 4 godine, mogu samo da kažem da je auto fenomenalan. Nema nekih posebnih mana, osim: potrošnje na autoputu (kada se vozi brže od ograničenja dođe do izražaja njegova "aerodinamika") i možda je gepek mogao biti za nijansu veći...sve ostalo je 5+.

Yeti - vlasnik

pre 10 godina

koliko trosi skoda prosecno sa 1.2 TSI motorom?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petar, 12. mart 2014 20:12)

Prosecna potrosnja je ispod 8L/100km za 3ooookm koliko sam presao do sada. Uglavnom , ocekivao sam da ce biti vise s ozbirom da je vecinom gradska voznja. Nikakvih problema a veoma udoban za voznju. Na autoputu 150km/h bez ikakvih poteskoca i skoro da se ni ne oseti (osim po potrosnji). Gepek sasvim solidan. Uglavnom auto za prepruku.

ntd

pre 10 godina

@nastavnik srpskog, "magnetić mrki"... ja bolji prevod u zivotu nisam video :-) :-) :-) nasmejali ste me za ceo dan! molim vas, ostavite prevodjenje nastavnicima engleskog :-)

Nikola

pre 10 godina

Prethodan dizajn, nekom lep ili ružan, bio je skladan. Svi delovi harmonično uklopljeni. Sad kad su povadili one kontraverzne okrugle maglenke i nakačili ove oštre vw farove, meni je to nekako bzvz.
Kao da su gledali kako da uguraju Yeti dizajnerski u svoju novu gamu, a ne da ulepšaju automobil...
Inače, mnogo je razloga da se kupi Yeti, ali to više sigurno nije stil koji ga je činio drugačijim.

Nastavnik srpskog

pre 10 godina

"četiri nove metalik nijanse, teško prevodive na srpski - to su "moon white", "jungle green", "metal grey" i "magnetic brown"."

Yeti je zaista divan auto a gradska varijanta se meni najviše dopada. Mislim da se boje mogu lepo prevesti na srpski jezik, na primer, "belo kao mesečina", "zelena iz džungle", "metalno siva" i "magnetić mrki".

marko

pre 10 godina

Prosle godine smo kupili Yeti 2010 god da zamenimo Fabiju posto nam je postala mala sa dvoje dece i prezadovoljni smo. 1.2 motor na papiru mozda zvuci lose ali u stvarnosti auto odlicno ide, elastican, trosi mi manje nego fabija. Jako kvalitetno uradjen nema skriputanja, zveckanja, auto deluje cvrsto i stabilno a opet lak za gradsku voznju i veoma pregledan. Za ulozeno dobijeno puno pruza i topla preporuka.

Marko

pre 10 godina

. . . jer su dodate četiri nove metalik nijanse, teško prevodive na srpski - to su "moon white", "jungle green", "metal grey" i "magnetic brown".

Može li ovako (?) . . . ''mjesec bijela'' – ''mesec bela'' (moon white), ''džungla zelena'' (jungle green), ''metalno siva'' (metal grey), ''magnetno smeđa'' (magnetic brown). Inače, standardno solidan tekst. Pozdrav svim ljudima dobre volje u Srbiji iz Zagreba.

transformer

pre 10 godina

Ovo je sjajan auto, prije svega porodicni, jedino sto i pitanje niske cijene postaje relativno. Ako neko zeli krosover sa kakvim takvim mogucnostima za off road mora da uzme 4x4 koji je preko 20.000 evra. Za te pare moze da se uzme mnogo toga, a ja cu samo navesti Kiu Sportage. Odmah se vidi da i nije auto koji daje odnos ulozeno dobijeno povoljniji od citave konkurencije.
Ko npr. hoce jeftin porodicni auto sa baznim motorom i bez 4x4 ima ponudu osnovne verzije za cca 13.000, ali pogledajte sta nudi Opel na sajmu sa Merivom active.
Dakle, auto je odlican, no u pogledu odnosa cijena - kvalitet nudi mozda vise od vw ili audija, ali je daleko od toga da zasjenjuje konkurenciju. Cak mogu reci da ovo nije jeftin auto.
Vezano za poredjenja sa Daciom, po meni su dacije mnogo skupe. Stepway laureate jedva da je jeftiniji od merive selection sa sajamskom cijenom ili hyndai i30 sa redovnom cijenom, a snizenja skoro kod svakog prodavca konstantno. Pri tom je sandero klasa ispod ovih vozila, a dacia uopste dosta zaostaje za evropskim, japanskim i korejskom proizvodjacima. Dacije kupuju neinformisani - ja nemam drugo objasnjenje za njihove prodajne rezultate.

Dragan

pre 10 godina

Da li novi model ima veci gepek i koliko? Negde sam nasao informaciju da je 510l, secam se da je za prethodni model to variralo u zavisnosti da li ima set za reparaciju i slicno...

