Četvrtak, 23.01.2014.

18:22

Ford Fiesta 1.5 TDCi Titanium

Izvor: B92

Ford Fiesta 1.5 TDCi Titanium IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

dux

pre 10 godina

suzuki swift u ful fulova opremi je 11750e. ala dere ford.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (swift vlasnik, 24. januar 2014 10:50)

Ne dere jer se Suzuki sklapa u Mađarskoj a Ford u Nemačkoj, a i bolji je.

Djordje

pre 10 godina

Bolje je odabrati EcoBoost verziju motora - trocilindrični benzinac, zapremina 1.0 litar, snaga 100 KS (ili jača verzija 125 KS sa istom kubikažom). Jači je, vožnja je mnogo zabavnija, manje zagađuje, ne troši ni on mnogo, a cene dizela i benzina su skoro iste. Kupiti novu Fiestu bez EcoBoost motora - to je kao da ste promašili adresu na kojoj je žurka.

Miki

pre 10 godina

@Zuki - Hvala Zuki.

@CarlosNS - Nisi pogresio, veruj mi, kad sednes i provozas ga par kilometara videces. Titanium oprema je bogata. I ja sam uzeo jos par dodataka preko.

@Milan - I meni se desava da ponekad prekida, to valjda zavisi i od samog pistolja. Npr na NISovoj pumpi nisam mogao da napunim rezervoar 20minuta, na svakih par sekundi prekida, zaista sam se bio zabrinuo. Probaj da kada stavis do kraja pistolj unutra, da ga malo izvuces, tipa 1-2cm, meni je to upalilo. Doduse na nekim pumpama uopste nemam taj problem.

JMing

pre 10 godina

Imao sam priliku da vozim dva nova Forda- Fiestu 2006. godine i Fokusa 2008. godine. Sa oba auta sam bio veoma zadovoljan, a posebno sa Fiestom, koju sam u Grand Motorsu naručio sa benzinskim 1.6 motorom i 100 ks, uz vrlo pristojnu opremu. Od automobila očekujem ne samo da me preveze od tačke A do tačke B, već i da mi pruži zadovoljstvo u vožnji, u skladu sa mojim relativno ograničenim budžetom. Upravo to sam i dobio sa ovim autićem. Povoljna nabavna cena, generalno dobar kvalitet, upotrebljivost, za klasu solidna prostranost. Vrlo elastičan, dovoljno jak, pouzdan i prilično štedljiv motor omogućavao je vrlo dinamičnu vožnju. Ono najbole na svim Fordovima- perfektno vešanje i izvrsno upravljanje prosto vas mame da krivine prolazite na samom limitu vozila. Ovo definitivno nije bio samo ženski auto. Od mana bih naveo prekratko prednje sedište sa nedovoljnim pomeranjem unazad za mojih 2 metra visine, nemogućnost podešavanja volana po dubini, nešto veću buku u kabini, za nijansu tvrđe vešanje i naravno, pomalo anemičan dizajn auta. Apsolutno sve mane koje sam naveo, Ford je eliminisao na novoj genereciji Fieste(2009) koju sam više puta probao i svaki put bio oduševljen napretkom i zrelošću auta. Restilizacija je još više naglasila njegovu lepotu. Odaberite motor i opremu prema želji i mogućnosti i, siguran sam, bićete prezadovoljni kao i ja. Da ne zaboravim, oba Forda sam održavao u Čačku u ovlašćenom servisu FORD Autostad koji je za svaku preporuku po stručnosti i ljubaznosti.

popovicvl

pre 10 godina

@o_O

Naravno da moze da se ubaci jaci motor. Imas 1.6 tdci sa 90 KS, 1.0 EcoBoost sa 125 KS, 1.6 EcoBoost sa 180(197) KS i ove godine izlazi Fiesta RS sa 230 KS.

Zuki

pre 10 godina

@Miki

Ne brini, pasce ti potrosnja bar za litar kad se malo razradi motor. Obicno se na prvoj zameni ulja sipa polusintetika da bi se brze razradio. Preporucljivo je cesce menjati ulje i filter na pocetku zbog cestica metala koje se taloze u ulju kod novih motora. Znam ljude koji fabricko ulje zamene nakon prvih 500 km.
Ajd pa sa srecom da ga habas.

CarlosNS

pre 10 godina

@(Miki, 24. januar 2014 14:43)

Ja rezervisao Titanium 1.0 sa jos malo dodataka takoreci naslepo, samo na osnovu review-a na netu. Nadam se da nisam pogresio...

HR17

pre 10 godina

Super auto, vec drugu generaciju najbolja kupnja u klasi.. Ovaj 1.5 tdci je jako elastican i ugodan za voznju, nakon 5.000 km potrosnja pada za 0.5 litre.
Minus mu je sto je sprijeda manje mjesta od stare generacije, ako imate preki 185 ne kupujte!
1.0 ecoboost je sjajan za voznju ali puno vise trosi + litra 5w20 ulja je 200 kn, svjecice po 100 kn komad a mijenjaju se svakih 20.000 km a i turbina je ugradjena u blok motora pa ako ode adio bella napoli..