Rikošet

pre 10 godina

Yetijevi kvaliteti su robustnost, VW dizel motori i 4x4 pogonska tehnologija, uzoran kvalitet izrade, te flesibilna zadnja sjedišta koja se mogu pomjerati po dužini i širini... Mane: mali klirens (nizak je za ozbiljniju terensku vožnju, ali je odličan na asfaltu), srazmjerno mali prtljažnik, udobnost i potvrdo ogibljenje, aerodinamika karoserije i buka koju stvara iznad 120 km/h, preširok središnji greben, koji "žulja" desno koljeno korpulentnijih vozača, prezakošen nosač vjetrobrana, koji smanjuje vidno polje posebno u gradskoj vožnji (ovaj problem je izraženiji kod visokih vozača).
Na prvobitnom modelu sa okruglim maglenkama veliki problem je bio u pristupu farovima i zamjeni pojedinih sijalica, zbog čega se u nekim slučajevima morao demontirati i čitav branik sa nekih 20 vijaka, a u nekim je pristup bio moguć samo nako vađenja zaštitne plastike prednjih blatobrana... Neke komponente vješanja su od aluminijuma i kao takve veoma skupe u zamjeni... Redizajnom je problem sa pristupom žaruljama donekle riješen, ali je automobil zbog toga izgubio na originalnosti... Osim toga redizajn je bio uslovljen i uvođenjem Yetija na za Škodu veoma značajno kinesko tržište, na kojem su puno bolje prihvaćene klasične forme... Duga priča, uglavnom pravougaona svjetla su ubačena iz praktičnih i marketinških, a ne estetskih razloga... Sve u svemu jako dobar automobil, koji nudi uzornu, ako ne i najbolju dinamiku vožnje u klasi, u kombinaciji sa 2.0 TDI ili 1.8 TSI agregatima i 4x4 pogonom...

Dejan L

pre 10 godina

@ vozac
E pa razlika u odnosu na Duster su 5 zvezdica za bezbednost, naspram 3 Dasterove.
Duster je duzi, ali 200kg laksi od Yetija. Jer su na Dasteru stedeli na celiku, a kvalitet mora da se plati. Sem toga Yeti je ceo pocinkovan, ima garanciju na karoseriju 12godina, a kod Dastera je samo pod pocinkovan.
Hvala na paznji!

Zile

pre 10 godina

Ponovo poredjenje sa DuNsterom, zar je moguce da je toliko tesko razlikovati mejnstrim od socijalnog brenda? Daster pobedjuje samo po pitanju prtljaznika. U svemu drugom nema pogovora ni sumnji u vezi modela iz Ceske, sjajan, kompaktan, okretan, ozbiljan i kvalitetan, ovo poslednje shvatite kao glavni adut Jetija

CoolG

pre 10 godina

Kupljen 2010 god. na satu 70000 km bez kvarova. Najkorisniji najupotrebljiviji auto koji sam posedovao, racunajuci tu i tzv. premium klasu...
Redizajn je po meni totalni promasaj.

Vladimir

pre 10 godina

Kupio, vozim od početka godine. Model 2.0 sa 110 KS i 4X4. Divan, sjajan auto, udoban, snažan, dovoljno velik (ja imam skoro 1.90, i iza mene bez ikakvih problema sedne neko jednako visok). Sva priča o ružnoći je arbitrarna, ali pričati o kvalitetu je zaista smešno. Naravno da imamo 100.000 evra u kešu i da nam treba ovakav auto da bismo vozili neka mnogo bolja kola. Ali, za cenu koju imaju, Škode su ubedljivo najbolje rešenje za naše prilike. Uostalom, pogledaje malo koji proizvođač prodaje najviše kola u zadnjih 10 godina. Što se Dustera tiče, naravno da je to OK auto, ali se ipak ne može meriti sa Yetijem, osim u odnosu cena-kvalitet (što je, priznajem, sasvim dovoljno). Ali, ima nešto u tome da kad sednete u auto prosto vam se iz njega ne izlazi :-) Ja sam uvek začuđen kada neko pljuje automobile koji očigledno imaju sve bolju i bolju prođu ne samo kod nas, nego i u Evropi generalno. To se odnosi i na Škodu i na Dačiju. Ali, kako objasniti prosečnom srpskom kupc koji će radije kupiti 10 godina starog VW-a da za iste pare može da kupi nova, odlična kola?! Mi smo zaista tvrdogalv narod i teško gledamo dalje od svog nosa.

Vozač

pre 10 godina

@Dejan L
Sad je jasno zašto se ti javljaš na svakom tekstu o Dusteru. Ti si od onih koji misle da je njihov izbor najbolji i vole da se hvale kako su pametni.
Bojiš se konkurencije ili koji je tvoj problem? Prodaješ Škodu?
Super. Dobri su to auti ali ne mora baš svako to da bira. Meni je Yeti bio simpatičan ali kad sam birao kola bio je skuplji od Dustera. Jeste finiji ali malo manje mesta i manji prtljažnik. Meni je to značilo pored toga što je bio i skuplji. Ne mora odma da se hejtuje sve.
Iskreno meni se Yeti sviđa i ovaj model posle promena je još lepši.
Ali ne mogu svi isto da voze :)

Dejan L

pre 10 godina

Yeti ima savršene terenske sposobnosti, može i na 2 točka.
Dobio je 5 zvezdica za bezbednost i pruža komfor za 5 odraslih putnika.
Problem sa 1.2 TSI 2010. i 2011.god je bio sa hidrauličnim zatezačem lanca, ako se ne sačeka da motor radi bar 20 sekundi u mestu, nego opletu po gasu i zavrte motor, kome ulje još nije stiglo da se razlije po motoru, a koji je već 2012. zamenjen drugačijim sistemom i postavljen je niže i sa druge strane, kako bi ranije ulje dospelo u nivo hidrauličnog zatezača.
Yeti je testiran i na severnom polu i u Sibiru. Na -34 je palio iz prve.

Yeti fan

pre 10 godina

koliko su ga unakazili redizajnom dovoljan primer je i taj što je moja petogodišnja kći rekla"tata ovo nije Yeti,ovo je ko neka škoda"...
inače je prethodni model možda najbolji u klasi,i imao je dušu sa onim okruglim farovima,kockastim nenametljivim dizajnom..

s mile

pre 10 godina

Dobar. Kada je izasao sa onim farovima mi je bio ruznjikav. Sa faceliftom se utopio u VW i skoda dizajn. Dobar, praktican. Sa boljkama 1.2Tsi motora, barem u pocetku.

mare nis

pre 10 godina

Eh da smo i mi znali da sacuvamo nasu Zastavu kao sto su Cesi sacuvali i unapredili Skodu...Da je opstala Zastava koliko bi to znacilo nasoj privredi...Mozda jos nije kasno da se nadje neki partner za obnovu Zastave...

Vladimir

pre 10 godina

Kupio, vozim od početka godine. Model 2.0 sa 110 KS i 4X4. Divan, sjajan auto, udoban, snažan, dovoljno velik (ja imam skoro 1.90, i iza mene bez ikakvih problema sedne neko jednako visok). Sva priča o ružnoći je arbitrarna, ali pričati o kvalitetu je zaista smešno. Naravno da imamo 100.000 evra u kešu i da nam treba ovakav auto da bismo vozili neka mnogo bolja kola. Ali, za cenu koju imaju, Škode su ubedljivo najbolje rešenje za naše prilike. Uostalom, pogledaje malo koji proizvođač prodaje najviše kola u zadnjih 10 godina. Što se Dustera tiče, naravno da je to OK auto, ali se ipak ne može meriti sa Yetijem, osim u odnosu cena-kvalitet (što je, priznajem, sasvim dovoljno). Ali, ima nešto u tome da kad sednete u auto prosto vam se iz njega ne izlazi :-) Ja sam uvek začuđen kada neko pljuje automobile koji očigledno imaju sve bolju i bolju prođu ne samo kod nas, nego i u Evropi generalno. To se odnosi i na Škodu i na Dačiju. Ali, kako objasniti prosečnom srpskom kupc koji će radije kupiti 10 godina starog VW-a da za iste pare može da kupi nova, odlična kola?! Mi smo zaista tvrdogalv narod i teško gledamo dalje od svog nosa.

Vozač

pre 10 godina

@Dejan L
Sad je jasno zašto se ti javljaš na svakom tekstu o Dusteru. Ti si od onih koji misle da je njihov izbor najbolji i vole da se hvale kako su pametni.
Bojiš se konkurencije ili koji je tvoj problem? Prodaješ Škodu?
Super. Dobri su to auti ali ne mora baš svako to da bira. Meni je Yeti bio simpatičan ali kad sam birao kola bio je skuplji od Dustera. Jeste finiji ali malo manje mesta i manji prtljažnik. Meni je to značilo pored toga što je bio i skuplji. Ne mora odma da se hejtuje sve.
Iskreno meni se Yeti sviđa i ovaj model posle promena je još lepši.
Ali ne mogu svi isto da voze :)

Yeti fan

pre 10 godina

koliko su ga unakazili redizajnom dovoljan primer je i taj što je moja petogodišnja kći rekla"tata ovo nije Yeti,ovo je ko neka škoda"...
inače je prethodni model možda najbolji u klasi,i imao je dušu sa onim okruglim farovima,kockastim nenametljivim dizajnom..

s mile

pre 10 godina

Dobar. Kada je izasao sa onim farovima mi je bio ruznjikav. Sa faceliftom se utopio u VW i skoda dizajn. Dobar, praktican. Sa boljkama 1.2Tsi motora, barem u pocetku.

Dejan L

pre 10 godina

Yeti ima savršene terenske sposobnosti, može i na 2 točka.
Dobio je 5 zvezdica za bezbednost i pruža komfor za 5 odraslih putnika.
Problem sa 1.2 TSI 2010. i 2011.god je bio sa hidrauličnim zatezačem lanca, ako se ne sačeka da motor radi bar 20 sekundi u mestu, nego opletu po gasu i zavrte motor, kome ulje još nije stiglo da se razlije po motoru, a koji je već 2012. zamenjen drugačijim sistemom i postavljen je niže i sa druge strane, kako bi ranije ulje dospelo u nivo hidrauličnog zatezača.
Yeti je testiran i na severnom polu i u Sibiru. Na -34 je palio iz prve.