Hm

pre 10 godina

@(Dejan L, 24. januar 2014 10:36)

Prvo, navedene cene za neke modele su cene na akciji i kao takve odnose se samo na odredjeni paket opreme. Na ford.rs se moze videti od koliko pocinje ambiente fiesta (koja nema ni manuelnu klimu). Naravno da akcije treba cekati za odredjeni model, ali ako gledamo cene bez akcija, svi su tu negde, osim dacia-e, koja je malo jeftinija. Narano, ako ima akcija, treba ih iskoristiti :)

E sad, ja koji generalno ne volim VW, u toj klasi smatram polo za najlepsi auto (subjektivno), ali mi se ne svidja sta nudi od opreme po ceni koju traze, kao i nedostatak atmosferskih benzinskih motora.

Milan

pre 10 godina

Pitanje za vozace ovog auta, da li imate problem na pumpi kada sipate gorivo? Meni stalno prekida, onako samo klikne pistolj i prekine, onda moram opet i opet, i to na svakih 10s?

Miki

pre 10 godina

Pre mesec dana mi je stigla fiesta 1.6tdci, 96ks, titanium oprema. Auto je prelep, preugodan za voznju, unutrasnjost je zanimljiva - dobri materijali, lepo izradjeno sve, sedista ugodna, tu su i ambijentalna svetla (doduse samo crvena, a ne kao kod americkih modela promenljivih boja). Preglednost nije na zavidnom nivou, ali se posle nekog vremena naviknete. Mesta pozadi ima sasvim dovoljno ukoliko vozite osobe nize od 185cm. Auto je brz, a mislim da mu fali 6. brzina. Sve u svemu vrlo sam zadovoljan, jedino sta mi smeta je potrosnja koja je za sada veca nego sto sam ocekivao, mada verovatno je to zbog hladnijeg vremena i cinjenice da je tek presao oko 900km. Ocekivao sam oko prosecnu potrosnju 3.5-4.5, a dobijam 5.4-5.8. Nadam se da ce ovo da se vremenom promeni.

Bojan BG

pre 10 godina

Vozim ovaj auto (u trend opremni) sa sa istim motorom već 9 meseci, i utisci su zaista pozitivni. Potrošnja je definitivno veliki plus, čak je i manja nego što je navedeno da je bila ne testu, na otvorenom oko 3,7, u gradu nikad preko 5,3 (ne prema putnom kompjuteru koji inače laže za 0,4 -0,5 l :) )i to u sred leta sa klimom na maksimumu, bez klime nikad preko 5.

Sa ovim profilom guma koje dolaze uz njega je malo manje udoban (osetićete svaku rupu). Što se tiče kvaliteta izrade ona je čak i za klasu iznad. Osećaj u vožnji je zaista dobar, volan je izuzetno precizan, imate osećaj kao da vozite karting.

Mana je i malo manji prtljažnik, posebno dolazi do izražaja za duža putovanja.

Generalno za te pare jako dobra kupovina.

Shvaba

pre 10 godina

@(Pukovac, 24. januar 2014 10:36)
Caletova Sierra Ghia je to grejanje imala 89.god.
A ja sam ih imao takodje vec 92.god u mom XR3i Escort-u. i nakon toga u Focusu i u Mondeu. Sada vise ne vozim Ford-a i mnogo mi fale. Kada se jednom naviknes na nih.....

vp

pre 10 godina

@Bojan ns...a po cemu to?..meni ova Fiesta stvarno lepo izgleda...mada me je kvalitet plastike iznutra malo razocarao,al dobro...za te pare i ne moze se vise ocekivati...ali 500 L je za jednu klasu bolji automobil.Veci je i sigurno bolji...a sasvim drugo je ukoliko ti se dizajnerski vise ova Fiesta dopada

ivan79

pre 10 godina

Pet i po godina sam vozio novu fiestu (2007. godiste) i nisam imao nijedan problem sa autom (presao oko 80.000km). Jedna od zamerki su mi bila mala sedista, sto je sada ispravljeno. Nova fiesta je sve u svemu autic prva liga.

kumruzvelt

pre 10 godina

Ništa posebno, dizajn je na prvu loptu izazivao pažnju pre par godina dok danas već deluje prevaziđeno i istrošeno. A i ovaj 5 -ostepeni menjač...hm, danas je sve ispod 6 brzina zastarelo, a možda i nije za ovo naše tržište.

mf

pre 10 godina

@za grejač u vetrobranu

ford je to ugradjivao i u modele fokusa pre više od 10 godina, to jesu žice ali praktično nevidljive, tanji od vlasi kose, moraš dobro da se zagledaš sa male daljine da bi ih primetio...pitaj ko ima, najčešće na džija modelu pa možeš i sam da vidiš

sasa

pre 10 godina

Sve je stvar ukusa ali meni je ovaj auto ruzan. Mozda i ova boja mu ne stoji, ali u kategoriji opet mi je ljepsi klasican polo i naravno renault clio koji razbija sve ostale sto se tice ljepote

Dejan L

pre 10 godina

Ono što PRVO moram reći je POHVALA ODNOSA CENE i OPREME.
E to je ono što konkurencija treba da nauči od Fieste (kako se postaje i ostaje bestseller u klasi)
NPR, kod nas Fiesta startuje od 8.500€, Fabija od 8.300€, Sandero od 8.100€.
Dok se Ciroen C3 i Pežo 208 guraju cenom od preko 10.000€. Međutim konačno da to neko iz Pežoa ukapira i sada su cenu modela 208 spustili na 9.590€.
Swift takođe daje sniženje i sada košta 8.990€, dok Yaris nema ispod 10.390€ (tj ima samo u reklami), a najsmešnija je Nissan Micra sa cenom od 12.190€, šta su oni umislili, da su premijum brend? Vremešna Korsa iz 2006. košta kao najnoviji modeli u klasi i to verzija sa 3 vrata bele boje, ,,samo'' 10.490€, kakva loša strategija cena za Srbiju... Polo je tu negde sa cenom, ali to je POLO, poveren auto koji najbolje drži cenu.
Kod Fieste mogu da zamerim 1 jedinu boljku, sitni tasteri i nagomilani. A to je i jedina mana, sve ostalo je savršeno. Fabija nudi više prostora za glavu jer joj krov ne pada, a C3 je recimo jako pregledan za parkiranje, jer nema mnogo mrtvih uglova, pa devojke izvolite. Kia Rio u osnovnoj opremi nudi kompletnu opremu i više od toga.
Pa evo, mislim da sam, ako ništa drugo, pomogao onima koji se dvoume da izaberu šta im od svega toga najviše odgovara.
A tu su i Punto 2014., novi Klio 4, Mazda 2...

Milan

pre 10 godina

Lep je auto ali mnooogo je kume 13+ hiljada evra i to bez dodatne opreme. Suzuki swift za 10900e ima svu opremu (uključujući i onu navedenu ovde kao opcionu u ceni od 10900e). Motor je istina benzinski ali je veoma ekonomičan i ima 20 konja više. I oni su puno radili na enterijeru - konkurencija ne spava.

argentto

pre 10 godina

Meni je ovo prelep auto... Letos smo bili u turskoj i bukvalno svaki treci auto na ulici je ova fiesta... tad sam imao prilike da je bolje upoznam i da sam u mogucnosti da sada kupim nov auto u toj klasi bi fiesta definitivno bila izbor.

Pukovac

pre 10 godina

@ Mladen

Vide se zice, ali kad bas bas dobro zagledas. Inace je ta opcija postojala jos na Fokusu prve generacije, a mozda i pre njega, nisam siguran. A sta reci za Fiestu, jednostavno savrsen auto.

dzigi

pre 10 godina

Ih, još da ima 90ks... Ovako bih se pre odlučio za turbo benzinca 1.0 sa 100ks, malo jeftiniji a sa boljim performansama i nižom registracijom. Potrošnja je tu negde.

Dejan L

pre 10 godina

Ono što PRVO moram reći je POHVALA ODNOSA CENE i OPREME.
E to je ono što konkurencija treba da nauči od Fieste (kako se postaje i ostaje bestseller u klasi)
NPR, kod nas Fiesta startuje od 8.500€, Fabija od 8.300€, Sandero od 8.100€.
Dok se Ciroen C3 i Pežo 208 guraju cenom od preko 10.000€. Međutim konačno da to neko iz Pežoa ukapira i sada su cenu modela 208 spustili na 9.590€.
Swift takođe daje sniženje i sada košta 8.990€, dok Yaris nema ispod 10.390€ (tj ima samo u reklami), a najsmešnija je Nissan Micra sa cenom od 12.190€, šta su oni umislili, da su premijum brend? Vremešna Korsa iz 2006. košta kao najnoviji modeli u klasi i to verzija sa 3 vrata bele boje, ,,samo'' 10.490€, kakva loša strategija cena za Srbiju... Polo je tu negde sa cenom, ali to je POLO, poveren auto koji najbolje drži cenu.
Kod Fieste mogu da zamerim 1 jedinu boljku, sitni tasteri i nagomilani. A to je i jedina mana, sve ostalo je savršeno. Fabija nudi više prostora za glavu jer joj krov ne pada, a C3 je recimo jako pregledan za parkiranje, jer nema mnogo mrtvih uglova, pa devojke izvolite. Kia Rio u osnovnoj opremi nudi kompletnu opremu i više od toga.
Pa evo, mislim da sam, ako ništa drugo, pomogao onima koji se dvoume da izaberu šta im od svega toga najviše odgovara.
A tu su i Punto 2014., novi Klio 4, Mazda 2...