Marko

pre 10 godina

. . . jer su dodate četiri nove metalik nijanse, teško prevodive na srpski - to su "moon white", "jungle green", "metal grey" i "magnetic brown".

Može li ovako (?) . . . ''mjesec bijela'' – ''mesec bela'' (moon white), ''džungla zelena'' (jungle green), ''metalno siva'' (metal grey), ''magnetno smeđa'' (magnetic brown). Inače, standardno solidan tekst. Pozdrav svim ljudima dobre volje u Srbiji iz Zagreba.

mare nis

pre 10 godina

Eh da smo i mi znali da sacuvamo nasu Zastavu kao sto su Cesi sacuvali i unapredili Skodu...Da je opstala Zastava koliko bi to znacilo nasoj privredi...Mozda jos nije kasno da se nadje neki partner za obnovu Zastave...

marko

pre 10 godina

Prosle godine smo kupili Yeti 2010 god da zamenimo Fabiju posto nam je postala mala sa dvoje dece i prezadovoljni smo. 1.2 motor na papiru mozda zvuci lose ali u stvarnosti auto odlicno ide, elastican, trosi mi manje nego fabija. Jako kvalitetno uradjen nema skriputanja, zveckanja, auto deluje cvrsto i stabilno a opet lak za gradsku voznju i veoma pregledan. Za ulozeno dobijeno puno pruza i topla preporuka.

vlasnik

pre 10 godina

Kao vlasnik Yetija 1.4 TSI, već 4 godine, mogu samo da kažem da je auto fenomenalan. Nema nekih posebnih mana, osim: potrošnje na autoputu (kada se vozi brže od ograničenja dođe do izražaja njegova "aerodinamika") i možda je gepek mogao biti za nijansu veći...sve ostalo je 5+.

NNN

pre 10 godina

Mnogo mi se sviđa Yeti
retko univerzalan auto,
i porodični i gradski i prigradski :)
da nisam u stambenom kreditu verovtno bih ga uzeo.

Dejan L

pre 10 godina

@ vozac
E pa razlika u odnosu na Duster su 5 zvezdica za bezbednost, naspram 3 Dasterove.
Duster je duzi, ali 200kg laksi od Yetija. Jer su na Dasteru stedeli na celiku, a kvalitet mora da se plati. Sem toga Yeti je ceo pocinkovan, ima garanciju na karoseriju 12godina, a kod Dastera je samo pod pocinkovan.
Hvala na paznji!

Zile

pre 10 godina

Ponovo poredjenje sa DuNsterom, zar je moguce da je toliko tesko razlikovati mejnstrim od socijalnog brenda? Daster pobedjuje samo po pitanju prtljaznika. U svemu drugom nema pogovora ni sumnji u vezi modela iz Ceske, sjajan, kompaktan, okretan, ozbiljan i kvalitetan, ovo poslednje shvatite kao glavni adut Jetija

Nikola

pre 10 godina

Prethodan dizajn, nekom lep ili ružan, bio je skladan. Svi delovi harmonično uklopljeni. Sad kad su povadili one kontraverzne okrugle maglenke i nakačili ove oštre vw farove, meni je to nekako bzvz.
Kao da su gledali kako da uguraju Yeti dizajnerski u svoju novu gamu, a ne da ulepšaju automobil...
Inače, mnogo je razloga da se kupi Yeti, ali to više sigurno nije stil koji ga je činio drugačijim.

transformer

pre 10 godina

Ovo je sjajan auto, prije svega porodicni, jedino sto i pitanje niske cijene postaje relativno. Ako neko zeli krosover sa kakvim takvim mogucnostima za off road mora da uzme 4x4 koji je preko 20.000 evra. Za te pare moze da se uzme mnogo toga, a ja cu samo navesti Kiu Sportage. Odmah se vidi da i nije auto koji daje odnos ulozeno dobijeno povoljniji od citave konkurencije.
Ko npr. hoce jeftin porodicni auto sa baznim motorom i bez 4x4 ima ponudu osnovne verzije za cca 13.000, ali pogledajte sta nudi Opel na sajmu sa Merivom active.
Dakle, auto je odlican, no u pogledu odnosa cijena - kvalitet nudi mozda vise od vw ili audija, ali je daleko od toga da zasjenjuje konkurenciju. Cak mogu reci da ovo nije jeftin auto.
Vezano za poredjenja sa Daciom, po meni su dacije mnogo skupe. Stepway laureate jedva da je jeftiniji od merive selection sa sajamskom cijenom ili hyndai i30 sa redovnom cijenom, a snizenja skoro kod svakog prodavca konstantno. Pri tom je sandero klasa ispod ovih vozila, a dacia uopste dosta zaostaje za evropskim, japanskim i korejskom proizvodjacima. Dacije kupuju neinformisani - ja nemam drugo objasnjenje za njihove prodajne rezultate.