Bojan BG

pre 10 godina

Vozim ovaj auto (u trend opremni) sa sa istim motorom već 9 meseci, i utisci su zaista pozitivni. Potrošnja je definitivno veliki plus, čak je i manja nego što je navedeno da je bila ne testu, na otvorenom oko 3,7, u gradu nikad preko 5,3 (ne prema putnom kompjuteru koji inače laže za 0,4 -0,5 l :) )i to u sred leta sa klimom na maksimumu, bez klime nikad preko 5.

Sa ovim profilom guma koje dolaze uz njega je malo manje udoban (osetićete svaku rupu). Što se tiče kvaliteta izrade ona je čak i za klasu iznad. Osećaj u vožnji je zaista dobar, volan je izuzetno precizan, imate osećaj kao da vozite karting.

Mana je i malo manji prtljažnik, posebno dolazi do izražaja za duža putovanja.

Generalno za te pare jako dobra kupovina.

argentto

pre 10 godina

Meni je ovo prelep auto... Letos smo bili u turskoj i bukvalno svaki treci auto na ulici je ova fiesta... tad sam imao prilike da je bolje upoznam i da sam u mogucnosti da sada kupim nov auto u toj klasi bi fiesta definitivno bila izbor.

ivan79

pre 10 godina

Pet i po godina sam vozio novu fiestu (2007. godiste) i nisam imao nijedan problem sa autom (presao oko 80.000km). Jedna od zamerki su mi bila mala sedista, sto je sada ispravljeno. Nova fiesta je sve u svemu autic prva liga.

Pukovac

pre 10 godina

@ Mladen

Vide se zice, ali kad bas bas dobro zagledas. Inace je ta opcija postojala jos na Fokusu prve generacije, a mozda i pre njega, nisam siguran. A sta reci za Fiestu, jednostavno savrsen auto.

Milan

pre 10 godina

Lep je auto ali mnooogo je kume 13+ hiljada evra i to bez dodatne opreme. Suzuki swift za 10900e ima svu opremu (uključujući i onu navedenu ovde kao opcionu u ceni od 10900e). Motor je istina benzinski ali je veoma ekonomičan i ima 20 konja više. I oni su puno radili na enterijeru - konkurencija ne spava.

Shvaba

pre 10 godina

@(Pukovac, 24. januar 2014 10:36)
Caletova Sierra Ghia je to grejanje imala 89.god.
A ja sam ih imao takodje vec 92.god u mom XR3i Escort-u. i nakon toga u Focusu i u Mondeu. Sada vise ne vozim Ford-a i mnogo mi fale. Kada se jednom naviknes na nih.....

mf

pre 10 godina

@za grejač u vetrobranu

ford je to ugradjivao i u modele fokusa pre više od 10 godina, to jesu žice ali praktično nevidljive, tanji od vlasi kose, moraš dobro da se zagledaš sa male daljine da bi ih primetio...pitaj ko ima, najčešće na džija modelu pa možeš i sam da vidiš

dzigi

pre 10 godina

Ih, još da ima 90ks... Ovako bih se pre odlučio za turbo benzinca 1.0 sa 100ks, malo jeftiniji a sa boljim performansama i nižom registracijom. Potrošnja je tu negde.

CarlosNS

pre 10 godina

@(Miki, 24. januar 2014 14:43)

Ja rezervisao Titanium 1.0 sa jos malo dodataka takoreci naslepo, samo na osnovu review-a na netu. Nadam se da nisam pogresio...

vp

pre 10 godina

@Bojan ns...a po cemu to?..meni ova Fiesta stvarno lepo izgleda...mada me je kvalitet plastike iznutra malo razocarao,al dobro...za te pare i ne moze se vise ocekivati...ali 500 L je za jednu klasu bolji automobil.Veci je i sigurno bolji...a sasvim drugo je ukoliko ti se dizajnerski vise ova Fiesta dopada

HR17

pre 10 godina

Super auto, vec drugu generaciju najbolja kupnja u klasi.. Ovaj 1.5 tdci je jako elastican i ugodan za voznju, nakon 5.000 km potrosnja pada za 0.5 litre.
Minus mu je sto je sprijeda manje mjesta od stare generacije, ako imate preki 185 ne kupujte!
1.0 ecoboost je sjajan za voznju ali puno vise trosi + litra 5w20 ulja je 200 kn, svjecice po 100 kn komad a mijenjaju se svakih 20.000 km a i turbina je ugradjena u blok motora pa ako ode adio bella napoli..