Zuki

pre 10 godina

Yeti ima savršene terenske sposobnosti, može i na 2 točka.
(Dejan L, 12. mart 2014 11:35)

Sa klirensom od jedva 16cm, bez reduktora i "gradskim" gumama? Svaki auto moze na 2 tocka.

Yeti - vlasnik

pre 10 godina

koliko trosi skoda prosecno sa 1.2 TSI motorom?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petar, 12. mart 2014 20:12)

Prosecna potrosnja je ispod 8L/100km za 3ooookm koliko sam presao do sada. Uglavnom , ocekivao sam da ce biti vise s ozbirom da je vecinom gradska voznja. Nikakvih problema a veoma udoban za voznju. Na autoputu 150km/h bez ikakvih poteskoca i skoro da se ni ne oseti (osim po potrosnji). Gepek sasvim solidan. Uglavnom auto za prepruku.

CoolG

pre 10 godina

Kupljen 2010 god. na satu 70000 km bez kvarova. Najkorisniji najupotrebljiviji auto koji sam posedovao, racunajuci tu i tzv. premium klasu...
Redizajn je po meni totalni promasaj.

Rikošet

pre 10 godina

Yetijevi kvaliteti su robustnost, VW dizel motori i 4x4 pogonska tehnologija, uzoran kvalitet izrade, te flesibilna zadnja sjedišta koja se mogu pomjerati po dužini i širini... Mane: mali klirens (nizak je za ozbiljniju terensku vožnju, ali je odličan na asfaltu), srazmjerno mali prtljažnik, udobnost i potvrdo ogibljenje, aerodinamika karoserije i buka koju stvara iznad 120 km/h, preširok središnji greben, koji "žulja" desno koljeno korpulentnijih vozača, prezakošen nosač vjetrobrana, koji smanjuje vidno polje posebno u gradskoj vožnji (ovaj problem je izraženiji kod visokih vozača).
Na prvobitnom modelu sa okruglim maglenkama veliki problem je bio u pristupu farovima i zamjeni pojedinih sijalica, zbog čega se u nekim slučajevima morao demontirati i čitav branik sa nekih 20 vijaka, a u nekim je pristup bio moguć samo nako vađenja zaštitne plastike prednjih blatobrana... Neke komponente vješanja su od aluminijuma i kao takve veoma skupe u zamjeni... Redizajnom je problem sa pristupom žaruljama donekle riješen, ali je automobil zbog toga izgubio na originalnosti... Osim toga redizajn je bio uslovljen i uvođenjem Yetija na za Škodu veoma značajno kinesko tržište, na kojem su puno bolje prihvaćene klasične forme... Duga priča, uglavnom pravougaona svjetla su ubačena iz praktičnih i marketinških, a ne estetskih razloga... Sve u svemu jako dobar automobil, koji nudi uzornu, ako ne i najbolju dinamiku vožnje u klasi, u kombinaciji sa 2.0 TDI ili 1.8 TSI agregatima i 4x4 pogonom...

Nastavnik srpskog

pre 10 godina

"četiri nove metalik nijanse, teško prevodive na srpski - to su "moon white", "jungle green", "metal grey" i "magnetic brown"."

Yeti je zaista divan auto a gradska varijanta se meni najviše dopada. Mislim da se boje mogu lepo prevesti na srpski jezik, na primer, "belo kao mesečina", "zelena iz džungle", "metalno siva" i "magnetić mrki".

ntd

pre 10 godina

@nastavnik srpskog, "magnetić mrki"... ja bolji prevod u zivotu nisam video :-) :-) :-) nasmejali ste me za ceo dan! molim vas, ostavite prevodjenje nastavnicima engleskog :-)

Mirko Đorđević

pre 9 godina

Prošle godine (2013 pre redizajna) sam kupio Yeti 1.2 tsi i 1.4tsi oba adventure paket i još dodatne opreme po narudžbi (panorama krov itd.) Jedan vozim ja jedan moj brat i zaista obojica smo jako zadovoljni. Motor 1.2 je odličan za manje zahtevne vozače i gradsku vožnju. Može se lepo i putovati, doduše ne znam kako to izgleda na ozbiljnim uzbrdicama pod punim opterećenjem, ali klasična vožnja na auto putu zadovoljava porodične potrebe. 1.4 ima više snage i veći obrtni momenat, tako da se može i pomalo oštrije voziti, ali je ipak za oko 1.5 do 2 lira na 100kmv veći potrošač kako u gradu tako i na otvorenom pri većim brzinama. Inače oba motora su skoro bešumna u vožnji osim kod naglih ubrzanja i visokih brzina preko 140km/h kada se več mogu čuti ali ni to nije tako dramatično. Mislim da još uvek u ovoj kategoriji nema praktičnijeg automobila za ovu cenu, pogotovo ako se ide na to da se oprema i model naručuju, a ne uzimaju sa lagera. Bolje je sačekati mesec dva i uzeti ono što vam treba nego kupiti već gotove pakete opreme. Recimo panorama krov sa šiberom koji otvara pola krova vredi svaku paru, a koštao je nešto malo manje od 1000EUR sa pdv-om. Ako tražite popust na opremu možete ga platiti i nešto manje. Inače prostor, funkcionalnost, kvalitet unutrašnjosti, stabilnost u vožnji itd. nema zamerki. Možda jedino za nijansu teži volan na okretanju kod modela 1.4 tsi verovatno zbog veće težine motora. Pozdrav svima