Miki

pre 10 godina

Pre mesec dana mi je stigla fiesta 1.6tdci, 96ks, titanium oprema. Auto je prelep, preugodan za voznju, unutrasnjost je zanimljiva - dobri materijali, lepo izradjeno sve, sedista ugodna, tu su i ambijentalna svetla (doduse samo crvena, a ne kao kod americkih modela promenljivih boja). Preglednost nije na zavidnom nivou, ali se posle nekog vremena naviknete. Mesta pozadi ima sasvim dovoljno ukoliko vozite osobe nize od 185cm. Auto je brz, a mislim da mu fali 6. brzina. Sve u svemu vrlo sam zadovoljan, jedino sta mi smeta je potrosnja koja je za sada veca nego sto sam ocekivao, mada verovatno je to zbog hladnijeg vremena i cinjenice da je tek presao oko 900km. Ocekivao sam oko prosecnu potrosnju 3.5-4.5, a dobijam 5.4-5.8. Nadam se da ce ovo da se vremenom promeni.

sasa

pre 10 godina

Sve je stvar ukusa ali meni je ovaj auto ruzan. Mozda i ova boja mu ne stoji, ali u kategoriji opet mi je ljepsi klasican polo i naravno renault clio koji razbija sve ostale sto se tice ljepote

dux

pre 10 godina

suzuki swift u ful fulova opremi je 11750e. ala dere ford.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (swift vlasnik, 24. januar 2014 10:50)

Ne dere jer se Suzuki sklapa u Mađarskoj a Ford u Nemačkoj, a i bolji je.

JMing

pre 10 godina

Imao sam priliku da vozim dva nova Forda- Fiestu 2006. godine i Fokusa 2008. godine. Sa oba auta sam bio veoma zadovoljan, a posebno sa Fiestom, koju sam u Grand Motorsu naručio sa benzinskim 1.6 motorom i 100 ks, uz vrlo pristojnu opremu. Od automobila očekujem ne samo da me preveze od tačke A do tačke B, već i da mi pruži zadovoljstvo u vožnji, u skladu sa mojim relativno ograničenim budžetom. Upravo to sam i dobio sa ovim autićem. Povoljna nabavna cena, generalno dobar kvalitet, upotrebljivost, za klasu solidna prostranost. Vrlo elastičan, dovoljno jak, pouzdan i prilično štedljiv motor omogućavao je vrlo dinamičnu vožnju. Ono najbole na svim Fordovima- perfektno vešanje i izvrsno upravljanje prosto vas mame da krivine prolazite na samom limitu vozila. Ovo definitivno nije bio samo ženski auto. Od mana bih naveo prekratko prednje sedište sa nedovoljnim pomeranjem unazad za mojih 2 metra visine, nemogućnost podešavanja volana po dubini, nešto veću buku u kabini, za nijansu tvrđe vešanje i naravno, pomalo anemičan dizajn auta. Apsolutno sve mane koje sam naveo, Ford je eliminisao na novoj genereciji Fieste(2009) koju sam više puta probao i svaki put bio oduševljen napretkom i zrelošću auta. Restilizacija je još više naglasila njegovu lepotu. Odaberite motor i opremu prema želji i mogućnosti i, siguran sam, bićete prezadovoljni kao i ja. Da ne zaboravim, oba Forda sam održavao u Čačku u ovlašćenom servisu FORD Autostad koji je za svaku preporuku po stručnosti i ljubaznosti.

popovicvl

pre 10 godina

@o_O

Naravno da moze da se ubaci jaci motor. Imas 1.6 tdci sa 90 KS, 1.0 EcoBoost sa 125 KS, 1.6 EcoBoost sa 180(197) KS i ove godine izlazi Fiesta RS sa 230 KS.

Zuki

pre 10 godina

@Miki

Ne brini, pasce ti potrosnja bar za litar kad se malo razradi motor. Obicno se na prvoj zameni ulja sipa polusintetika da bi se brze razradio. Preporucljivo je cesce menjati ulje i filter na pocetku zbog cestica metala koje se taloze u ulju kod novih motora. Znam ljude koji fabricko ulje zamene nakon prvih 500 km.
Ajd pa sa srecom da ga habas.

Djordje

pre 10 godina

Bolje je odabrati EcoBoost verziju motora - trocilindrični benzinac, zapremina 1.0 litar, snaga 100 KS (ili jača verzija 125 KS sa istom kubikažom). Jači je, vožnja je mnogo zabavnija, manje zagađuje, ne troši ni on mnogo, a cene dizela i benzina su skoro iste. Kupiti novu Fiestu bez EcoBoost motora - to je kao da ste promašili adresu na kojoj je žurka.

Miki

pre 10 godina

@Zuki - Hvala Zuki.

@CarlosNS - Nisi pogresio, veruj mi, kad sednes i provozas ga par kilometara videces. Titanium oprema je bogata. I ja sam uzeo jos par dodataka preko.

@Milan - I meni se desava da ponekad prekida, to valjda zavisi i od samog pistolja. Npr na NISovoj pumpi nisam mogao da napunim rezervoar 20minuta, na svakih par sekundi prekida, zaista sam se bio zabrinuo. Probaj da kada stavis do kraja pistolj unutra, da ga malo izvuces, tipa 1-2cm, meni je to upalilo. Doduse na nekim pumpama uopste nemam taj problem.

Hm

pre 10 godina

@(Dejan L, 24. januar 2014 10:36)

Prvo, navedene cene za neke modele su cene na akciji i kao takve odnose se samo na odredjeni paket opreme. Na ford.rs se moze videti od koliko pocinje ambiente fiesta (koja nema ni manuelnu klimu). Naravno da akcije treba cekati za odredjeni model, ali ako gledamo cene bez akcija, svi su tu negde, osim dacia-e, koja je malo jeftinija. Narano, ako ima akcija, treba ih iskoristiti :)

E sad, ja koji generalno ne volim VW, u toj klasi smatram polo za najlepsi auto (subjektivno), ali mi se ne svidja sta nudi od opreme po ceni koju traze, kao i nedostatak atmosferskih benzinskih motora.

Milan

pre 10 godina

Pitanje za vozace ovog auta, da li imate problem na pumpi kada sipate gorivo? Meni stalno prekida, onako samo klikne pistolj i prekine, onda moram opet i opet, i to na svakih 10s?

kumruzvelt

pre 10 godina

Ništa posebno, dizajn je na prvu loptu izazivao pažnju pre par godina dok danas već deluje prevaziđeno i istrošeno. A i ovaj 5 -ostepeni menjač...hm, danas je sve ispod 6 brzina zastarelo, a možda i nije za ovo naše tržište.

sasa

pre 10 godina

Sve je stvar ukusa ali meni je ovaj auto ruzan. Mozda i ova boja mu ne stoji, ali u kategoriji opet mi je ljepsi klasican polo i naravno renault clio koji razbija sve ostale sto se tice ljepote

kumruzvelt

pre 10 godina

Ništa posebno, dizajn je na prvu loptu izazivao pažnju pre par godina dok danas već deluje prevaziđeno i istrošeno. A i ovaj 5 -ostepeni menjač...hm, danas je sve ispod 6 brzina zastarelo, a možda i nije za ovo naše tržište.

Milan

pre 10 godina

Lep je auto ali mnooogo je kume 13+ hiljada evra i to bez dodatne opreme. Suzuki swift za 10900e ima svu opremu (uključujući i onu navedenu ovde kao opcionu u ceni od 10900e). Motor je istina benzinski ali je veoma ekonomičan i ima 20 konja više. I oni su puno radili na enterijeru - konkurencija ne spava.

vp

pre 10 godina

@Bojan ns...a po cemu to?..meni ova Fiesta stvarno lepo izgleda...mada me je kvalitet plastike iznutra malo razocarao,al dobro...za te pare i ne moze se vise ocekivati...ali 500 L je za jednu klasu bolji automobil.Veci je i sigurno bolji...a sasvim drugo je ukoliko ti se dizajnerski vise ova Fiesta dopada

Djordje

pre 10 godina

Bolje je odabrati EcoBoost verziju motora - trocilindrični benzinac, zapremina 1.0 litar, snaga 100 KS (ili jača verzija 125 KS sa istom kubikažom). Jači je, vožnja je mnogo zabavnija, manje zagađuje, ne troši ni on mnogo, a cene dizela i benzina su skoro iste. Kupiti novu Fiestu bez EcoBoost motora - to je kao da ste promašili adresu na kojoj je žurka.

JMing

pre 10 godina

Imao sam priliku da vozim dva nova Forda- Fiestu 2006. godine i Fokusa 2008. godine. Sa oba auta sam bio veoma zadovoljan, a posebno sa Fiestom, koju sam u Grand Motorsu naručio sa benzinskim 1.6 motorom i 100 ks, uz vrlo pristojnu opremu. Od automobila očekujem ne samo da me preveze od tačke A do tačke B, već i da mi pruži zadovoljstvo u vožnji, u skladu sa mojim relativno ograničenim budžetom. Upravo to sam i dobio sa ovim autićem. Povoljna nabavna cena, generalno dobar kvalitet, upotrebljivost, za klasu solidna prostranost. Vrlo elastičan, dovoljno jak, pouzdan i prilično štedljiv motor omogućavao je vrlo dinamičnu vožnju. Ono najbole na svim Fordovima- perfektno vešanje i izvrsno upravljanje prosto vas mame da krivine prolazite na samom limitu vozila. Ovo definitivno nije bio samo ženski auto. Od mana bih naveo prekratko prednje sedište sa nedovoljnim pomeranjem unazad za mojih 2 metra visine, nemogućnost podešavanja volana po dubini, nešto veću buku u kabini, za nijansu tvrđe vešanje i naravno, pomalo anemičan dizajn auta. Apsolutno sve mane koje sam naveo, Ford je eliminisao na novoj genereciji Fieste(2009) koju sam više puta probao i svaki put bio oduševljen napretkom i zrelošću auta. Restilizacija je još više naglasila njegovu lepotu. Odaberite motor i opremu prema želji i mogućnosti i, siguran sam, bićete prezadovoljni kao i ja. Da ne zaboravim, oba Forda sam održavao u Čačku u ovlašćenom servisu FORD Autostad koji je za svaku preporuku po stručnosti i ljubaznosti.