Dragan

pre 10 godina

Da li novi model ima veci gepek i koliko? Negde sam nasao informaciju da je 510l, secam se da je za prethodni model to variralo u zavisnosti da li ima set za reparaciju i slicno...

mare nis

pre 10 godina

Eh da smo i mi znali da sacuvamo nasu Zastavu kao sto su Cesi sacuvali i unapredili Skodu...Da je opstala Zastava koliko bi to znacilo nasoj privredi...Mozda jos nije kasno da se nadje neki partner za obnovu Zastave...

Dejan L

pre 10 godina

Yeti ima savršene terenske sposobnosti, može i na 2 točka.
Dobio je 5 zvezdica za bezbednost i pruža komfor za 5 odraslih putnika.
Problem sa 1.2 TSI 2010. i 2011.god je bio sa hidrauličnim zatezačem lanca, ako se ne sačeka da motor radi bar 20 sekundi u mestu, nego opletu po gasu i zavrte motor, kome ulje još nije stiglo da se razlije po motoru, a koji je već 2012. zamenjen drugačijim sistemom i postavljen je niže i sa druge strane, kako bi ranije ulje dospelo u nivo hidrauličnog zatezača.
Yeti je testiran i na severnom polu i u Sibiru. Na -34 je palio iz prve.

Yeti fan

pre 10 godina

koliko su ga unakazili redizajnom dovoljan primer je i taj što je moja petogodišnja kći rekla"tata ovo nije Yeti,ovo je ko neka škoda"...
inače je prethodni model možda najbolji u klasi,i imao je dušu sa onim okruglim farovima,kockastim nenametljivim dizajnom..

Zile

pre 10 godina

Ponovo poredjenje sa DuNsterom, zar je moguce da je toliko tesko razlikovati mejnstrim od socijalnog brenda? Daster pobedjuje samo po pitanju prtljaznika. U svemu drugom nema pogovora ni sumnji u vezi modela iz Ceske, sjajan, kompaktan, okretan, ozbiljan i kvalitetan, ovo poslednje shvatite kao glavni adut Jetija

transformer

pre 10 godina

Ovo je sjajan auto, prije svega porodicni, jedino sto i pitanje niske cijene postaje relativno. Ako neko zeli krosover sa kakvim takvim mogucnostima za off road mora da uzme 4x4 koji je preko 20.000 evra. Za te pare moze da se uzme mnogo toga, a ja cu samo navesti Kiu Sportage. Odmah se vidi da i nije auto koji daje odnos ulozeno dobijeno povoljniji od citave konkurencije.
Ko npr. hoce jeftin porodicni auto sa baznim motorom i bez 4x4 ima ponudu osnovne verzije za cca 13.000, ali pogledajte sta nudi Opel na sajmu sa Merivom active.
Dakle, auto je odlican, no u pogledu odnosa cijena - kvalitet nudi mozda vise od vw ili audija, ali je daleko od toga da zasjenjuje konkurenciju. Cak mogu reci da ovo nije jeftin auto.
Vezano za poredjenja sa Daciom, po meni su dacije mnogo skupe. Stepway laureate jedva da je jeftiniji od merive selection sa sajamskom cijenom ili hyndai i30 sa redovnom cijenom, a snizenja skoro kod svakog prodavca konstantno. Pri tom je sandero klasa ispod ovih vozila, a dacia uopste dosta zaostaje za evropskim, japanskim i korejskom proizvodjacima. Dacije kupuju neinformisani - ja nemam drugo objasnjenje za njihove prodajne rezultate.

s mile

pre 10 godina

Dobar. Kada je izasao sa onim farovima mi je bio ruznjikav. Sa faceliftom se utopio u VW i skoda dizajn. Dobar, praktican. Sa boljkama 1.2Tsi motora, barem u pocetku.

Dejan L

pre 10 godina

@ vozac
E pa razlika u odnosu na Duster su 5 zvezdica za bezbednost, naspram 3 Dasterove.
Duster je duzi, ali 200kg laksi od Yetija. Jer su na Dasteru stedeli na celiku, a kvalitet mora da se plati. Sem toga Yeti je ceo pocinkovan, ima garanciju na karoseriju 12godina, a kod Dastera je samo pod pocinkovan.
Hvala na paznji!

Nastavnik srpskog

pre 10 godina

"četiri nove metalik nijanse, teško prevodive na srpski - to su "moon white", "jungle green", "metal grey" i "magnetic brown"."

Yeti je zaista divan auto a gradska varijanta se meni najviše dopada. Mislim da se boje mogu lepo prevesti na srpski jezik, na primer, "belo kao mesečina", "zelena iz džungle", "metalno siva" i "magnetić mrki".

Vladimir

pre 10 godina

Kupio, vozim od početka godine. Model 2.0 sa 110 KS i 4X4. Divan, sjajan auto, udoban, snažan, dovoljno velik (ja imam skoro 1.90, i iza mene bez ikakvih problema sedne neko jednako visok). Sva priča o ružnoći je arbitrarna, ali pričati o kvalitetu je zaista smešno. Naravno da imamo 100.000 evra u kešu i da nam treba ovakav auto da bismo vozili neka mnogo bolja kola. Ali, za cenu koju imaju, Škode su ubedljivo najbolje rešenje za naše prilike. Uostalom, pogledaje malo koji proizvođač prodaje najviše kola u zadnjih 10 godina. Što se Dustera tiče, naravno da je to OK auto, ali se ipak ne može meriti sa Yetijem, osim u odnosu cena-kvalitet (što je, priznajem, sasvim dovoljno). Ali, ima nešto u tome da kad sednete u auto prosto vam se iz njega ne izlazi :-) Ja sam uvek začuđen kada neko pljuje automobile koji očigledno imaju sve bolju i bolju prođu ne samo kod nas, nego i u Evropi generalno. To se odnosi i na Škodu i na Dačiju. Ali, kako objasniti prosečnom srpskom kupc koji će radije kupiti 10 godina starog VW-a da za iste pare može da kupi nova, odlična kola?! Mi smo zaista tvrdogalv narod i teško gledamo dalje od svog nosa.

Vozač

pre 10 godina

@Dejan L
Sad je jasno zašto se ti javljaš na svakom tekstu o Dusteru. Ti si od onih koji misle da je njihov izbor najbolji i vole da se hvale kako su pametni.
Bojiš se konkurencije ili koji je tvoj problem? Prodaješ Škodu?
Super. Dobri su to auti ali ne mora baš svako to da bira. Meni je Yeti bio simpatičan ali kad sam birao kola bio je skuplji od Dustera. Jeste finiji ali malo manje mesta i manji prtljažnik. Meni je to značilo pored toga što je bio i skuplji. Ne mora odma da se hejtuje sve.
Iskreno meni se Yeti sviđa i ovaj model posle promena je još lepši.
Ali ne mogu svi isto da voze :)

Zuki

pre 10 godina

Yeti ima savršene terenske sposobnosti, može i na 2 točka.
(Dejan L, 12. mart 2014 11:35)

Sa klirensom od jedva 16cm, bez reduktora i "gradskim" gumama? Svaki auto moze na 2 tocka.

marko

pre 10 godina

Prosle godine smo kupili Yeti 2010 god da zamenimo Fabiju posto nam je postala mala sa dvoje dece i prezadovoljni smo. 1.2 motor na papiru mozda zvuci lose ali u stvarnosti auto odlicno ide, elastican, trosi mi manje nego fabija. Jako kvalitetno uradjen nema skriputanja, zveckanja, auto deluje cvrsto i stabilno a opet lak za gradsku voznju i veoma pregledan. Za ulozeno dobijeno puno pruza i topla preporuka.

Nikola

pre 10 godina

Prethodan dizajn, nekom lep ili ružan, bio je skladan. Svi delovi harmonično uklopljeni. Sad kad su povadili one kontraverzne okrugle maglenke i nakačili ove oštre vw farove, meni je to nekako bzvz.
Kao da su gledali kako da uguraju Yeti dizajnerski u svoju novu gamu, a ne da ulepšaju automobil...
Inače, mnogo je razloga da se kupi Yeti, ali to više sigurno nije stil koji ga je činio drugačijim.

CoolG

pre 10 godina

Kupljen 2010 god. na satu 70000 km bez kvarova. Najkorisniji najupotrebljiviji auto koji sam posedovao, racunajuci tu i tzv. premium klasu...
Redizajn je po meni totalni promasaj.

Marko

pre 10 godina

. . . jer su dodate četiri nove metalik nijanse, teško prevodive na srpski - to su "moon white", "jungle green", "metal grey" i "magnetic brown".