dzigi

pre 10 godina

Ih, još da ima 90ks... Ovako bih se pre odlučio za turbo benzinca 1.0 sa 100ks, malo jeftiniji a sa boljim performansama i nižom registracijom. Potrošnja je tu negde.

Bojan BG

pre 10 godina

Vozim ovaj auto (u trend opremni) sa sa istim motorom već 9 meseci, i utisci su zaista pozitivni. Potrošnja je definitivno veliki plus, čak je i manja nego što je navedeno da je bila ne testu, na otvorenom oko 3,7, u gradu nikad preko 5,3 (ne prema putnom kompjuteru koji inače laže za 0,4 -0,5 l :) )i to u sred leta sa klimom na maksimumu, bez klime nikad preko 5.

Sa ovim profilom guma koje dolaze uz njega je malo manje udoban (osetićete svaku rupu). Što se tiče kvaliteta izrade ona je čak i za klasu iznad. Osećaj u vožnji je zaista dobar, volan je izuzetno precizan, imate osećaj kao da vozite karting.

Mana je i malo manji prtljažnik, posebno dolazi do izražaja za duža putovanja.

Generalno za te pare jako dobra kupovina.

Dejan L

pre 10 godina

Ono što PRVO moram reći je POHVALA ODNOSA CENE i OPREME.
E to je ono što konkurencija treba da nauči od Fieste (kako se postaje i ostaje bestseller u klasi)
NPR, kod nas Fiesta startuje od 8.500€, Fabija od 8.300€, Sandero od 8.100€.
Dok se Ciroen C3 i Pežo 208 guraju cenom od preko 10.000€. Međutim konačno da to neko iz Pežoa ukapira i sada su cenu modela 208 spustili na 9.590€.
Swift takođe daje sniženje i sada košta 8.990€, dok Yaris nema ispod 10.390€ (tj ima samo u reklami), a najsmešnija je Nissan Micra sa cenom od 12.190€, šta su oni umislili, da su premijum brend? Vremešna Korsa iz 2006. košta kao najnoviji modeli u klasi i to verzija sa 3 vrata bele boje, ,,samo'' 10.490€, kakva loša strategija cena za Srbiju... Polo je tu negde sa cenom, ali to je POLO, poveren auto koji najbolje drži cenu.
Kod Fieste mogu da zamerim 1 jedinu boljku, sitni tasteri i nagomilani. A to je i jedina mana, sve ostalo je savršeno. Fabija nudi više prostora za glavu jer joj krov ne pada, a C3 je recimo jako pregledan za parkiranje, jer nema mnogo mrtvih uglova, pa devojke izvolite. Kia Rio u osnovnoj opremi nudi kompletnu opremu i više od toga.
Pa evo, mislim da sam, ako ništa drugo, pomogao onima koji se dvoume da izaberu šta im od svega toga najviše odgovara.
A tu su i Punto 2014., novi Klio 4, Mazda 2...

argentto

pre 10 godina

Meni je ovo prelep auto... Letos smo bili u turskoj i bukvalno svaki treci auto na ulici je ova fiesta... tad sam imao prilike da je bolje upoznam i da sam u mogucnosti da sada kupim nov auto u toj klasi bi fiesta definitivno bila izbor.

Milan

pre 10 godina

Pitanje za vozace ovog auta, da li imate problem na pumpi kada sipate gorivo? Meni stalno prekida, onako samo klikne pistolj i prekine, onda moram opet i opet, i to na svakih 10s?

dux

pre 10 godina

suzuki swift u ful fulova opremi je 11750e. ala dere ford.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (swift vlasnik, 24. januar 2014 10:50)

Ne dere jer se Suzuki sklapa u Mađarskoj a Ford u Nemačkoj, a i bolji je.

Pukovac

pre 10 godina

@ Mladen

Vide se zice, ali kad bas bas dobro zagledas. Inace je ta opcija postojala jos na Fokusu prve generacije, a mozda i pre njega, nisam siguran. A sta reci za Fiestu, jednostavno savrsen auto.