Može li ovako (?) . . . ''mjesec bijela'' – ''mesec bela'' (moon white), ''džungla zelena'' (jungle green), ''metalno siva'' (metal grey), ''magnetno smeđa'' (magnetic brown). Inače, standardno solidan tekst. Pozdrav svim ljudima dobre volje u Srbiji iz Zagreba.

ntd

pre 10 godina

@nastavnik srpskog, "magnetić mrki"... ja bolji prevod u zivotu nisam video :-) :-) :-) nasmejali ste me za ceo dan! molim vas, ostavite prevodjenje nastavnicima engleskog :-)

Rikošet

pre 10 godina

Yetijevi kvaliteti su robustnost, VW dizel motori i 4x4 pogonska tehnologija, uzoran kvalitet izrade, te flesibilna zadnja sjedišta koja se mogu pomjerati po dužini i širini... Mane: mali klirens (nizak je za ozbiljniju terensku vožnju, ali je odličan na asfaltu), srazmjerno mali prtljažnik, udobnost i potvrdo ogibljenje, aerodinamika karoserije i buka koju stvara iznad 120 km/h, preširok središnji greben, koji "žulja" desno koljeno korpulentnijih vozača, prezakošen nosač vjetrobrana, koji smanjuje vidno polje posebno u gradskoj vožnji (ovaj problem je izraženiji kod visokih vozača).
Na prvobitnom modelu sa okruglim maglenkama veliki problem je bio u pristupu farovima i zamjeni pojedinih sijalica, zbog čega se u nekim slučajevima morao demontirati i čitav branik sa nekih 20 vijaka, a u nekim je pristup bio moguć samo nako vađenja zaštitne plastike prednjih blatobrana... Neke komponente vješanja su od aluminijuma i kao takve veoma skupe u zamjeni... Redizajnom je problem sa pristupom žaruljama donekle riješen, ali je automobil zbog toga izgubio na originalnosti... Osim toga redizajn je bio uslovljen i uvođenjem Yetija na za Škodu veoma značajno kinesko tržište, na kojem su puno bolje prihvaćene klasične forme... Duga priča, uglavnom pravougaona svjetla su ubačena iz praktičnih i marketinških, a ne estetskih razloga... Sve u svemu jako dobar automobil, koji nudi uzornu, ako ne i najbolju dinamiku vožnje u klasi, u kombinaciji sa 2.0 TDI ili 1.8 TSI agregatima i 4x4 pogonom...

Yeti - vlasnik

pre 10 godina

koliko trosi skoda prosecno sa 1.2 TSI motorom?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (petar, 12. mart 2014 20:12)

Prosecna potrosnja je ispod 8L/100km za 3ooookm koliko sam presao do sada. Uglavnom , ocekivao sam da ce biti vise s ozbirom da je vecinom gradska voznja. Nikakvih problema a veoma udoban za voznju. Na autoputu 150km/h bez ikakvih poteskoca i skoro da se ni ne oseti (osim po potrosnji). Gepek sasvim solidan. Uglavnom auto za prepruku.

Dragan

pre 10 godina

Da li novi model ima veci gepek i koliko? Negde sam nasao informaciju da je 510l, secam se da je za prethodni model to variralo u zavisnosti da li ima set za reparaciju i slicno...

vlasnik

pre 10 godina

Kao vlasnik Yetija 1.4 TSI, već 4 godine, mogu samo da kažem da je auto fenomenalan. Nema nekih posebnih mana, osim: potrošnje na autoputu (kada se vozi brže od ograničenja dođe do izražaja njegova "aerodinamika") i možda je gepek mogao biti za nijansu veći...sve ostalo je 5+.

Mirko Đorđević

pre 9 godina

Prošle godine (2013 pre redizajna) sam kupio Yeti 1.2 tsi i 1.4tsi oba adventure paket i još dodatne opreme po narudžbi (panorama krov itd.) Jedan vozim ja jedan moj brat i zaista obojica smo jako zadovoljni. Motor 1.2 je odličan za manje zahtevne vozače i gradsku vožnju. Može se lepo i putovati, doduše ne znam kako to izgleda na ozbiljnim uzbrdicama pod punim opterećenjem, ali klasična vožnja na auto putu zadovoljava porodične potrebe. 1.4 ima više snage i veći obrtni momenat, tako da se može i pomalo oštrije voziti, ali je ipak za oko 1.5 do 2 lira na 100kmv veći potrošač kako u gradu tako i na otvorenom pri većim brzinama. Inače oba motora su skoro bešumna u vožnji osim kod naglih ubrzanja i visokih brzina preko 140km/h kada se več mogu čuti ali ni to nije tako dramatično. Mislim da još uvek u ovoj kategoriji nema praktičnijeg automobila za ovu cenu, pogotovo ako se ide na to da se oprema i model naručuju, a ne uzimaju sa lagera. Bolje je sačekati mesec dva i uzeti ono što vam treba nego kupiti već gotove pakete opreme. Recimo panorama krov sa šiberom koji otvara pola krova vredi svaku paru, a koštao je nešto malo manje od 1000EUR sa pdv-om. Ako tražite popust na opremu možete ga platiti i nešto manje. Inače prostor, funkcionalnost, kvalitet unutrašnjosti, stabilnost u vožnji itd. nema zamerki. Možda jedino za nijansu teži volan na okretanju kod modela 1.4 tsi verovatno zbog veće težine motora. Pozdrav svima

NNN

pre 10 godina

Mnogo mi se sviđa Yeti
retko univerzalan auto,
i porodični i gradski i prigradski :)
da nisam u stambenom kreditu verovtno bih ga uzeo.