Hm

pre 10 godina

@(Dejan L, 24. januar 2014 10:36)

Prvo, navedene cene za neke modele su cene na akciji i kao takve odnose se samo na odredjeni paket opreme. Na ford.rs se moze videti od koliko pocinje ambiente fiesta (koja nema ni manuelnu klimu). Naravno da akcije treba cekati za odredjeni model, ali ako gledamo cene bez akcija, svi su tu negde, osim dacia-e, koja je malo jeftinija. Narano, ako ima akcija, treba ih iskoristiti :)

E sad, ja koji generalno ne volim VW, u toj klasi smatram polo za najlepsi auto (subjektivno), ali mi se ne svidja sta nudi od opreme po ceni koju traze, kao i nedostatak atmosferskih benzinskih motora.

Miki

pre 10 godina

Pre mesec dana mi je stigla fiesta 1.6tdci, 96ks, titanium oprema. Auto je prelep, preugodan za voznju, unutrasnjost je zanimljiva - dobri materijali, lepo izradjeno sve, sedista ugodna, tu su i ambijentalna svetla (doduse samo crvena, a ne kao kod americkih modela promenljivih boja). Preglednost nije na zavidnom nivou, ali se posle nekog vremena naviknete. Mesta pozadi ima sasvim dovoljno ukoliko vozite osobe nize od 185cm. Auto je brz, a mislim da mu fali 6. brzina. Sve u svemu vrlo sam zadovoljan, jedino sta mi smeta je potrosnja koja je za sada veca nego sto sam ocekivao, mada verovatno je to zbog hladnijeg vremena i cinjenice da je tek presao oko 900km. Ocekivao sam oko prosecnu potrosnju 3.5-4.5, a dobijam 5.4-5.8. Nadam se da ce ovo da se vremenom promeni.

CarlosNS

pre 10 godina

@(Miki, 24. januar 2014 14:43)

Ja rezervisao Titanium 1.0 sa jos malo dodataka takoreci naslepo, samo na osnovu review-a na netu. Nadam se da nisam pogresio...

ivan79

pre 10 godina

Pet i po godina sam vozio novu fiestu (2007. godiste) i nisam imao nijedan problem sa autom (presao oko 80.000km). Jedna od zamerki su mi bila mala sedista, sto je sada ispravljeno. Nova fiesta je sve u svemu autic prva liga.

Shvaba

pre 10 godina

@(Pukovac, 24. januar 2014 10:36)
Caletova Sierra Ghia je to grejanje imala 89.god.
A ja sam ih imao takodje vec 92.god u mom XR3i Escort-u. i nakon toga u Focusu i u Mondeu. Sada vise ne vozim Ford-a i mnogo mi fale. Kada se jednom naviknes na nih.....

mf

pre 10 godina

@za grejač u vetrobranu

ford je to ugradjivao i u modele fokusa pre više od 10 godina, to jesu žice ali praktično nevidljive, tanji od vlasi kose, moraš dobro da se zagledaš sa male daljine da bi ih primetio...pitaj ko ima, najčešće na džija modelu pa možeš i sam da vidiš

HR17

pre 10 godina

Super auto, vec drugu generaciju najbolja kupnja u klasi.. Ovaj 1.5 tdci je jako elastican i ugodan za voznju, nakon 5.000 km potrosnja pada za 0.5 litre.
Minus mu je sto je sprijeda manje mjesta od stare generacije, ako imate preki 185 ne kupujte!
1.0 ecoboost je sjajan za voznju ali puno vise trosi + litra 5w20 ulja je 200 kn, svjecice po 100 kn komad a mijenjaju se svakih 20.000 km a i turbina je ugradjena u blok motora pa ako ode adio bella napoli..

Zuki

pre 10 godina

@Miki

Ne brini, pasce ti potrosnja bar za litar kad se malo razradi motor. Obicno se na prvoj zameni ulja sipa polusintetika da bi se brze razradio. Preporucljivo je cesce menjati ulje i filter na pocetku zbog cestica metala koje se taloze u ulju kod novih motora. Znam ljude koji fabricko ulje zamene nakon prvih 500 km.
Ajd pa sa srecom da ga habas.

Miki

pre 10 godina

@Zuki - Hvala Zuki.

@CarlosNS - Nisi pogresio, veruj mi, kad sednes i provozas ga par kilometara videces. Titanium oprema je bogata. I ja sam uzeo jos par dodataka preko.

@Milan - I meni se desava da ponekad prekida, to valjda zavisi i od samog pistolja. Npr na NISovoj pumpi nisam mogao da napunim rezervoar 20minuta, na svakih par sekundi prekida, zaista sam se bio zabrinuo. Probaj da kada stavis do kraja pistolj unutra, da ga malo izvuces, tipa 1-2cm, meni je to upalilo. Doduse na nekim pumpama uopste nemam taj problem.

popovicvl

pre 10 godina

@o_O

Naravno da moze da se ubaci jaci motor. Imas 1.6 tdci sa 90 KS, 1.0 EcoBoost sa 125 KS, 1.6 EcoBoost sa 180(197) KS i ove godine izlazi Fiesta RS sa 230 KS.